Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Útěky

26. 09. 2005
2
0
1394
Autor
Bechtin01

hlubokým spánkem

prosvítala luna

znějící harfou

mne vybízela k pouti

 

jak rytíř Řádu svatého

jsem putoval za svým mořem

abych spatřil

jeho nekonečný prostor volání

 

buď zdráv cizinče

přišel jsi se zachránit před jistou smrtí

zvolaly vlny

 

opět jsem však podlehl

lákavému hlasu

který mě odmrštil do společnosti lidí

do světa prolezlého maskami iluzí

o absolutním štěstí

 

a harfa ve mě utonula...


Eg_Ar_11
30. 09. 2005
Dát tip
na mě z toho dejchla úžasná dávka romantiky ..

Bechtin01
30. 09. 2005
Dát tip
konečně někdo umí číst básně, to je dobře , že jsou zde také tací lidičky, díky.

Bechtin01
29. 09. 2005
Dát tip
Richiee: vůbec nic jsi nepochopil, jsi zahleděný do svých básniček a neumíš číst básně jiných ,vůbec o tom nepřemýšlíš a vlastně máš krátký obzor, ani neznáš význam slova klišé, a tu slečnu jsi sem nacpal ty sám.Tobě a ani nikomu jinýmu na stránkách se nemám za co omlouvat ani nic obhajovat, a s tím rozcupováním to mám brát jako tvoji výhrůžku, nebuď směšnej a místo toho tlachání něco pořádnýho napiš, od tý tvý "Zdi.."už nevím jak se to jmenovalo ses moc nevytáhnul a to je klišé.

Richiee
29. 09. 2005
Dát tip
Jak myslíš, každý máme právo na názor.:)

Bechtin01
27. 09. 2005
Dát tip
a víš , že jsi se skoro trefil napsal jsem ji v patnácti, ale žádný klišé to není , je v tom trocha romantismu s reálem, možná si neměl správnou chvíli na její přečtení, to se stává.nebo ty jsi neměl chuť od všeho zdrhnout a srovnat si to v hlavě svoje křižovatky, stejně tě to hodilo zase zpátky do masek iluzí.To není klišé ,to je realita jen si ji přiznat

vesuvanka
27. 09. 2005
Dát tip
opět jsem však podlehl lákavému hlasu který mě odmrštil do společnosti lidí do světa prolezlého maskami iluzí o absolutním štěstí a harfa ve mě utonula... To je krásně napsané, romantické..... TIP teď čtu, že jsi ji psal v patnácti letech - máš můj obdiv :-)))

Richiee
27. 09. 2005
Dát tip
Ne. Je to klišé. Naprosté. To, že jsi to napsal, kdy jsi to napsal, by tě omlouvalo, kdyby sis to nechal jen pro tu slečnu, případně pro sebe. O sebekritice už jsme hovořili. Tohle je naprostý opak. Pokud netoužíš po rozcupování a nejde o projev sebemrskačství.

Richiee
26. 09. 2005
Dát tip
Hm. Myslel jsem, že ta klišé na sebe vršíš s nějakým záměrem... Že je nakonec rozmetá v nějaké ironii nebo že to byla celou dobu hyperbola. Nebola. Pokud to budeš číst čtrnáctileté slečně, zapůsobí to. Ale jinak je to smuté... Velmi smutné...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru