Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mé jméno je plné šmouh

26. 09. 2005
16
2
3629

<center>Věnováno snow_white a ostatním lidem, kterým jsem lhala. <img src=http://mel4ever.flogbrasil.terra.com.br/1119989247.jpg></center>

 

Korálky z polštáře mě tlačí do hlavy. Beru do ruky nůžky a odstříhávám je od pupeční šňůry. Zmateně se kutálí po měkkém peří až dolů, kde je čeká tvrdý dopad.

Protírám si oči, zatímco bosé nohy a dlaždice tleskají mým krokům do koupelny.

 

Cize studenou vodu si vmasírovávám do kůže, protéká mým tělem skrz naskrz a vana se plní bahnem. Do dlaně vymáčknu kopeček šamponu, na kterém se vytvořil černý povlak. Nešetrně a divoce ho vtírám do vlasů, až okolo poletují malé černé bubliny. Snažím se je pochytat, ale vyletují ven oknem, kde je snad proklovne ostrý břit javorového listu. Bubliny bolí, když prasknou. Oplachuji teď již havranní prameny, a černá voda z mých vlasů se mísí s bahnem.

Najednou to v kohoutku zachrčí a voda přestane téct. Černá pěna mi zůstává ve vlasech a já si všímám žiletky, položené na umyvadle vedle mýdla. Beru ji mezi prsty a dívám se na ni. Hranou se říznu do špičky ukazováčku, kde se objeví kapka krve jako beruška. Dokonce jí naskakuje sedm černých teček. Poraněným prstem kreslím na zamlžené zrcadlo rudé hvězdy, noc jako černá stužka vlající za měsícem přichází sama.

Vykloním se z okna a utrhnu noční květ pupalky přesně v polovině stonku. Zabodnu jej do bahnité louže na dně vany a pozoruji, jak uvadá a svraštělé lístky opadávají a vsakují se níž a níž do slizké hmoty, která se nad nimi uzavře.

V mžiku začne otevřeným oknem do místnosti vlétat roj můr. Posedají na žárovku, není na ní místo, díky kterému by se místnost zalila světlem. Hvězdy na zrcadle začnou rudě zářit a já se vystrašeně přikrčím v koutku a snažím se nevnímat, že se přes okraj vany dere mohutná tmavá vlna.

Snad mi z očí nezačnou téct slzy... Byly by totiž černé.


2 názory

sharik
18. 10. 2010
Dát tip
depresivni... Tip

jannica
02. 12. 2007
Dát tip
moc se mi líbí

Laura_L
15. 03. 2006
Dát tip
jo ty obrazy jsou krásný, představuju si to, vidím tě před sebou a protože tě neznám, představuju si tě jako sebe, protože někdy vystihuješ přesně moje pocity

Nickyx
06. 02. 2006
Dát tip
lepší pozdě, než později(nebo nikdy), ne? New nr.1 *

assez
10. 11. 2005
Dát tip
je to fakt moc krásné....moc moc a ten konec,wow.....tip

Kyklopka
02. 11. 2005
Dát tip
Skvělý, skvělý, skvělý. Ze začátku jsem se nechytala, ale pak mě to chytilo, nemohla jsem přestat číst. I tvoje další dílka jsou skvělý. Jsi fakt dost dobrá *

Děkujuu :)

Aimee_Dee
02. 11. 2005
Dát tip
neni zac, vzdyt si to zaslouzis. :)

Aimee_Dee
11. 10. 2005
Dát tip
musim jen pridat dalsi chvalu. :)

tanec
09. 10. 2005
Dát tip
Dobrá fantazie, horší by bylo, kdyby to byl reál.Fuj! Jinak jsem se bavila a musím dát Tip, neb jsem také nic takového nečetla.Jestli to bylo o smutku,tak jsem ho zaznamenala jen trochu a to tou černou.

Děkuju :)

ď. :)

Díky :)

Na hrubky si dávám pozor :) Děkuju :)

Diana
26. 09. 2005
Dát tip
Ty máš ale fantazii! Pěkný horor, až mrazí. T***

vesuvanka
26. 09. 2005
Dát tip
zajímavé obrazy, při některých mrazí.... pěkně napsané... TIP

Párkrát v životě jsem si také připadala takhle černá, i vše kolem bylo černé... tip

hrozná představa TIP

Malá_Holka
26. 09. 2005
Dát tip
Máš úžasný obraty, Peťo.. "Protírám si oči, zatímco bosé nohy a dlaždice tleskají mým krokům do koupelny." To mě dostalo, a "Poraněným prstem kreslím na zamlžené zrcadlo rudé hvězdy, noc jako černá stužka vlající za měsícem přichází sama." taky... a ještě "Hranou se říznu do špičky ukazováčku, kde se objeví kapka krve jako beruška. Dokonce jí naskakuje sedm černých teček." A... sakra, celé mě to dostalo a chytlo... páááni, fakt úžasné... Milion tipů a ještě jeden co Ti můžu poslat.

Silvita
26. 09. 2005
Dát tip
co k tomu dodat snad splní to, co jsi tím chtěla říct.

Dík :)

komedie
26. 09. 2005
Dát tip
hale-nejni to špatný...mam jen malinkou připomínku.. strašně se to houpá...jasně-verše mají být plavné,ale já si myslim,že k tomuhle by se to taky hodilo....je to takový,že mě to v každý větě škube někam jinam....

Mně se zdálo, že to je takový "hrubý", a myslela jsem, že to budu ještě upravovat, ale nakonec jsem to nechala v původním znění :) Upravování mě nebavíííí :))) A navíc mi hrozně dlouho trvá - upravovala jsem povídku, co tu mám, a trvalo mi to mnohem dýl, než její napsání :))) Ale měla bych si s tím dávat víc práce, no :) Poučení pro příště :) Děkuju :)

Hvezda1620
26. 09. 2005
Dát tip
Upravovat nemá cenu. Mximálně jednou přečíst a opravit hrubky. A ty jsem nenašel :-). Zajímavé.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru