Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Missionarii I.

20. 10. 2005
1
0
1871
Autor
trigate

Autor upozorňuje na dvě následující upozornění: 1. Toto dílo nemá zatím konec. Autor se rozhodl napsat dílo o rozsahu novelety, maximálně novely, a to tak, že od začátku nebude mít koncept, dějovou linii, ani určené postavy díla. 2. Z toho vyplývá, že zatím není autorovi známo, kolik bude mít toto dílo dílů, jaké budou dějové zvraty, jak to skončí a vo čem to vlastně bude.

“Stojíme krůček od naprostého vyhlazení, pánové!”
Proteus Tremblin Arctur Hasrhršchr pronesl tuto otřepanou a filmovým klišé prolezlou větu tak vážně, až se někteří členové týmu, přes veškerou závažnost situace, pousmáli.
Proteus tuto neslušnost nikterak nekomentoval, neboť protokol takové projevy emocí výslovně nezakazoval. Kromě toho si uvědomoval, že má před sebou skupinu pozemšťanů. Pozemšťané nemají cit pro jemné nuance galaktické diplomacie, obzvláště, pokud se jedná o pozemské vojáky. A ty potřebuje galaktická konkláve ze všeho nejvíce.

 

Rada konkláve po tvrdých sporech připustila porušení stoosmnáctého pravidla Exercenda a povolila kontakt s nevyvinutou civilizací, která spadá hluboko pod bodovou hranici, na které se výjimečně kontakt povoluje.
Ač tento krok drtivá většina galaktického roje rozporovala, argumenty, které předložila výzvědná služba , byly natolik pádné, že nakonec členové roje souhlasili s porušením významného bodu Excercenda, pokud se jedná o Důvod.

 

Přes vnější zdání, kterým Proteus dával najevo, že se ho neslušný projev nedotkl, se mu zrychlil tep a pelnové orgány mu napumpovaly do krve malé množství karsomového hormonu. V tuto chvíli byl Tremblin schopen celý se roztřást, což byl projev maximálního pohrdání, otočit se na podpadku a odejít. Tento projev Aixanů znal snad každý diplomat v galaxii a snažil se ho vyvarovat. Aixané jsou velmi váženou rasou a jakýkoliv diplomatický incident s těmito tvory je černou skvrnou na pověsti celého národa, jehož diplomat se dopustil toho faux pas, které zapříčinilo Aixanovu nelibost. Ostuda, kterou takový národ nesl, byla ranou nejen pro jeho diplomacii, jež se léčila hodně dlouho.

 

Avšak místo, aby hrdě odešel, napřel Tremblin své duševní síly a násilím uklidnil své rozjitřené pocity. Přitom si prošel síto klíčových slov, výrazů a projevů emocí pozemšťanů, aby našel důvod jejich pousmání, ale bez výsledků. Databáze byla neúplná, chyběla spousta informací zejména z oblasti osobního života a zábavy pozemšťanů, což byly sekce, které s přesností na devadesát tři procent určili databázoví agenti, jako původ společného emocionálního projevu.
Odpovědi se tedy nedočkal, což v něm zanechalo hluboký pocit frustrace s vývojem situace, ve které nemá stoprocentní oporu v informacích. S pocitem vratké půdy pod nohami upřel všechny pohledy na své protějšky a s neutrálním výrazem prohlásil: „Podrobnosti budeme specifikovat později, avšak v hrubých obrysech jde o následující aktivitu.“

***

(pokračování příště)


Mortimer
21. 10. 2005
Dát tip
Zajímavě rozjeto...jen mám pocit, že podobné schéma, tj.aliance ufounů kontaktuje Zemi, protože její vojáci jsou nejlepší, jsem už četl v jedné knize....No, každopádnš se těším na další díl...

trigate
21. 10. 2005
Dát tip
2Mortimer: Bohužel se nemýlíš. Jedná se o knihu Alana D. Fostera - Povoláni do zbraně. Ale na svoji obhajobu musím uvést dvě věci: 1. Když jsem začínal psát, jel jsem doslova na blind, aniž bych tušil, co bude obsahovat další věta, takže mě to pak překvapilo stejně jako tebe. 2. Dneska se těžko hledá originální námět, který by již někdo někde nepopsal. Navíc, když mě zmiňovaný (a velmi čtivý) román zaujal. Ale budu se snažit vést příběh tak, aby jsem se pokud možno co nejvíce odchýlil od Fosterova románu.

Mortimer
21. 10. 2005
Dát tip
Aha, tak takhle se jmenuje.... I já ji četl a souhlasím s tebou, je to opravdu velmi dobrá kniha. Co se týče toho napodobení, tak tě nijak nekritizuju, sám se k tomu někdy uchýlím a navíc je to téma samo o sobě dost bohatý aby to všechno vypadalo jinak....

velice zajímavé...hlavně to první jméno=o)...tesim se na pokracovámí=o)))

fungus2
20. 10. 2005
Dát tip
Jsem zvědav co bude dále*

Verlin
20. 10. 2005
Dát tip
No zatím to byla ryze socilologicko psychologická stránka scifi, i když na začátku se může v tomhle smyslu přehánět, jde o to představit začátek příběhu. Další díl si taky rád přečtu a budu dost slabý, že příznám, že to je jenom kvůli možné délce jednotlivých částí :)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru