Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poezie vodních dýmek podruhé

03. 11. 2005
0
0
5264
Autor
akredit

 

Milí přátelé poezie,

 

zveme vás 5. listopadu 2005 v 18:00 do pražské internetové čajovny V síti http://www.ecajovna.cz na druhý z večerů cyklu spirituální poezie nazvaný Poezie vodních dýmek.

Uvidíte a uslyšíte:

mánemá z Písmáka a mefisto z Totemu v podání stále sympatičtějšího hlasu Kelly z Totemu

ticho z Poezie a Tichotama z Totemu, Písmáka i Poezie v podání vtíravého hlasu Lyryka z Poezie

Zamyšlení nad básnickou tvorbou Karla Maye v souvislosti s pojmem tzv. Matrixu

Čtení ukázek z poslední sbírky Emila Boka Jedy blaženosti z nakladatelství Petrov

Doprovodná jam session na bubny určitě překvapí

 


Přesná adresa: Jana Masaryka 46, Praha 2 - Vinohrady

 


Hledě na nekuřácké prostředí čajovny, v níž se koná náš druhý večer poezie, cítím se povinován upozornit na možnost přecijenom si zakouřit například vodní dýmku nebo před čajovnou cigarety v přestávkách.

 

Vstupné na tuto akci nevybíráme. Proto by ji neměli propást ti s větší hloubkou do kapsy. Neměli by ji propást ani ti, kdož se ve svých básnických pokusech ještě zcela nevyklubali. Po představení se koná dekonstrukce části přečtené básnické tvorby, která se zvrhne v divokou diskuzi a nezřídka i pitku v přilehlých oblastech často až do zavíracích hodin. Výhrady k přednesu lze samozřejmě přednést tamtéž.

 

Pokračujeme a budeme pokračovat v neautorském čtení. Uznáváme sice, že autorský přednes leckdy básně přesně vyjádří a povznese, častěji tomu tak však není. Autorům nezřídka unikají při přednesu jemnosti, na nichž byla báseň původně postavena.

 

Autorské příspěvky na čtení vybíráme stále pečlivěji. Neopomíjíme přitom i čtení velikánů české, zejména současné poezie. Vycházíme přitom z předpokladu, že bychom se na internetu nebo na jednom jeho serveru neměli uzavírat do nepoučeného sektářského vidění. Zkrátka jsme představení, na které sebou můžete vzít tatínka nebo maminku, případně i svou učitelku či můzu.

 

Odhlížeje od všech nevraživostí napříč pragocentrismem, neinterserverovostí či jakoukoliv osobní animozitou, domnívám se, že účast většiny právě v poezii začínajících autorů je pro jejich vývoj nezbytná. Básník neroste doma za pecí, ale v kavárnách, čajovnách, hospodách a při měsíčku. Básník musí někde být, třeba i na jiné akci. Takže pokud nepřijdete, buďte laskavě někde jinde…

 

 

 


Markéta
20. 11. 2005
Dát tip
díky za avi, Pet

Markéta
20. 11. 2005
Dát tip
mánemá: ahoj posílám ti avi na fotky z té akce, jak jsi na ní byla pouze virtuálně :-)

mánemá
20. 11. 2005
Dát tip
Markéta: já už jsem je viděla, sluší vám to na nich a díky :)


Se červenám! Neuzavřela jsem html tag odkazu… :o(
|||-_-|||

Petula
18. 11. 2005
Dát tip
A ještě nějaká ta avízka…

sk8ergirl
05. 11. 2005
Dát tip
takže nakonec nee, já nemůžu a natálka nevím

Petr_Pan
04. 11. 2005
Dát tip
rowenna> nenech se mýlit - nejsem taký sprostý ve skutečnosti - to já jen jak mě to rotčílilo to číst .. a - taky se nenech ošálit tím broukem .. :-)

akredit
04. 11. 2005
Dát tip
P_P: ?? copak tě mohlo rozčílit?? vůbec tě tam nejmenuji ani jsem na tebe nemyslel??

Petr_Pan
04. 11. 2005
Dát tip
akredit> třebas právě kvůli tomu ( úsměv ) ne - já jen že je to plný takovejch těch rádobylíbivejch keců ohgledně psaní a tak - to mi nechutná ani maličkato

akredit
04. 11. 2005
Dát tip
chmm.. když nejsi konkrétní, tak to asi nevyřešíme, tedy holt buď dál naštván, musíš-li

Petr_Pan
04. 11. 2005
Dát tip
Vstupné na tuto akci nevybíráme. Proto by ji neměli propást ti s větší hloubkou do kapsy. Neměli by ji propást ani ti, kdož se ve svých básnických pokusech ještě zcela nevyklubali. Po představení se koná dekonstrukce části přečtené básnické tvorby, která se zvrhne v divokou diskuzi a nezřídka i pitku v přilehlých oblastech často až do zavíracích hodin. Výhrady k přednesu lze samozřejmě přednést tamtéž. Pokračujeme a budeme pokračovat v neautorském čtení. Uznáváme sice, že autorský přednes leckdy básně přesně vyjádří a povznese, častěji tomu tak však není. Autorům nezřídka unikají při přednesu jemnosti, na nichž byla báseň původně postavena. Autorské příspěvky na čtení vybíráme stále pečlivěji. Neopomíjíme přitom i čtení velikánů české, zejména současné poezie. Vycházíme přitom z předpokladu, že bychom se na internetu nebo na jednom jeho serveru neměli uzavírat do nepoučeného sektářského vidění. Zkrátka jsme představení, na které sebou můžete vzít tatínka nebo maminku, případně i svou učitelku či můzu. Odhlížeje od všech nevraživostí napříč pragocentrismem, neinterserverovostí či jakoukoliv osobní animozitou, domnívám se, že účast většiny právě v poezii začínajících autorů je pro jejich vývoj nezbytná. Básník neroste doma za pecí, ale v kavárnách, čajovnách, hospodách a při měsíčku. Básník musí někde být, třeba i na jiné akci. Takže pokud nepřijdete, buďte laskavě někde jinde… - tohle jsou fráze + kecy. navíc - když vzpomenu ortenovu kutnou horu, tak těch pět, co jsme dostali papír s číslem a všichni jsme aj tady na p, nemáme nějakou sběhlost v těchhle čtecích a kecacích a připitomělých akcích - nevím, jak zbytek. ale - to jen tak, jako že tady píšeš svůj názor a bereš to, jako by to byla nějaká zákonitost - to určitě není a Ty určitě taky řekneš, že není, ale -tohle všechno je zbytečný povídání. přijde mi to, jako by Ti nechodili lidi ?

akredit
04. 11. 2005
Dát tip
aha .-) tak odtud vítr fouká; vadí ti můj názor; kdyby mi vadil tvůj, taky bych měl vystartovat, ale on mi nějak nevadí, spíš zapadá do očekávaného schématu chování; a lidi někdy chodí někdy nechodí, a pochybuji, že ti na tom nějak záleží; asi jako konkurentovi .-) tak se nečil, oni jdou přeci většinou za tebou...

Petr_Pan
04. 11. 2005
Dát tip
kdepa jako konkurentovi ne - na vysočinu nechoděj lidičkové vůbec - snad tady z p - ale - jinak je to mizerný ( nestěžuju si - jsou to srazíky spíš pro p, než pro veřejnost ). tady na vysočině jsou k tomu lidi strašně nedůvěřivý a v praze si myslím, že je podobnejch akcí tolik, že na to klidně kašlou. osobně mě dostaly strašice - obrovskej sál plnej lidí všeho věku - báječný. nebo mělník .. chjo ( i když - to už není tak daleko civilizace, takže to asi ne ). mno - jinej kraj .. to já Ti přeju všechno dobrý. jen se mi zdálo, že nemáš zapotřebí se takhle snižovat tady, jen aby Ti přišli lidičkové, který nemaj peníze. by stačilo, kdybys apsal, že žádný vstupný a bylo by - ale - dost o tom ..

akredit
04. 11. 2005
Dát tip
já nic nerozpoutával .-) taky nechodím k tobě do příspěvku psát, že tam máš kecy, tak jsem se nad tím jen pozastavil, ať se ti daří i v dalších Ortenovejch a jinejch horách

Petr_Pan
04. 11. 2005
Dát tip
pfff - mi tam klidně přijď něco povědít - myslím, že tam není co měnit - docela jistě bys mi tam moh hodit tipa .. ;-)) mno - měj se co nejlíp + dík za přáníčko

akredit
03. 11. 2005
Dát tip
šéfredaktor tak významného serveru jako je Písmák bude vítán .-)))) všemi deseti návštěvníky .-))))) každým zvlášť -> zvaž to

akredit
03. 11. 2005
Dát tip
nevím zdali tě již schválili, ale měli by .-) kdo jiný, než ty, radikální kritik starých nepořádků by měl být osloven?? Věřím, že to budeš právě ty .-) ale nic, než víra to není, rozhoduje se oprávněná osoba .-))

akredit
03. 11. 2005
Dát tip
.-)))) no vidíš, já jsem to vždycky říkal, nejsou zákazy jako zákazy, ty bys za ně zůstal milován, zatímco já byl za ně zakázán sám .-)))

Jinovata
03. 11. 2005
Dát tip
Vyzývám všechny ať přinesou bubny! jsem schopem zajistit jen jeden docela kvalitní a jeden nic moc (popřípadě rozdělitelný na dva nic moc, což už ale není nic moc). Chtěl bych aspoň ještě jednoho člověka s buben prosím. Možno i nějakého jiného hudebníka, který by si troufal doprovázet amatérské bubny.

hastrman
03. 11. 2005
Dát tip
amaétere! škoda žes nebyl tůhle na pokecu... už si nepamatuju kdy, dost jsem se ten večer opil... to retraktor Zou_vat přišel s revolučními návrhy!

akredit
03. 11. 2005
Dát tip
Jinovata: Markéta bude mít taky jeden dobrý buben.. chr: kategorie kýč je velmi potřebná, ale k tak radikálnímu kroku jsem nikdy neměl odvahu .-))))

hastrman
03. 11. 2005
Dát tip
jó, bylo to na chrusdžeze, aby se autor tohoto pří zpívání hnedkonc nečertil, že ho obviňuju z amatérství :-)

Jinovata
03. 11. 2005
Dát tip
Jééééé! Já si ho od ní pučim a zahraju si naň! :o) Já totiž ještě nehrál nikde na "kupovaný" nebo jinak profi udělaný dobrý buben :-) To jsem velice potěšen.

akredit
03. 11. 2005
Dát tip
hastrman: už se víc čertit nemůže .-)) tak už se nečertím

sklenář
03. 11. 2005
Dát tip
přednes myslim - móc důležitej! ovšem autorská čtení taky :-) užijte si...

hastrman
03. 11. 2005
Dát tip
a není ten život najednou nějákej hezčí bez toho čertění? :-) mimochodem, akce vypadá lákavě... ale kdoví, kde bude hastrman pátýho...

mánemá
03. 11. 2005
Dát tip
děkuju

Petr_Pan
03. 11. 2005
Dát tip
básníci ať jdou do..prdele to předevší

Markéta
03. 11. 2005
Dát tip
Jinovata: buben ti samozřejmně ráda půjčím. Nicméně bude tam Filip - ten ¨muzikant, co minule hudl na didgeridoo, flétnu a fujaru. Doprovodit to snad zvládne. Určitě. Doufám, že si vezme i on nějaký bicí nástroj... Já se terpve na buben učím, tak budu přicmrndávat :-)

sk8ergirl
03. 11. 2005
Dát tip
popřemýšlím, kontaktuju natálku a uvidíme

Rowenna
03. 11. 2005
Dát tip
Něco na mě leze, pokud úplně nevleze, tak snad přijedu.

Rowenna
03. 11. 2005
Dát tip
Petr_Pan: ty mě chlapče nepřestaneš překvapovat.

Rowenna
03. 11. 2005
Dát tip
No jo, a takovej nesmělej vypadal, tichej, hodnej...

Empty
03. 11. 2005
Dát tip
Pěkný příspěvek, jen škoda té křečovité snahy o vtipnost - viz. poslední odstavec, ale i ty přdešlé

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru