Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Márinka

15. 09. 2005
2
0
2298
Autor
Barman

Jsem zvědav. Nazval bych to testem spravedlnosti

     Muška Márinka si vylétla na výlet. Celý život trávila na jedné pasece v lese a začínala se silně a vytrvale nudit. Rozhodnuta učinit objevy hodné Kryštofů zamávala křídly a vzlétla vstříc dobrodružstvím. Měla to v povaze, neb už její děd objevil pařez.

     Poletovala si hezkou chvíli a rozhodla se odpočinout si na kořeni smrku.

     „Co tu hledáš, muško?“ vyrušil ji z přemýšlení mravenec.

     „Jsem Márinka a objevuji svět,“ pravila pevně.

     „Chápu, já jsem Ferda, též objevitel, jen se divím, že mě neznáš, neb mám pořad v televizi“.

     „Televizi neznám. To je strom, či co? No nevadí, já mám ale jiné poslání, než dělat šaška mravencům v nějakém smrčku,“ pravila Márinka a odletěla, neboť ten nafouklý Ferda se jí vůbec nelíbil.

     Letěla dál až doletěla k potůčku. Byl však daleko větší než potůček u nich na pasece. Márinčin potok, napadlo ji a radostně se vydala zpět, aby svůj objev ohlásila ostatním muškám.

     Na zpáteční cestě zastavila na místě, kde potkala Ferdu, chtěla se totiž pochlubit tomu vejtahovi. Místo Ferdy však přilétl vrabec Egon, který ji sezobl.


StvN
18. 09. 2005
Dát tip
Egon je borec. Mně se líbí.

Alojs
18. 09. 2005
Dát tip
asi tak... přijde mi to neúplné... nedostatečně rozehrané. ale pořád čtivé

Barman
17. 09. 2005
Dát tip
Tohle jsem napsal před rokem a zdráhal se to zveřejnit. Pak mi ale došlo, že dílka co mám na písmáku a považuju je za dobrá, tak propadla a opáčně. No a tentokrát jsem se i trefil,čili: spravedlnost tentokrát je, ale stejně je to děvka. Dík za připomínky

LuFi
16. 09. 2005
Dát tip
No nevim, takový odbytější než jindy, rozhodně už jsi napsal lepší...

mad_orgasm
15. 09. 2005
Dát tip
tip! :)

kokolaking
15. 09. 2005
Dát tip
bravo. No test spravedlnosti? Co třeba udělat z tohohle preview nějakou povídku? Vzhledem k hlavičce kategorie záhodno by to bylo. ------------------ RÉKLÁMÁ: Kokoláking tebe zná, dej tipa on tip též dá. Proto JEHO DÍLA ČTI, uvidíš, že bude LÍP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru