Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NESMÍŘÍM SE S TÍM

Výběr: jenyk
23. 10. 2005
4
0
4565

Věnováno... ať se ztotožní komu jen libo :-)

Já autor, kritik, poučitel

Snažil se vždy velice

A teď je tu najednou Ona

-         ta autorská slepice

 

Pije krev mi po doušcích

A snad vůbec netuší

Jak její básně, tak jiné

Bodají mě do uší…

 

Boj proti ní bezmocný

Jak boj s větrnými mlýny

Já tesám tu z kamene

Ona plácá jenom z hlíny


Vihar
08. 02. 2006
Dát tip
Ale jo, za trefnost té první TIP :o) a avi vrahovi a nechápu :o)

Mimochodem, přátelé. Možná to nevíte, ale někteří velmi zavedení autoři si už na Písmáka zkusili něco dát, jen tak pro legraci, co to udělá. Jistý český téměř klasik mi nedávno prozradil, že si vysloužil za svou povídku třicet kliknutí, dva komentáře a jeden Tip. Takže já bych byl při dělení amatérské psaní/velká literatura velmi opatrný. Toto je velmi specifický prostor, kde vznikli v podstatě kmenové vztahy, redaktoři se vzájemně výběrují, kdejaká rádobybáseň o uschlém listí a duši je vynášena do nebes a myšlenka je zde naopak kopána do prdele. Tak to jen tak na okraj

Vihar
25. 10. 2005
Dát tip
Ta první je dobrá, zbytek skřípe... promiň ale nápad je to dobrý

Lakrov
24. 10. 2005
Dát tip
Plivání ohně? Ne, spíš taková jiskra života. A ztotožnovat se? Něco mi to sice připomíná, ale obávám se, že tolik milé pozornosti si nezasloužím. Nebo děkuji. (Opravdu.) Když slepice pije, roztomile přitom zaklání hlavičku. Boj nemusí být bezmocný (a vůbec ne bezvýznamný) i je-li předem prohraný. S hlínou se pracuje lépe, než s kamenem. Autorovo zaujetí se nerozptýlí do 'oslnění technologiemi opracování'. I z hlíny se dají uplácat úžasná díla. Některá přežila tisíciletí. TiP.

Mezon
23. 10. 2005
Dát tip
Skvělý Lucko ... už jenom proto ... že mi doposud nebylo přáno potěšit svou ješitnost ... pečlivě pěstovanou ... věovanými veršíky ... :o)))) A ještě jedna drobná radička ... (si to prostě nemůžu odpustit) ... já to dělám tak .... že když nemůžu s někým (něčím) bojovat .... tak z něho (z toho) udělám svýho spojence ....

Zetor
23. 10. 2005
Dát tip
Já chci taky jednu! Šup zleva!:)))

Stoppa
23. 10. 2005
Dát tip
Jenyku nebuď si tak jistý. Ono to s tou originalitou věnování nebude tak žhavé. Předevčírem napsal Lucii P. na jiném servru jistý Obyčejný básník do komentáře k její básničce čtyřverší a tam byly verše o "tesání do kamene a plácání z hlíny". No a dnes tyto dva verše už nacházíme tu.

Rowenna
23. 10. 2005
Dát tip
nerozumím. Ale o všem vědět asi nemusím. :-))) i když - tedy, bych třeba ráda věděla, proč výběr, ale nějak vehementně na tom netrvám. :-)

Mezon
23. 10. 2005
Dát tip
jenyk: ..... UFF .... to sem si voddych .... .... někdy .... hlavně takhle po ránu .... bejvám dost vztahovačnej .... :o)))

Rowenna
23. 10. 2005
Dát tip
Mezon, vztahovačných je nás více. :-)))

Mezon
23. 10. 2005
Dát tip
jenyk: ... že ti si měl k večeři fazolovej guláš ... ???

Mezon
23. 10. 2005
Dát tip
jenyk: ... já jen ... jesti by teda jako nebylo lepší ... hlavně pro Lucku .... že by ses teda jako eventuelně .... šel vyprdět před chalupu .... :o)

Rowenna
23. 10. 2005
Dát tip
Vy jste mě pobavili. :-)) Jo, jenyk, tenhle důvod mohu přijmout. Vlastně obdivuji tvou sílu všechno číst a na všechno reagovat.

Stoppa
23. 10. 2005
Dát tip
Zjistila jsem tuhle zrána Že jsem pořád ještě panna, To však vůbec nevadí Však on brzy naladí Růžolící Satyr flétnu Až budu trhat kytky v temném kapradí. Já rozkoší pak k mrakům vzlétnu! Až učiním tu zkušenost Pak budu toho vědět dost. Víc než ty, Jenyku, Ty máš jen fazole v rendlíku. Až se s faunem pomiluji, Každému to zreferuji Veršem vázaným. Až vběhne on na mýtinu Uchvátí bledou dívčinu Už nebudeš dávat lekci Kterou od tě vůbec nechci, Závistí zas as celý zbledneš, Od monitoru se nehneš Budeš čekat další díl!

jenyk: přemýšlela jsem o tom - máme příliš rozdílné nároky na literaturu. Rozdílně chápeme i jednotlivá díla zde zveřejněná. Jen zřídka mohu souhlasit s tvými komentáři pod tvorbou jiných autorů. Neříkám, že jsou špatné, věřím, že to tak vnímáš - ale mé vnímání světa je úplně odlišné...

Nevidím jediný důvod, proč by se neměl literární server spojovat s literaturou. To, že je tu amatérská tvorba, v žádném případě neznamená, že by nebyla kvalitní. Jsou tu autoři, které od profesionálního psaní dělí zřejmě jen trocha štěstí.

Stoppa
23. 10. 2005
Dát tip
Stejně jako kalná jitra Bývají i zářná nitra. Ne každému ovšem dáno Mně však jedno bylo přáno. Velí úkol, velí cit Zde to nitro vyjevit: Zabraň mi kdo můžeš Vysvléknu tě z kůže! Kostýmek bílý, bělounký Na líci úsměv lehounký, Jsem něžná, jsem i fúrie znáte mne – jsem Spisovatelka! Ač chladem chvím se, rozporná jsem, Jak praví jedna známá báseň, Jsem spravedlivá, nevinná: Občas je se mnou čurina!

stopa: zatleskala bych ti, ale asi by to nebylo slyšet :-) Tvoje pohotová tvorba mě natolik naladila a navnadila, že jsem rychle mrkla na tvůj profil a neubránila se zklamání - kde jsou další verše? Není škoda to tu jen tak pohazovat do komentářů?

jenyk: no nazdar - ale jen tak na okraj: ony i fráze vznikly tak, že někdo vyslovil něco mimořádně výstižného, což se jaksi rychle ujalo... :-)

Stoppa
23. 10. 2005
Dát tip
Lucie: v žádném případě neustávej s tvorbou a takové rady jako že máš raději víc číst hoď z okna! Svět by byl nudný, kdybych si nemohl občas přečíst něco od tebe, nejlíp nějakou báseň. No a mé verše potřebují inspiraci, a tou jsi mi ty, bez toho podnětu nedokážu nic vytvořit. Což sis nevšimla, jak se mé výtvory podobají tvým? (tedy: snažím se o to alespoň).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru