Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Útes

09. 09. 2005
13
0
4416
Autor
gab_1

ÚTES

 

 

Stojím na skalním útesu,

sám se sebou účtuju.

A píšu si do notesu,

čeho všeho  lituju.

 

Do depa šťastného žití

jsem převez všechny na voru.

Když někdo chtěl klidné bytí,

vytlačil jsem ho nahoru.

 

Třeba až na nejvyšší horu

jsem dostal všechny blízké

Přitom bojoval proti vzdoru.

Pro mě  jsou všechny nízké?

 

Já pro všechny se vymačkal,

teď mám duši v nezdaru.

A pomoci se nedočkal.

Prodali jí v bazaru?

 

Tak přemýšlím na útesu,

sleduju krásné panorama.

Nepomůže mi od stresu!

Asi už neodejdu z tama!!

 

 

GAB


Jazena
15. 09. 2005
Dát tip
Možná kdyby ses tak nevymačkal, bylo by to ku prospěchu Tobě i těm druhým. Tak se kochej na útesu, vypadá to tam hezky, a nesčítej své pomoci. Určitě jich bude ještě moc. Člověk prostě nežije ve vzduchoprázdnu a tak to chodí. A občas se stává, že člověk pomoc potřebuje a ten blízký to nevidí. T*

gab_1
15. 09. 2005
Dát tip
Jazena: opět z Tebe mluví zkušenost - Ty máš pravdu a já to vím!! A neboj - nesčítám - tak špatně na tom nejsem!! :-)) Dík!!

_Rebelka11
12. 09. 2005
Dát tip
... jsem tu, obrázek se mi líbí hodně, jen tam tak stát, by bylo super, na nic nemyslet a jen tak zírat :-)) já si myslím, že by dokázalo pomoct od stresu... ano, máš lepší, ale i tahle se mi líbí, hlavně první strofa... nelituj, mohl bys litovat :-) (tak si rýpnu - máš tam chybu u verše "prodali jí v bazaru" - nemá tam spíš být "ji" jaku "tu" duši?) :-))

gab_1
12. 09. 2005
Dát tip
Reb: ...já lituju,no...ale co s tím mám dělat??:-)))bude hůř!!:-( ... ale sluší mi to na tom útesu, viď??:o)) máš pravdu (Ty jí máš vždycky) - ale opravovat to nebudu!!...mně stačí, že jsi pochopila, o čem píšu - fakt!!!:-)) ne každý pochopí!! já se příště polepším, aby to bylo aspoň na t* !!:-))))

sacco
12. 09. 2005
Dát tip
hele gabe, asi ti pošlu číslo účtu, už mě nebaví si chodit na poštu pro složenky s korunovými částkami. na poště na mě vždycky blbě koukají což jsem to za houmlese, co mu chodí na poštu takové "šušně". a koukej taky začít používat internetové bankovnictví, ať to frčí co to de. zelvičko, ale já komunikuju, ale když tu nejsem, tak fakt komunikovat nemohu. (teda nebyl, teď už tu jsem, ale přes to léto fakt nějak nebyl čas - snad už to bude lepší, a teď si uvědomuju že jsem ti přesně před deseti dny psal..... tak NEKECEJ). JO A POKUD MÁ NĚKDO POCHYBNOSTI O TOM, KDO ZA CO MŮŽE, TAK JE TO JEDNODUCHÉ - ZA VŠECHNO MŮŽE GAB. I ZA TO, CO BY SE NA PRVNÍ POHLED ZDÁLO, ŽE S TÍM NEMÁ NIC DO ČINĚNÍ - VŽDY NĚKDE V POZADÍ JE GAB A MŮŽE ZA TO. TO MU VĚŘTE!!!! gabe, já si v posledních dnech připádám spíše jako "vroucí" tedy jen v posledních dvou dnech, co jsem vypotil potu - to byla hrůza. takové krůpěje na čele, co jsem si užil za poslední týden... ach jo, asi musím opět zmoudřet a začít pracovat hlavou a ne rukama. ale na drudou stranu mě to docela baví, a dostává mě to dost do tranzu - to je pak paráda, když si člověk sedne a kouká, co vlastně stvořil, ale ani nevěří, že to fakt byl on. no nic, to je vedlejší. jo a gabe, jen tak mimochodem, co kecáš, že by ses pro přátele rozdal a že jsi vymačkanej jak citron, třeba pro mě jsi ještě neudělal nic, ale vůbec nic, kvůli mě by jsi nehnul ani prstem "VRTÁKU" jeden.... :-) jen mě tak ještě napadlo, na jakém útesu to vLastně stojíš, přeci to nemůže být u moře, když tady v ČR moře nemáme a ty jsi dál nebyl, když ti nevydali pas proto, že "TAKOVOU RARITU" se bojí ve světe ukazovat. hlavně ten autobus, co by tě tam vezl by tam určitě nedojel.... s tvým štěstím.... no nic, to jsem se krásně rozepsal -
VIVAT GAB!!

gab_1
12. 09. 2005
Dát tip
sacco: chjóóó...máš pravdu...sakra úplně ve všem...no jo, co bych pro Tebe mohl udělat????...hele nechceš pučit vrták???:o))

sacco
12. 09. 2005
Dát tip
jo, desítku vidiak a kromě toho i šestku - to by fakt bodlo. desítku klidně vrátím šestku ne, tu používám často - teď jsem si ale musel vystačit s pětkou a šlo to taky.

_Rebelka11
12. 09. 2005
Dát tip
já chci taky něco půjčit :-))) (nebo bych už rovnou měla napsat kolik?) .-))) Já ho chtěla dát, ale jak jsem byla v tom psaní, tak jsem na to úplně zapomněla, náhodou se mi líbí, takže teď - t* jo, na útesu ti to moc sluší :-)) (a jak se ptá sacco, kde že jsi to byl? :-DDD) ... no jo, takovou "raritu" by nikam nepustili, ještě by se ti tam líbilo a už by ses nám nevrátil... dobře, že nemáš ten pas! :-D ano, ano, bude hůř, tomu věřím a rozumím (a chápu), ty chápeš proč, viď, pane Pesimisto? :-)) Gabe, teď jsem se dozvěděla, že můžeš i za to, že mi tady dali spoustu práce, no styď se!! :o)

zelva
12. 09. 2005
Dát tip
Jo tak před deseti dny a tomu jako říkáš komunikace...ty jsi stejný jako Pulčík taky saméí výmluvy. Víš s čím se na mě vytasil on, že jako z Olomouce přijedu jednou za půl roku a vůbec ho neuklidnilo ani to když sem řekla že budu jezdit každý pátek domů. Tak mi řekni na co je například mobil, když nejsi na Písmáku je aj jiná možnost komunikace. Kolej sem nedostala na odvolání mě nevzali a naši mě zas donutili k tomu, že si zas pošlu tři přihlášky. Mám byt blízko fakulty a až dostanu kolej což bude v říjnu tak se budu rozhodovat. Kdybys jenom věděl jak se bojím co bude...

Jiřinka_R
09. 09. 2005
Dát tip
hezká. fakt se mi líbí, tip

zelva
09. 09. 2005
Dát tip
toš ta poslední mě fakt dostala...ty si fakt ale prdlouš...TIP

vesuvanka
09. 09. 2005
Dát tip
je smutná a moc hezky napsaná.... Tak přemýšlím na útesu, sleduju krásné panorama..... a já Ti posílám panorama (i když není z útesu, ale z lodi), které mě vždy potěší.... a ještě TIP

Sarrah
09. 09. 2005
Dát tip
líbí***

Smetiprach
09. 09. 2005
Dát tip
Je mi líto, mě to přijde strašně křečovité: Já pro všechny se vymačkal, teď mám duši v nezdaru. A pomoci se nedočkal. Prodali jí v bazaru? A "krásné panorama - neodejdu z tama" to už je skoro k smíchu, což ale určitě nebylo tvým úmyslem. Bohužel, nelíbí.

sacco
09. 09. 2005
Dát tip
Gabe, ty starý PRDLOUŠI. umíš to lépe. ale beru to - dva měsíce jsi zahálel, potřebuješ se dostat do varu a potřebuješ vzpruhu, tak tip.

DRAHT
09. 09. 2005
Dát tip
sacco to trefil - umíš to lépe. Ale i tak je moc hezká. TIP

Mila_cik
09. 09. 2005
Dát tip
* T * tak ta je fakt povedená

gab_1
09. 09. 2005
Dát tip
Děkuji celé rodině, příbuzným, manželkám, milenkám, kamarádkám a kamarádům, že mi dáváte típky (peníze posílám poštou) :-)))!! A zvláště saccovi (ten chce vždy nejvíc):-)))) to Jiřinka_R: já jsem fakt rád!!:-)) to želvík: to je divný - neomylně si poznala mé prdloušství.:-)) to vesu: super obrázek - díky!!! to BAD_GIRL: nesmírné poděkování!! :-)) to Sára: od Tebe chvála vždy potěší!! díííky!! to Maxi: kdyby se to líbilo všem, tak jsem génius (naštěstí ne) - díky!! to Smetiprach: nevadí, že nelíbí, ale jsi pravdě blíž, než bys myslel!!:-)) sacco: máš pravdu, do června jsem byl teplej a teď jsem studenej - chjóóó!!! :-)) DRAHT: mistře - děkuji!!! to Mila: díky Radunko!!!

zelva
09. 09. 2005
Dát tip
Tvé prdloušství jsem poznala už přece dávno to už nemůže být pro tebe žádná novinka...taky jsem měla možnost si všechno co bylo uplynulý rok v hlavě srovnat, ale ničeho nelituju a ty bys taky neměj, prostě to mělo tak všechno být a nic s tím už nenaděláš...aj když si myslíš, že už jsi se pro své přátele totálně vymačkal jak citron, tak věř tomu, že to prostě nejde, vždycky tu pro ně budeš aj když už si budeš myslet, že si totálně vyždímaný, vždycky se nějaká ta kapička sťávy najde...myslím, že je lepší být teplý a rozdávat všude tu energii než být studený jako psí čumák...jak jsi přišel na to, že sacco chce víc než já...to mě ještě neznáš...já jsem ta největší ždímačka na světě tak se podle toho zařiď jinak...:-)))

Markel
09. 09. 2005
Dát tip
Ten konec je fakt skvělej - T

gab_1
09. 09. 2005
Dát tip
to Mr Neu: díky!! to zelvík: ...u Bosche mi naměřili 1400 otáček při ždímání...co Tobě???...a sakra, můj chabý účet je ohrožen...za kolik běháš stovku, třeba Ti uteču...:o))

gab_1
09. 09. 2005
Dát tip
Markel: jsem potěšen - díík!!:-))

Mirae
09. 09. 2005
Dát tip
jo ta fotka je hezká :-)

zelva
09. 09. 2005
Dát tip
a nejsi tak trochu moc zvědavý :-)))

gab_1
09. 09. 2005
Dát tip
želvík: ...zvědavý sámoš jsem...ale hlavně "za všechno můžu! (zeptej se sacca):-))

zelva
09. 09. 2005
Dát tip
Až se mnou bude komunikovat, tak se ho klidně zeptám!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru