Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šárik

31. 08. 2005
0
0
1604
Autor
kramny

Snad z nudy, snad ze zvědavosti jsem ji oslovil. Zdála se tak nedostupná. Tak nedostupná až to bolelo. Tu věnovala malý úsměv, tu zavtipkovala, ale většinou jen tiše seděla a věnovala se své práci. Ráno vždy vyprávěla příběhy z předešlého dne. Většinou v nich hrál hlavní roli její přítel. Jak jí překvapil romantickou večeří, jak jí přinesl malý kvítek, který sebral na cestě z práce, jak uklouzla na schodech a on jí nesl v náručí až do 4. poschodí. Pak seděla za pracovním stolem, prohodila s kolegy pár slov, přičemž nespouštěla oči z monitoru svého počítače. Před obědem zvedla telefon, pak ho položila a vydala se na oběd do oblíbené restaurace, kde se akorát střetli se svým přítelem, kterého před chvíli prozvonila. Zdála se tak šťastná, smířená. Pak se večer oblékla, všem popřála hezký večer a vydala se ven na ulici, kde na ní již čekalo auto jejího přítele.

Naděje na úspěch byla minimální, přesto jsem jí oslovil. Musel jsem to udělat. Nedalo mi to spát a kdybych to nikdy neudělal, do smrti bych si to vyčítal. V kanceláři dnes se mnou zůstala osamocena. Všichni kolegové mají dnes dovolenou.

„Víš musím Ti něco říct“ – pravil jsem.

Nejdřív se zarděla a pak sebevědomě prohlásila:

„Vím, že se se mnou chceš již delší dobu vyspat, ale bohužel to není možné“.

Vrátil jsem se ke své práci a když odcházela, popřála mi hezký večer.


kramny
05. 09. 2005
Dát tip
jasně, v pohodě :o)

Rabb
03. 09. 2005
Dát tip
Neříkám, že vyžaduji nějakou eXtrémě rafinovanou pointu... "Někdy se dá popsat i prachobyčejný příběh ze života, který tuto silnou pointu neobsahuje, přesto se v něm nalézá kousek lidskosti, kousek skutečnosti, zkrátka záznam okamžiku" - to jsou tvá slova, souhlasím a právě proto myslím, že se ti ten ZÁZNAM OKAMŽIKU nepodařil... Prostě se mi to nelíbilo...

Rabb
31. 08. 2005
Dát tip
Před obědem zvedla telefon, pak ho položila - zvedá se sluchátko:-) Hlubší kritika? To nejde. Vždyť ani nevím, jestli to mělo obsahovat nějakou pointu... A pokud ano, tak jsem ji nenašel...

kramny
31. 08. 2005
Dát tip
Ty jsi nikdy neslyšel zvolání: sakra zvedněte ten telefon! Víš pane, dneska se hojně používá zařízení, které se nazývá mobilní telefon. Možná ho nemáš, ale někteří lidé se s ním velice často dorozumívají a někdy se dokonce prozvánějí. To pak nezvedají sluchátko, ale telefon. Opravdu funguje to! Jinak nebylo účelem story, zakončit ji nějakou silnou pointou, která by tě zvedla ze sedadla. Někdy se dá popsat i prachobyčejný příběh ze života, který tuto silnou pointu neobsahuje, přesto se v něm nalézá kousek lidskosti, kousek skutečnosti, zkrátka záznam okamžiku. Přesto Tě zdravím a přeji hodně zdaru při zvedání sluchátek, protože za pár let už ani ta nebudou existovat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru