Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozpíná, roztahuje, rozkvétá

24. 10. 2005
2
3
4541
Autor
Kandelabr

To vedro bylo k zalknutí, to lepivé dusno, kdy pro každý nádech jako by se člověk musel vynořit nad hladinu.Všechno se rozpadá, ani vzduch už nedrží pohromadě, je rozptýlený v malých kapičkách mezi prázdnotou, prázdnotou, která se zahryzává do plic, rozežírá je, spaluje a přetváří, kapesník nebo země pak ochotně vsakuje jejich drobné částečky, prázdnota uvnitř se rozpíná, roztahuje, rozkvétá. A je to podivný květ.

3 názory

cvrcka
28. 11. 2016
Dát tip

Moc dobře vystínovanej kontrast, tím závěrem. Já jsem se tu chvíli podusila nikoli důvěrně, ale přece známým ze_sama_sebe_odkapáváním. A na ten květ se podívala se zájmem a zaujetím. A přišla s ním i úleva. Ne úplně očištění, ale propojení. Bravo. Otevřels mi voko. .) takže i díky.


:)...neznámo...a jeho projevy...hra bez známych...hra proměnlivých sil ...a neopakovatelností...proudy protkané vzduchem...zastavený svět a úžas, úžas, když přítomnost se vymkne vzorům zítřků i očekávání včerejšků. Chvíle, co žije jen tím, že volbou a rozhodnutím je ji vdechnout, prožít, nepropást ... a prázdnotou si vzpomeneš na to, čím vším neznámým vnímá ticho ve svém novém okamžiku


StvN
24. 10. 2005
Dát tip
Ach. Co celý dny děláš?

Kandelabr
24. 10. 2005
Dát tip
čmrkám a rýsuju a čtu :)

StvN
24. 10. 2005
Dát tip
Čmrkání je dobrý. Já nevim, víš, vážim si tě, ale u tech krátkých děl se vždycky tak ptám, co po nás vlastně čekáš. Jak moc a kolik. Radši přijeď ro Prahy.

Kandelabr
24. 10. 2005
Dát tip
chápu, já moc nečekám, ale mně tyhlety krátké věci příjdou nevímproč příjemné, líbí se mi, když je píšu, jak to tak poklidně plyne. tak to tady vystavuju a čekám, jestli je taky někdo, komu se tohle plynutí taky líbí. a počítám s tím, že většině lidí ne. ale nevadí mi to.

StvN
24. 10. 2005
Dát tip
Ano, je to příjemný čtení. Mám zo toho dobrý pocity, ale sem se mi to nějak nehodí. Možná kdybys to hodil pohromadě, ne jednotlivě, pár řádek vždycky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru