Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tři prostory, které žily jen tak pro sebe

31. 10. 2005
5
0
3919
Autor
Kandelabr

Začaly to dva stromy, rostoucí od sebe v uctivé, zdvořilé vzdálenosti. Šplhaly se líně ke slunci, sílily a pak, jen tak, jakoby mimochodem si vyšly vstříc, vysoko nad zemí se začaly přibližovat, skláněly se až se větve propletly, sevřely v impozantní zašpičatělý oblouk. Ostatní stromy je pak začaly napodobovat, líbil se jim ten tvar, rytmus, který společně vytvářely a ten pocit, když do uzavřeného prostoru pronikal skrz jejich koruny sluneční svit. Připlazily se liány a upletly chór. Ze země zpod zčernalých balvanů vylezly chrliče a líně a těžkopádně se vysoukaly do výšky a při dešti polykaly oceány vod.

 

*

Led naříkal, praskal, sténal a skučel. V malé prasklině, pár metrů pod povrchem se led zformoval do Berniniho barokního interiéru, prostor se vlnitě vznášel, chvílemi dmul pýchou a jindy skromně ustupoval, točil se, tančil, žil.

 

*

Vítr rozhazoval plné náruče písku, nechával je vířit , hrál si s nimi dle libosti a pak, postavil z písku a vzduchu Chartres, pohrál si s věžemi, dopodrobna vysázel opěrný systém, všechny svaté na portálu, sloupy a pilíře. Chvíli se opájel tím prostorem. A pak se opřel a rozehnal jednotlivá zrnka katedrály do nekonečných dálek.
UfoTofu
28. 11. 2005
Dát tip
tak to jo to se mi libi*

katugiro
11. 11. 2005
Dát tip
*

když ti vlkodlaci byli lepší :-) nebo ne? asi ne :-)))

StvN
01. 11. 2005
Dát tip
:)

fungus2
31. 10. 2005
Dát tip
Tak to se mi líbilo.**

Smetiprach
31. 10. 2005
Dát tip
***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru