Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podnájemník

22. 01. 2001
1
0
1455
Autor
Vcela

Taková spíš možná blbůstka...

Bydlím v domě poněkud ztřeštěné rodiny Harperových,ale obávám se,že se nakonec budu muset odstěhovat a své jisté výhody vyměnit za nejistotu při hledání podnájmu v zimě a dešti.I když samozřejmě není nad teplo domova a střechu nad hlavou,rozhodně ze sebe nenechám dělat štvance!A to i za cenu ztráty pravidelné stravy,které se mi u Harperových dostává v hojné míře. Ale všechno má své meze! Dokud si mě tady nikdo nevšímal,bylo mi fakt dobře.Žil jsem si na vysoké noze a měl svůj klid.Celé dny jsem jen proležel a po očku sledoval televizi,na kterou se tady dívají snad neustále.Ohříval jsem se u krbu a dával si jen pozor,abych se nepopálil o ochrannou železnou mříž.Když mě to omrzelo,zašel jsem si do spíže,dosyta se najedl a pak jsem se procházel po chodbách,abych se alespoň trochu udržel v kondici a příliš neztloustl.Čas mi tak hezky ubíhal a já byl opravdu šťastný. Jenže pak přišel problém. Všimly si mě Harperovic děti.Desetiletý Jack a osmiletá Kristýna.A to byl konec. Stal jsem se terčem jejich pozornosti a vymýšlením,jak mi jen ztrpčit život,věnovaly moře času.Ještě štěstí,že musely chodit do školy a já měl alespoň někdy klid.I jejich rodiče,Susan a velký Jack,mě občas nevědomky zachránili,když poslali děti dělat úkoly nebo si uklízet pokojík,do kterého bych nevlezl za nic na světě. Postupem času se stávaly nápaditější a vynalézavější a moje utrpení se zvyšovalo.Jejich zpočátku celkem nevinné pošťuchování přerostlo v divoké honičky a sadistické týrání.Při poslední "hře" mi dokonce vykloubily nohu a pochroumaly záda.Začíná mi jít už vážně o život. Zrovna teď se zase ke mně rádoby nenápadně plíží Kristýna.Takže radši zmizím než bude pozdě.Jen by mě docela zajímalo,kde je Jack.Jestli na mě če-... "Mami,mami,dostal jsem ho!" křičel černovlasý kluk na celý dům a vítězně mával botou,na jejímž podpatku bylo malé rozdrcené tělíčko švába.
Vcela
31. 01. 2001
Dát tip
SimontheScimitar:krátké a přitom nudné?!?!? Je pravda,že tak nápadité jako tvá nicka to tedy skutečně není...

Vcela
31. 01. 2001
Dát tip
.

Jákob
29. 01. 2001
Dát tip
"nech brouka žít" :o))

hrůza...nudné,bez nápadu...krátké

Miki
26. 01. 2001
Dát tip
Ten závěr je fakt nečekanej :o)

Krišpína
22. 01. 2001
Dát tip
Tedy!To jsem nečekala!(ale být ten šváb,uteču už dávno-a bylo by po pointě...)*

ruby
22. 01. 2001
Dát tip
ja cekala kocoura...fakt jsem cekala kocku a ty takhle se svabama:-)))

Mamba
22. 01. 2001
Dát tip
šváb je téměř nejdokolalejší tvor. Přežije (kromě mechanické destrukce) snad naprosto všechno, i dost vysokou radiaci... a ty jeho smysly by mu kdejaké zviřátko mohlo závidět, třeba občas i hadi...sss...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru