Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kabát pro Jessicu

18. 01. 2001
9
3
3616
Autor
crayfish

3 názory

crayfish
07. 08. 2009
Dát tip
Něžný_debil: když si zobrazíš můj seznam děl, na posledním místě (3.9.2008) je tahle povídka znovu zařazena.

já ji taky nevidíííím :-(

těša
31. 07. 2007
Dát tip
to tu jako nejni nebo se mi to nezobrazuje???

Rivka
16. 07. 2001
Dát tip
Kritika emotivní: *! No... jo. Má to sice slabší místa, ale stejně... čteme-li to jako příběh o setkání-se a míjení vlastních možností - a snad se to dá - ještě lepší... Já moc nejsem na tyhle fantazie... ale (víc potom:) ) Prostě krásný blázen... Kritika intelektuální (che:)) ): Well. Má to spád. Těžko říkat, že je to příliš krátké (vzhledem k něčemu - možná by to chtělo trošku víc propracovat jednotlivé postavy, detaily... detaily spíš. Postava je - snad - dostatečně charakterizována jakýmsi konstantním označením /proto tolikrát „Nesmrtelnej" a „kočičí oči"? Oni prostě nestihli víc...? Ty detaily - někde mi chybí motivace - jak se Nesmrtelný vůbec dozvěděl, co mu vlastně chybí? Neříkám, že mu nemá co chybět, ale pokud neměl vstupní informace:c)), schází mu toho příliš - a konkrétně...)... Jinak, ještě k tomu „Nesmrtelnému" - je to označení i jako pars pro toto? Jestli ano, tak je to skvělé:))) Dál - co mě osobně na chvíli vyvedlo z míry, je spojení „to už jsem měl skoro dvacet" - ohavný anglicismus, tebe nedůstojný!:))) Taky to, že Thor, ač na začátku mluví skoro spisovně, při svém druhém výstupu najednou používá obecně české pražské koncovky... by chtělo dopilovat...:)) Skvěle je propracované střídání minulého času s přítomným (jak to vždycky vtáhne do děje!), zvlášť od toho momentu, kdy pravíš „Odjížděl jsem a navždy se loučil se snadným životem. Jsem vyděšený k smrti a hrozně se těším." - ty skoro zápisky z lodního deníku, změna stavby věty ke stručnějšímu...! Poslední kritická - občas se neudržíš a padneš do osidel klišé, příliš zkažen romantikou... No, ale co. Je to symbol, má to tak být. Vyplouváme o půlnoci!:)

Deltex
13. 07. 2001
Dát tip
Jej, to ...to je nádhera... skoro si mě rozbrečel, protože mi to hodně připomnělo. TIP. Měj se krásně!

crayfish
11. 06. 2001
Dát tip
ruby: "jen mne mrzi ta historie Jessicina zivota na lodi recena nahlas...to je hrozne nasilnej moment, neco takovyho by preci kazdy rekl potichu postrane a ne panovacne a nahlas. " - snažil jsem se do nich vcítit. Do jejich divokosti, nespoutanosti a přímosti. Do jejich odvahy a vášně k životu. Myslím, že by to řekli takhle. Ale samozřejmě se mohu vééélmi mýlit. Každopádně díky! :))) Open: ano, Věc Makropulos jsem viděl i jako divadelní hru a úplně mě z ní mrazilo. Přesně - to srovnání nekonečných a omezených možností a z nich vznikající vzorce chování a tužeb. Doufám jen, že na to jdu odjinud - nerad bych Čapka kopíroval...:)))) Děkuju za kritiku!

clovrdik
28. 05. 2001
Dát tip
nádeherně zpracovaný, TIP a dík za skvělý počtení

Vojtek
03. 05. 2001
Dát tip
supr....*!

Vojtek
03. 05. 2001
Dát tip
je to vynikající

Open
27. 04. 2001
Dát tip
zajimavy - srovnavani nekonecnejch a omezenejch moznosti .. do neceho podobnyho sel asi i Capek ve Veci Makropulos..

ruby
12. 04. 2001
Dát tip
jen mne mrzi ta historie Jessicina zivota na lodi recena nahlas...to je hrozne nasilnej moment, neco takovyho by preci kazdy rekl potichu postrane a ne panovacne a nahlas. ale jinak, ten motiv toho kabatu je skvelej vazne a pak ten konec...

Helena
05. 04. 2001
Dát tip
vítězství omrzí, pohodlí omrzí, to jo :-) prohra jenom mrzí..

Laksa
12. 02. 2001
Dát tip
Myslím, že je to celkem jednoduchý - málo chaosu, tu charakteristiku děje a souvislostí v závorce u konce sis mohl klidně odpustit, alespousta dobrých myšlenek a asi by neuškodila ani charakteristika postav či nějaké souvislosti kdo je kdo.

šálinka
22. 01. 2001
Dát tip
tohle si dočtu...

bláhovey
19. 01. 2001
Dát tip
*! a&M., & b&b

Lampář
19. 01. 2001
Dát tip
UÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru