Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Porod

14. 10. 2005
6
0
1671
Autor
protiproudu

       Sklenice se rozevřela. Až do sedmé hodiny bylo znát, že mýdlo bude zpívat. Jakási mechanická erose obrobené plochy, zívla rodnou matku do sklenice. S plodem lehce podrážděným, vřískala do skleněných hran. Na nohou kostěné brusle, které jí znemožňovaly veškerý pohyb. Již bylo třeba rodit. V tom však do sklenice spadlo oplodněné mýdlo v šestém měsíci. Nebe se rozevřelo a hodinový strojek vytryskl pružinu naléhavosti do pevné stěny skla. Vytvořila se stigmata jako při jistém horotvorném procesu a zde přišla chvíle, kdy kostěná brusle roztříštila sklo, které se ihned rozplakalo. Hned poté proběhl ceremoniální porod. Ve vaně se zapálily svíce a Wagnerova hudba zněla jako ze sklenice. Rodilo se naléhavě. Plod je zdravý, matka porodila čas, který přijde. A mýdlo se samou radostí mohlo ve vaně uklouzat.

 


destivo
15. 10. 2005
Dát tip
Tohle je opravdu unikátní. Velice. velice se mi LÍBÍ!! pan Big_George je poněkud konzervativní není liž pravda? takže TIP jako Brno!

absurd
15. 10. 2005
Dát tip
Švankmajer je polobůh!.miluju Alenku...jinak text velice!!!okouzlující snová expozice..)..tip

Siral
15. 10. 2005
Dát tip
Inspirující**

Zetor
14. 10. 2005
Dát tip
jestli tam je nějaký hluboký význam, tak já se nebudu s prominutím obtěžkávat jeho hledáním a jestli to má být pro radost, tak z tohodle teda žádnou radost nemám, sorry

Ale vždyť je to dóóbrýýýý! Mi se to líbilo a smyčec!

Jsem potěšen,že byla použita fotografie z filmu milovaného Švankmajera Tma světlo tma.Určitě v určitých intencích korespo- nduje s latentním významem této básně,ale zároveń je vůči ní velkou zátěží-jako kdyby ukázka z geneze lidského individua potlačovala protiproudu,omezovala a dávala mu menší prostor pro osobitou výpověď.Ale i tak nepůsobí tato kombinace toliko rušivě než jako výstupy bulvární rádobykritičky Spáčilové v Tele- vizních novinách na jí kdysi tak nenáviděné Nově.

pekylau
14. 10. 2005
Dát tip
Super. Hlubší kritiku přenechávám jiným. Už dlouho mě nic tak ´´nedostalo´´. Tipuji [za foto bych dal i dva]

ponetka
14. 10. 2005
Dát tip
Taky se mi to líbilo, takovej dobrej blázinec slov.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru