Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka ze sklepa

11. 09. 2005
5
1
1265
Autor
Fehu

     Ráno jsem se probudil ve sklepě. Bylo teprve osm hodin, doba kdy normálně ještě spím, ale ta zima co ve sklepě byla, mne probudila. Vždyť, ale já bydlím ve sklepě, uvědomil jsem si, když jsem chtěl odejít do ložnice. Spadl mi na hlavu list a došlo mě, že nejsem ani ve slepě, nýbrž pod stromem v půli podzimu, tedy době, kdy začínají padat listy. Ještě že ten list spadl, protože už už jsem chtěl podpalovat v kamnech a ve sklepě si zatopit.

     Shýbl jsem se, abych ten list sebral a vyhodil ze svého sklepa, ale potom jsem si uvědomil, že nemám ani popelnici a ani chodbu, takže není jak se k té popelnici dostat. Měl jsem hlad, ale lednice byla, sic plná jídla, v kuchyni a já žádnou kuchyň neměl. Proč jsem se raději neprobudil v kuchyni, nebyl by žádný problém.

     Prošel kolem muž se psem, pozdravil: "Dobré ráno" a jeho pes se mě vydělal do obýváku, kde jsem nebyl, už nepamatuji. Proč může nějakej zablešenej pes do obýváku a já nemůžu ani na záchod??? Je jasné, že jsem na slušné pozdravení neodpověděl, jen jsem se zlostně podíval, ale muž se usmál a šel dál. Žádná změna, vždyť tady už chodí skoro..., no, hodně dlouho.

     Já měl taky psa, ale byl uvázanej v boudě a já ho nemohl jít nakrmit, však už taky hodně dlouho z té boudy nevylezl. Asi mi utekl a ani se mu nedivím.

     No, v každém případě začíná nové ráno a nový den. Tohle vše už přeci dávno vím a není nejmenší důvod se tím zase zabývat. Jsou horší věci na světě, teda alespoň mi to každý říká a já nemám, i když jsem ještě nic horšího zatím nikdy nezažil, sebemenší důvod tomu nevěřit. A důvěra je základ všeho.


1 názor

Flákač
10. 08. 2008
Dát tip
je to příjemně divné, t.

Je to sice krátké, ale nevadí... tip

Vitex
12. 09. 2005
Dát tip
Hmm... Nezbývá než tipovat... *

Alojs
12. 09. 2005
Dát tip
zapracuj na chybách a taky... zkus onu zajímavost vytřískat i z něčeho méně filozofického. jen tak pro zajímavost... jako cvičení... vezmi si normální příhodu ze života a zkus z ní vymačkat něco přitažlivého... Tvé dosavadní nápady jsou sice zajímavé a originální - jen se bojím, abychom se jich brzy nepřejedli. Ale piš. piš, piš, piš... určitě na to máš.

Fehu
12. 09. 2005
Dát tip
ok, sem rad ze nemusim bejt teda porad jen originální...

Jollo
12. 09. 2005
Dát tip
Docela pohodář je ten hrdina, hned tak něco ho nerozhodí!

Empty
11. 09. 2005
Dát tip
:-)))Občas sem se teda hodně ztrácel - je to trochu nepřehledný. Sem nepochopil jaktože se nikam nemohl dostat, ale jinak fajn:-)*

interesting... Samuel Beckett napisal Novely a texty pro nic, kde rozvijal temu zobraka...

Kovi
11. 09. 2005
Dát tip
hmmmm... výborný nápad, chtěl by ale více rozpracovat, zdá se mi...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru