Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Miluji tě, ach, hroudo rodná, byť místy neprůchodná - a piju na tě: do dna

15. 09. 2005
7
1
2893
Autor
Whitesnake

Kdo jako první rozkryje význam níže uloženého - má bod. Ostatním ze srdce přeji alespoň \"lehké čtení\", v jehož zde existujícím písmákontextu je šafrán fádní bylinou, bující na každém zaplivaném rohu.

 

Miluji vodu

z rodu

Vodovodů

 

co chutná bystře

jasně

hlavně nekovově

 

miluji všechno

v našem kocourkově

 

sám

na stráži

pod krylskem

okres zvonokosy

 

kde noc má nejen

nože

však hlavně

dlouhé nosy

kde

smrt

na panském kosí

 

beznozí superbýci

pak belhají se k dómu

jak chladní sémantici

do klína axiomu

 

vždyť  i já se vracím

jak oheň do atomu

jak vilní opičáci

zpět

do korun

stromů

 

Miluji

tedy žiji

 

no dobře

 

dejme tomu

 

 

Což takhle

 

poezii

 

???

 

 

 

 

 


1 názor

Zuzulinka
19. 09. 2005
Dát tip
ža by se ztracený syn navrátil domů?...jakožto i na písmáka?....tahle mi unikla...ale objevila jsem:o))*

guy
16. 09. 2005
Dát tip
řekl bych, že je to autentická výpověď přišedšího odněkud někam - zřejmě do místa trvalého bydliště, s hladinou etylalkoholu v krevním řečišti zvýšenou do té míry, že jí byla ne nevýznamně ovlivněna činnost mozkových center, udržujících rovnováhu a schopnost prostorového vidění, obzvlášť za zhoršených světelných podmínek, což vedlo onu osobu k vyslovení přesvědčení o místní neprůchodnosti absolvované trasy; vynechám interpretaci zážitků oné osoby, které provázely konzumaci lihovin, neboť většinou se jedná o banální záležitosti, jejichž význam je zúčastněnými osobami obecně přeceňován, a vrátím se na začátek výpovědi, který jednoznačně vypovídá o skutečnosti, že postižená osoba se snažila zmírnit důsledky působení cizorodých látek v organismu velice laicky požitím většího množství stolní vody, byvše přesvědčena o nezávadnosti oné poživatiny, tj., že jde o vodu pramenitou a bez příměsí kadmia, olova a dalších těžkých kovů lze shrnout, že se jedná o výpověď osoby, která je typickým představitelem současné schizofrenní společnosti, kdy pod vlivem masmédií dochází k postupné degradaci lidské osobnosti na prvek lehce manipulovatelný, postupně ztrácející jakýkoliv projev vlastní vůle, kterému zbývající mozkové buňky vytvářejí iluzi, že jeho život je ve své podstatě vlastně poetický ….

Whitesnake
16. 09. 2005
Dát tip
:-)

Zbora
15. 09. 2005
Dát tip
Básník zde truchlí nad ztrátou duhové kuličky? Nejenže je po technické stránce velmi dobře zvládnutá, tato, narozdíl od dvou předchozích má i jakoustakous duši...zdá se mi. Líbí. t.

Whitesnake
15. 09. 2005
Dát tip
ojoj, duhová kuličko, kdepááákseeeeee? Zboro, Zboro, ty duše prostořeká - jax na to přišel? Přesto díky - ale bod neuděluji, jsi meeeerně vedle:-)

Zbora
15. 09. 2005
Dát tip
Asi sis to zapomněl dát do hlavního seznamu. To je škoda. Mohla by se líbit. Nechceš ji vložit znova se zaškrtnutým políčkem?

Whitesnake
15. 09. 2005
Dát tip
Z, já měl za to, že jsem zaškrtnul vše potřebné a že Písmák nepouští víc než 2 "úžasnosti" denně. Asi jsem udělal misteykovič. Dík. w

Jeheheman
15. 09. 2005
Dát tip
jak chladní sémantici do klína axiomu ;o)

Robinia
15. 09. 2005
Dát tip
No v první chvíli mě napadla reverzní osmóza (od firmy Mega ze Stráže pod Ralskem...) tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru