Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Muzika

18. 01. 2001
0
0
5179
Autor
Sadaf

"Tak,dělej,dej to tam..." "neotravuj,nedám.." "No,nebuď baba,vždyť tě nikdo neukousne" "Nech mě!! Zase mě budou kamenovat" "Nebudou" "Budou" "Nebudou" "Jak ty to můžeš vědět" "No,vim,no..." "Už jsem se proflák s čajem a teď..." "Prosim tě,od toho ty auditka jsou,no ne???" "No,jóóó,ale..." "Žádný ale a koukej psát" "Ale....." "Už píšeš!!!!" "No jo,už píšu...."

Tak do toho... Písmačky,Písmáci,přátelé,lidé... V mnoha příspěvcích,zde na Písmáku,je v prologu uvedeno - ...básnička je vlastně písňovým textem... Nechci rozebírat rozlišnosti mezi textem a básní,ale pravda je ta,že opravdu některá dílka má chuť si člověk zazpívat. No a tak mě napadlo,jestli by třeba nebyla vhod kategorie, řekněme "Písničky",kde by dotyčný autor napsal akordy. A tady je právě problém,který nevím zda je vůbec technicky řešitelný.Můžete totiž namítnout,že akordy se dají napsat normálně do textu a to,že je to píseň zase do prologu. ("Já jsem ti to řikal,že budu kamenovanej...") Ale-akordy nejsou melodie,melodie jsou noty. A jak je napsat??? Protože fakt by jsem si některé věci odtud docela rád zanotoval. No a to je všechno. Děkuji a hezký den:-)))
Rastin
26. 01. 2001
Dát tip
Velesouhlasím s Bodlakem a Vojtkem. Bylo by fakt dobrý, kdyby tady bylo něco jako kategorie písnička. Tabulatury a akordy sice můžu napsat třeba i do současných kategorií, ale tam si toho muzikanti nemusí všimnout.

Merle
23. 01. 2001
Dát tip
Kali: hň hň hň... za prvý nevím co to je, a za druhý tě stejně zase rád uvidím :-)))

Merle
22. 01. 2001
Dát tip
řešení si neumím představit... Cava: ABCD je jen berlička, pravítko, metronom... pokud chceš nějaký pravidla smysluplně porušovat, musíš je dokonale ovládat :-) Kalí: kdybych na ty účty měl, už mě máš péči ;-)))

Vojtek
22. 01. 2001
Dát tip
Sadaf: řešitelné to je. (pokud se teda bavíme o písničce a ne o symfonii) Autor uvede 1)základní rytmus 2)melodickou linku v tabulaturách, nebo notách (alespoň nosnou myšlenku) 3) klasické akordy se kterými si to budeš hrát 4) a zbytek ať si dotvoří každý sám a na nějakém srazíku se to může přehrát

Vojtek
22. 01. 2001
Dát tip
kurňa on už to za mě řekl bodlak....hm taknic

kalinka
22. 01. 2001
Dát tip
Merle: nebuď impertinentní....:o))))

JiKo
21. 01. 2001
Dát tip
Cavalera: ABCD staň se mixerem!!

Bodlak
21. 01. 2001
Dát tip
Nebylo by spatny, zaradit kategorii pisnicka a psat alespon texty s akordama na kytaru. Bylo by docela zajimavy si pak na srazu poslechnout, kdo to jak zpracoval, teda z tech co na to sladky drevo umeji sahnout..) Kdo jak domyslel tu konkretni melodii a rytmus. Pak by ji zahral autor sam...to by bylo asi prekvapeni..))) Jen tak palcam, neberte me vazne..))

Cavalera
19. 01. 2001
Dát tip
Kali: tak tu hudbu nazpívej přes mikrofon do complu a převeď na mp3:-))

Tynic
19. 01. 2001
Dát tip
Já bych Ti melodii hned poslal, ale neumím noty :o))))) Akordy Ti řeknou leda prd a tebaletura taky není to pravé ořechové... obávám se tohle je neřešitelné :o))

kalinka
19. 01. 2001
Dát tip
Nechtějte mě nakrknout! Umim si kupř na flétně najít melodii na něco, co už mi mozkoid zpracoval jako tatoo z nějakýho častýho omílání. Nebo to ,co mě samotnou zaujme. Na kejtru jsem to zkoušela jen moment, vim, co je akord, ale musí mě to nechat chladnou, protože struny jsou na mý něžný ženský prstíky zkrátka moc surový, a maj tendence mě krájet:o( Takže tudy ne!:o) Co se zpěvu týče, Cavalero: Ha Ha Ha!:o)))))))) Tys mě ještě neslyšel zpívat, viď?!:o) Vlastně ani mluvit ne! No, kdo už mě slyšel aspoň mluvit, zkustě Cavalerovi ¨vysvětlit, že chtít po Kalince projev zpěvem je holej sadomasochismus!:o) Tynic,panujou-li tu tendence si pořád veršíky počítat jako ABAB, BABA, AAAA, BBBB, BAAB...atd., tak co třeba doby!?:o) Tim mam na mysli rytmus, teda pokud to není jazz či něco naprosto nepopsatelnýho, co se stran rytmu týče. Pak už se je aspoň čeho čapnout. Jasně, že není problém předělat jakejkoliv text už hotový písničky, a ještě si na něm přisadit /v dobrém - je-li toho hoden, nebo ho naopak totálně zmasakrovat, je-li tolik blb´:o)))/ Ale jinak si nedělej násilí, stejně mám teĎ nějak jiný starosti. Dorazil mi dneska účet za plyn přes desítku, a já jsem zralá na pohřební pochod, než na popěvky veselšího rázu:o(((( Fakt už mě ty přízemnosti serou. Nechce se mě někdo ujmout, a platit za mě mý účty?!:O) Já bych to oplácela spoustou jemné péče!:o)))) HM! Tak nic!:o( Papa

Prokletí
19. 01. 2001
Dát tip
dountnou, dountvrajttekstsfórsongs, dountnou, sory m.

Cavalera
19. 01. 2001
Dát tip
Kalinko: zpívat jsem tě neslyšel, ale jestli je to sádlo/máslo, tak tě beru:-)))))) Jo není nad to, když M. Cavalera na koncertě zařve a lidem naběhne husí kůže a vstanou vlasy na hlavě (i jinde:-)). S tima veršíkama ABAB BCDEFGHS .. to mě docela točí, když tohle někdo začne někomu psát pod básničku. Mám dojem, že ten člověk právě odložil návod "Jak se stát básníkem (?kritikem?) na třetí pokus" a začne mlít .. aneb máma mele maso .... Ema má mísu ... :-)

kalinka
19. 01. 2001
Dát tip
tož vitaj do klubu, chalan!:o)

Cavalera
18. 01. 2001
Dát tip
To je Sadí sice pěkný, ale musel by jsi udělat dva řádky - minimálně jeden pro doprovodnou kejtru a druhý pro zpěv. A ještě to udělat každý jednou v notách pro znalce a jednou v tabulaturách pro laiky:-)) Nemluvě o tom, že se taky můžeš setkat s písničkou namixovanou ze tří, ale i ze šesti kytar:-)))

Sadaf
18. 01. 2001
Dát tip
Cavy,víš,já umím zpívat z not,mě by ouplně stačili noty a akordy pro takový normální zpívání,nemusím hned partituru pro orchestr:-))))

Sadaf
18. 01. 2001
Dát tip
avi...

Cavalera
18. 01. 2001
Dát tip
To víš Sadí já jsem zas zvyklej na těch 6 kytar:-))) .. jo akle normálně neumím zahrát jedinou k vohni, to je vostuda co?:-)))))

CZlovek
18. 01. 2001
Dát tip
Znám pár lidiček, co by to ocenili. Stačily by, jak říká Sadaf, tři řádky: noty - tabulatura - text. Aspoň myslím... :o)

CZlovek
18. 01. 2001
Dát tip
zatr. avíza...

JiKo
18. 01. 2001
Dát tip
If má někdo mošnosti může sem prsknout odkaz na hudbu v MIDI (ta se dá tisknout) anebo v MP3

kalinka
18. 01. 2001
Dát tip
A co když jsem schopna napsat text, do kterýho cejtim a slyšim uvnitř hudbu, ale neumim zapsat tu hudbu?! Teď BABO raď!!:o)

Sadaf
18. 01. 2001
Dát tip
kalinka: kalí,teď babo neraď,text cejtit a slyšet hudbu uvnitř umí 90% písmáků,já hledám Ty,kteří ji umí i napsat,protože ne každý a ne vždy cítí úplně stejně,víš???

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru