Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PODZIMNÍ MILOVÁNÍ

18. 10. 2005
6
0
2589

Obnažené paže stromů
V záchvěvech větru spílající
Pod nimi žena a muž
Bledá víla, chlapec růžolící

 

V barevném obchodňáku
Z listí šaty platí kartou
Do studu vášní oděni
Hrají červeně zlatou

 

Horkost dvou mladých těl
Slunce paprsky objímá
A snad vůně  podzimní
Šeptá: jsi už jenom má


T_O_M_
20. 10. 2005
Dát tip
Už ten název ve mně vzbuzoval nedůvěru a po pár řádcích jsem se utvrdil v tom, že námět je stejně originální jako spadané listí na podzim a verše mírně zastydlé... Aspoň poslední věta je dobrá. Promiň, ale muselo to ven (kritický názor).

jakopes
19. 10. 2005
Dát tip
pěkné. taky dávám tip Lakrov: dokonči a zveřejni

Delahaye
19. 10. 2005
Dát tip
ugh ... zaskočila mi Tatranka, pardón :-) co to je "obchodňák" ?? (pokud obchodní cestující, tak se nabízí zajímavé asociace .. :-) ) P.S. zkus to bez těch kreativních obratů, ´sím) :-)

avi - vážně jsem to začala psát s úmyslem, že mi z pera vylezou volné verše :-)

Lakrov
18. 10. 2005
Dát tip
Ony v nás (v lidech) ty melodie hrajou i když o tom nevíme (a nebo si to dokonce nepřejeme). A v melodiích se toho souzvuku nezbavíš. Psát perem (nebo tužkou) - prostě písmo psané rukou, je taky něco úplně jiného, než přelévat city do úderů (na klávesnici). Mám o tom rozepsanou povídku, ale je tak nějak nekonečně odložená. Když čtu 'nesmyslné' texty (jako například verše), tak (protože nemám dost rozumu na to, jim rozumět) si představuji obrazy. Bledá víla mne okouzluje a v těch obrazech se objevila dřív, než k ní oči došly v textu. A pak už se vezu na první vlně. Jen ta 'mladá těla' mě trochu bodnou, ale pak se zas upokojím. Jsou to přece jen představy a v těch můžeme zůstat navždy mladí.

Mezon
18. 10. 2005
Dát tip
Snaha se cení ... i když .... ... a ten rytmus mi přijde zasejc takovej kostrbatej .... Už sis někdy zkoušela takhle po ránu šoupnout dvojku Sauvignonu? To se pak volný verše doslova hromaděj pod víčkama.

Lakrov: děkuji za tak obohacující kritiku, líbí se mi moc vyjádření "melodie v nás hrajou i když o tom nevíme". Přesně tak nějak to se mnou je :-) Mezon: No s tím pokusem nevím, aby mi pak z toho nevyšlo jen nějaké blekotání :-)))

jolbah
18. 10. 2005
Dát tip
Platit kartou? Mám raději hotovost. Ale stejně TiP.

Mezon
18. 10. 2005
Dát tip
Není nad to ... si po ránu zablekotat ... :o)

vesuvanka
18. 10. 2005
Dát tip
atmosféra pěkně vyjádřena... TIP zaujala mě slova z kritiky Lakrova: Ony v nás (v lidech) ty melodie hrajou i když o tom nevíme (a nebo si to dokonce nepřejeme). A v melodiích se toho souzvuku nezbavíš. Psát perem (nebo tužkou) - prostě písmo psané rukou, je taky něco úplně jiného, než přelévat city do úderů (na klávesnici). Mám o tom rozepsanou povídku, ale je tak nějak nekonečně odložená...... určitě něco na tom je, mně se lépe přelévají city do úderů na klávesnici, kdy mám pocit, jako bych hrála na klavír, než do písma psaného rukou.

oleandr
18. 10. 2005
Dát tip
myslím, že k tomu není co dodat, páni kritici byli hezky výstižní..........tak jen T

Sarrah
18. 10. 2005
Dát tip
Milá je*

achjo; před tím překypujícím klišé jsem musela uskočit :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru