Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Milý Deníčku

31. 01. 2001
9
0
5206
Autor
Deltex

 

 MILÝ DENÍČKU, …tak asi takhle začíná každý zápis v jedné malé knížečce o níž a jejím příběhu vám hodlám vyprávět. Na tom jak začíná nic zvláštního není. Každý den stejný začátek, stejný konec. Každý den nějaká špatná, temná zpráva zde stojí psána. A den co den na konci každého zápisu obdoba jedné věty: …ŽIVOT JE NĚKDY TVRDEJ, DENÍČKU!

23.10.2000 Pondělí

Milý deníčku, …tu pětku z testu jsem nakonec dostal! Já už nevim co dělat dál. Vždyť jsem se to učil tak dlouho. Celej den! Skoro jsem nespal a nakonec tohle! Co je s tim hloupym světem? Co je to se mnou? Jsem snad úplně blbej? Přeci to takhle nejde. Ještě štěstí, že jsi tu ty, jediná moje spřízněná duše. Moje světlo na konci tmy. Můj život. Přítel, který mě vždy vyslechne a kterému se mohu svěřit. Nevím co bych si bez tebe počal, víš, on život je někdy tvrdej Deníčku.

24.10.2000 Úterý

Milý deníčku, …tak se se mnou rozešla. Chci brečet. Chci jí nenávidět, ale nelze. Chodili jsme spolu takovou dobu. Přinutila mě změnit život, cítit jinak, milovat a najednou, že ona prej už mě nemiluje!!! Chce zůstat kamarádkou, ale ne mou dívkou. Ona mě možná už nemiluje, ale já jí jo! Co můžu dělat? Já už to neunesu! Proč? Vždycky jsme na ní byl jenom hodnej, miloval jí a ona …zradila mě! Pořád sem si říkal, že jsem na takovou alternativu připravenej, ostatně stát se může cokoliv. Říkal jsem si, že by to se mnou nic neudělalo …a teď? Teď tady sedim a brečim jak malej kluk co ztratil medvídka. Všechno je temný, černý a bez spravedlnosti. Na muj život se snesly mraky …těžký, ošklivý, takový ty olověný. Zachvátily mou duši, mé žití. Proč to jenom udělala, jak jen mohla? PROČ? Už nemůžu dál …ještě že jsi tu ty, moje štěstíčko. Proč je život tak tvrdej, Deníčku?

25.10.2000 Středa

Milý deníčku, …zase další špatná věc. Ztratil jsem mýho novýho walkmana. Já blbec sem ho nechal v šatně a když jsem se vrátil …byl pryč (jak jinak). Takových peněz mě stál a teď nic …prázdno! Co se to jen děje? Chci křičet, že je to všechno nespravedlivý, jenom nějak nemám sílu, sílu na žití. Došla mi a pořád ubývá. Proč se to děje? Co se děje, že je život tak tvrdej, Deníčku?

26.10.2000 Čtvrtek

Milý deníčku, …dnes jsem jí znova viděl, zase tak krásnou a úžasnou! Stála na chodbě a bavila se s úplně cizím klukem. Ani si mě nevšimla. Myslel jsem že se zbláznim. Chtěl jsem jí políbit. Zařvat na ní, ať se vrátí! Nešlo to, jenom se mi rozklepala kolena. Nemohl jsem dál …Rozumíš, ani se na mě nepodívala …po tom čase co sme byli spolu!!!??? PROČ?
Pak sem dostal pětku …nedával jsem pozor! Nikdo mě nechápe a já mam dávat pozor! Chápeš to? Všichni jsou proti mně, všichni a všechno! I život! Protože …život je někdy tvrdej, deníčku.

27.10.2000 Pátek

Milý deníčku, …tak sem dnes obdržel třídní důtku …za nevhodné chování při hodinách! Všechno včetně života se mi hroutí. Temnota jej pohltila a nechce pustit. Co mi řeknou doma?! Všichni na mě koukali jak na raritu, na zvíře v zoo. Jen sem se divil, že si na mě neukazovali. Nesnášim je! Nesnášim všechno! Protože všechno je špatně! Nemít tě, tak asi umřu. Jsi moje jediná spása v životě. Jediná duše, která mi pomáhá s problémy, když je život někdy tvrdej, deníčku!

28.10.2000 Sobota

Milý deníčku, …Je mi strašně špatně, proč k tomu se dostanu. Ráno jsem jel na poštu, abych mohl roznést noviny. Vyhodili mě! Že prej je málo míst a mě si nemůžou dovolit! Pět let jsem tam dělal a oni mě jen tak vyhodí! Kde budu brát peníze. Proč se tohle děje? Celej den sem se hádal s rodičema. Bylo mi z toho na nic, nechápou to! Večer sme šli s rádoby přáteli do hospody. Měl jsem chuť se opít. Určitě totiž neuhodneš, kdo tam asi tak byl! Máš pravdu. Chovala se jako kdybych neexistoval. Objímala tam úplně mě neznámý lidi a vůbec jí nevadilo, že se před pár dny rozešla s klukem, kterej jí miloval celym svym srdcem! Bylo mi z toho na nic. Navíc i mí rádoby kamarádi mě zradili přímo neúnosně! Svině! A já s nima kamarádil. Pil jsem. Nevim jak moc, ale podle toho, že si nic nepamatuju asi hodně! Domů sem přišel teď a je mi špatně! Strašně špatně! Asi umřu! Nevim jak dál. Všechno je temný a bez barev. Zamlžený, beznadějný! Život je moc tvrdej, deníčku! Moc…

29.10.2000 Neděle

Milý deníčku, …asi mam angínu. Hlava mě pálí, mam horečku a je mi blbě, že to ani popsat nejde! Bůhví co jsem včera vyváděl a kde jsem byl. Nejde si vzpomenout a nejde zapomenout. Bezmocně ležim a trápim se. Život je někdy tvrdej deníčku!

30.10.2000 Pondělí

Milý deníčku, …jsem nemocnej, strašlivě. Mam horečku, že ani nevidim a psát skoro nemůžu. Je to špatný. Život je… však víš co.

31.10.2000 Úterý

Už mi bylo líp. Byl jsem se podívat ve škole, protože jsem se nudil. Potkal jsem jí, své kamarády. Všechny. Nevadili mi. Bylo mi to jedno. Ona byla opět tak krásná. Chtěla si promluvit. Mluvil jsem s ní. Dlouho, ale nakonec sme se domluvili. Je to fajn, život je hned lepší. Dostal jsem taky jedničku z písemky z minulýho tejdnu. Doma mě pochválili. Walkman se našel - byl v řiditelně. Mam dneska takovou radost, že si to ani nedokážeš představit. Děkuju ti deníčku, si můj život a to ti nezapomenu.

…Pak zápis končí. Tedy vlastně skoro. Venku bylo hezky, teplo, sluníčko svítilo, modré nebe, no prostě nádhera. Nikdo se tedy nedivil, když se prosluněným odpolednem ozvalo škrtnutí sirek a vzduchem zavoněl pálící se papír. Nikdo se nedivil. A nikomu taky nic nevadilo. Bylo tak hezky. Zvedl se podzimní větřík. Rozfoukal maličkou hromádku popela a vynesl do vzduchu ohořelý kousíček papíru. Kdo by ho chytil, mohl si s trochou námahy přečíst co na něm je:


…ŽIVOT JE NĚKDY TVRDEJ DENÍČKU!!!


Jsem tu nová a oprašuji staré. Líbí. Jednoduché, jasné a zřetelné. Líbí. Tip

PUSINCA
11. 11. 2002
Dát tip
Ruth:Přečti si to ještě jednou a možna uvidíš, že i v jednoduchosti je krása... a krom toho, deník nemá být rozsáhlou slohovou prací, která pak člověka nudí svou složitostí, nemyslíš???

Ruth
07. 11. 2002
Dát tip
Nechci bejt kousava, ale nemyslis, ze v tvym veku (pokud nekecas) by ses nezmoh na neco vic. Tohle mi prijde jak z Bravogrilu, strašně dětinský a jednoduchý, bez ničeho novýho. ale nechci jen prudit, jdu se kouknout ještě mrknout i na jiný tvoje dílka a uvidíme, určitě mě mile překvapíš!

Deltex
14. 10. 2002
Dát tip
Díky:o)

Jak vidíš, život je někdy máslo...deníčku ;-))

Super věc *t

Deltex
18. 09. 2002
Dát tip
WiruZ: To mi povídej:o)

WiruZ
16. 09. 2002
Dát tip
Každej má občas špatnej týden.

Schlange
20. 07. 2002
Dát tip
na ja, člověk co nezapadá o tzv. "Normálu" či "Průměru" ostatního lidstva . potkat takového potěší ve vlastním údělu.

Deltex
19. 07. 2002
Dát tip
Schlange... přesně tak!

Schlange
18. 07. 2002
Dát tip
ach ty emoce lidské

Deltex
04. 05. 2002
Dát tip
:o)

Dabi
03. 05. 2002
Dát tip
...taky jsem měla deníček...vlastně, ještě ho mám.

horák
17. 12. 2001
Dát tip
To asi nebude moc autentický, co? Skoro se jako starý deníkář cítím uražen. Ale podobné stížnosti na tvrdost života tam mám taky. A co, píšeš si ho doopravdy?

Deltex
17. 12. 2001
Dát tip
No, víš - deníček jsem si psal - ale abych pravdu řekl, tak tyto zážitky se prakticky doslova vyplnily rok poté... prakticky stejný datum. Kromě toho deníčku:o)

Katerina
20. 06. 2001
Dát tip
no, na konci ten zivot pekne zmeknul :-)))

Deltex
22. 05. 2001
Dát tip
Jo, přesně tak Katrin... někdy až moc... Měj se nádherně!

jo, přesně tak DeXi...... život je holt někdy tvrdej **

Deltex
04. 05. 2001
Dát tip
Dobrá... KONEC! Měj se nádherně!

Drui
03. 05. 2001
Dát tip
Tak fajn...

Drui
02. 05. 2001
Dát tip
Nekomentovat to - srabe :)))

Deltex
02. 05. 2001
Dát tip
Myslím, že u této povídky bude rozumné naši rozmluvu ukončit - tak mi nějak připadá, že je o ničem:o)))

Drui
27. 04. 2001
Dát tip
Jenže ono se kolikrát nechce, co...

Deltex
27. 04. 2001
Dát tip
Drui: ...no comment!

Deltex
12. 04. 2001
Dát tip
Díky Danny

Deltex
11. 04. 2001
Dát tip
Spíš bych sázel na to vedení - všechno jde, když se...

Danny
11. 04. 2001
Dát tip
TIP

Drui
09. 04. 2001
Dát tip
Vedení ne, ale ten internet tu neběhá zrovna rychle... Vždyť to znáš! :)))

Drui
06. 04. 2001
Dát tip
Jo, tak ty teda nemáš špatný dílka?:-)))

Deltex
06. 04. 2001
Dát tip
Bohové... Drui, reaguj trochu častějc! Nebo máš pomalý vedení:))))

Deltex
15. 03. 2001
Dát tip
Kate: Je to starší dílko a byl jsem ještě trochu naivní, valentýn je skoro to nejnovější a je v něm víc toho ...zklamání. Děkuji!

Kate
14. 03. 2001
Dát tip
Abych pravdu řekla, ani nevím, co o tom mám napsat, ne že bych to nedokázala, ale nejde to. Pořád přemýšlím nad deníkem :-))), kolikrát jsem si ho chtěla založit, ale nejsem asi ten tip, který by si každý den zapisoval, co se stalo. Víš, že jsem ani nevěřila, že to takhle skončí a už jsem ti chtěla napsat, že ty mraky nemůžou pořád překrývat slunce, které musí zasvítit. Myslela jsem si, že ho necháš umřít, ublížit si nějak, protože neunese tíhu osudu. Jsem moc ráda, že si to neudělal!! Víc se mi ale líbíl Valentýn. Kate

Deltex
12. 03. 2001
Dát tip
Nevím, co je na tématu vyjímečného, ale jestli jsi očekával něco výjimečnějšího, tak to promiň - píšu jak umim a zrovna tohle dílko se mi docela líbí, však děkuji za kritiku! Měj se nádherně!

StvN
09. 03. 2001
Dát tip
Očekával bych něco vyjímečnýho. Takovýhle téma si to zaslouží.

Deltex
05. 03. 2001
Dát tip
Děkuji! Drsné? Ne? Jedno z těch lepších? Tss! Já snad mám nějaká špatná :-))) Vtip! Díky a mějte se krásně!

Drui
20. 02. 2001
Dát tip
Je to jedno z těch lepších. Bezva nápad a pointa... :)

FLO
16. 02. 2001
Dát tip
No tak tohle je drsný.TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru