Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neuvěřitelné, leč ne nemožné

23. 01. 2001
1
0
2545
Autor
jeorenny

Slyšeli jste někdy o tom, že se člověk může procházet po vodě? Když se nad tím přemýšlí, není to zas až tak nemožný. A proč by tedy nemohl plavat v hlíně?

Odpovědi a spousta dalšího moudra najdete (budete-li hledat) v knize Iluze od autora Richarda Bacha. "Podívej, voda může být pevná.", dupl nohou a slyšel jsem náraz podrážky na skálu, "nebo ne", dupl znovu a postříkala nás voda. "Ale jestliže je teď voda pevná. jak ji můžeme pít?" "Stejně tak, jako po ní chodíme. Mysli si, že je tekutá, chovej se, jako by byla tekutá, napij se jí. Když chceš aby byla jako vzduch, dýchej ji.." O tom se snad už přemýšlet dá....Vždyť všecko okolo nás není jenom z atomů, jak nás učili ve škole. Bude v tom něco mnohem složitějšího...cítím to v kostech.
Silly
09. 02. 2001
Dát tip
PRO TY, KDO BY SI CHTĚLI PŘEČÍST RACKA... http://iwebs.upol.cz/knihy/racek/ k dispozici je i text přímo ve Wordu, má 15 stránek mimojiné další knihy, např. MALÝ PRINC... a také A.C.Clarke, Douglas Adams a Liška Bystrouška :-))

kalinka
09. 02. 2001
Dát tip
Iluze jsem pochroupla jako první Bachovinu, a rozhodně to není těžký čtení! Je to takový pohlazení až skoro absurdně něžný na tuhle dobu!.o) Ale funkční, když člověk třeba má pocit, že už vopravdu všechno a všichni tak trošku stojej za starou prdlačku!:o) Je to takový shovívavě všeobjímající:o)))))))

Merle
06. 02. 2001
Dát tip
falík: merle@centrum.cz

Falka
05. 02. 2001
Dát tip
Merlíku, málo jsi se kál a proto vyhrožuji, J. L. Racka jsem našla v počítači a bude ti zaslán, zvol si zbraně (tzn. kam ti ho mám zaslat). Alííí!!! Jak se ten film jmenuje a kde se dá sehnat???

alina
05. 02. 2001
Dát tip
Falčí:o((( Já ten film viděla kdysivávává ve filmovém klubu -tos ještě byla na houbách :o))- Jmenovalo se to stejně jako knížka. Jediné co vlastním je poslouchací kazeta s muzikou z toho filmu - jakýsi soundtrack. Nevím, jak by se to líbilo někomu, kdo film nezná, ale dle mého (nejen mého) soudu je krásná i ta muzika s kousíčky textu. Kdybys chtěla, zaštrachám doma, snad naleznu a zapůjčím. Sákriš, jestli já ten binec doma teď nepodcenila!

Falka
05. 02. 2001
Dát tip
Nu, alinko, myslím, že s těma houbama jsi mě trochu podcenila (i kdyby jen proto, že já houby děsně nerada :o) ) Ale klidně štrachej, když si vybavím ten text, hudba k němu musí být nádherná... lítací :o) Moc ráda bych to slyšela...

hubenour
01. 02. 2001
Dát tip
au

Merle
30. 01. 2001
Dát tip
Alí: máme společného známého továrnu, kam si chodím pro novej matroš, když už je mi nejhůře ;-)))

alina
30. 01. 2001
Dát tip
Merlíku, obávám se, že já už od té továrny pochytila poměrně slušnou samovýrobu :O))))) Jeorenny: Promiň, není slušné se takhle někomu pod dílem zakecat o kravinách. Už KONČÍM! Sorry!

Merle
29. 01. 2001
Dát tip
Alí: málo jsem se kál? dobrá tedy navíc sypu popel na hlavu... chrrr kuck kuck

alina
29. 01. 2001
Dát tip
Merle: kál ses dostatečně, já Tě jen chtěla poškádlit :o), ale kdybys potřeboval, nějaký nevysypaný popelník by se ještě určitě našel, taky ho občas používám :o)))))

alina
28. 01. 2001
Dát tip
Jeorenny!!!! R.Bach je fakt uzasnej."Racka" a "Most pres navzdy" mam strasne moc rada! Pustit se do "Iluze" a "Jedineho" uz leta sbiram cas a klid. Nejnadhernejsi a nejdokonalejsi je podle meho nazoru prave "Nikdo neni daleko"!!!! Pokud bys chtel/a/ pujcit xerokopii, casem zapujcim. BTW: znas ten film natocenej podle "Racka"? A tu muziku od Neila Diamonda, ktera ten film provazela? Je to nadhera!!!! Dik, ze to tu je jako upoutavka, jinak me /a mozna i mnoho dalsich/ by to vubec netrklo! DIK!!! Merliku: nehubuj, a primhur ocicko ;o}}}}

Yeziiinka
27. 01. 2001
Dát tip
J. L. Racek je kouzelný! (Vyšel prý celý i na internetu, ale ještě jsem jej nehledala a tak nevím adresu přesně)

CZlovek
26. 01. 2001
Dát tip
_JiKo_: obávám se, že to nebylo fantasy (i když náš přednášející z atomové fyziky si popravdě občas trošku zapřeháněl...) ;o)

Prokletí
26. 01. 2001
Dát tip
jsem to ale blb!!! ivi: ne od uši, ale o duši, chachacha m.

jeorenny
26. 01. 2001
Dát tip
Dobra,tak dalsi knihy,ktere stoji za precteni jsou Jonathan Livingston Racek (ta je uzasna,je to prvni jeho vetsi dilko),nasleduje zminena Iluze a Most pres navzdy. Jeste je kniha Jediny,ke ktere jsem se vsak jeste nedostala a knizka,ktera je fakt UUUzasna je NIKDO NENI DALEKO,nebo neco na ten zpusob.Nelekejte se velkych pismenek a obrazku,je to pohadka pro dospele duse... A auditorium bude

Silly
25. 01. 2001
Dát tip
Ivanol: to bude asi o duši :-))

CZlovek
25. 01. 2001
Dát tip
Jen tak na okraj (já vím, není to auditorium): někde jsem četl (nebo slyšel?), že ABSOLUTNĚ čistá voda, bez jakýchkoliv nečistot (i destilovaná voda nějaké má...), by měla takové povrchové napětí, že by po ní chodit šlo... :o)

JiKo
25. 01. 2001
Dát tip
CZ: čteš často fantasy?:-))

StvN
25. 01. 2001
Dát tip
Asi si to přečtu, poněvadž tomu nevěřim.

kalinka
25. 01. 2001
Dát tip
malej princ pro starší a pokročilé:o) A zapomnětlivé!:o) Bacha na Bacha! Mám ho ráda!

Merle
24. 01. 2001
Dát tip
jiko :-)))))) jeo: proč upoutávka? tohle do ní nepatří... prosím, změn kategorii

Vio
24. 01. 2001
Dát tip
Merle, proč by to nemohla být upoutávka? Tady si s Tebou dovolím nesouhlasit. Možná se jeo jen snažil upoutat pozornost na danou knihu, představit nám ji. Pokud ovšem chtěl vyvolat diskusi, měl použít auditorium. Ty znáš jeho záměr?

Merle
24. 01. 2001
Dát tip
Vio: achá... no jo já hlupec dodo odvolávám co jsem neodvolalatelně neodvolal

Silly
24. 01. 2001
Dát tip
moc zajímavé, dík jen jestli na tu knížku někde narazím dřív, než zapomenu :-)

Silly
24. 01. 2001
Dát tip
doufám, že nezapomenu

Bambulka
24. 01. 2001
Dát tip
už jsem četla a stálo to za to... člověka to donutí zamyslet se... vše záleží na naší mysli... ale to je někdy zpropadeně těžké...

Prokletí
24. 01. 2001
Dát tip
vše je to od uši... můžeš i nezemřít, budeš-li věřit, že nezenřeš.... m.

IVANOL
24. 01. 2001
Dát tip
Když už děláš upoutávku na tuhle knihu, měl bys zmínit i ty další od Bacha. Kdo chce přemýšlet, upřemýšlí se. Kdo hledá odpovědi najde je ve všech jeho knihách. (teda nevim , jestli jsem čet všechny..) Připojuju se k té upoutávce. Prokletí: co je to uši... ?

JiKo
23. 01. 2001
Dát tip
Materialistické UF!!! ... cítím to v kostech?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru