Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když jsme tahali chrousty zpod kořenů jabloní, čas se tvářil, že není, nebo o tom alespoň neví

Výběr: dream, Print, jan(ek), zaki
09. 11. 2005
28
2
14469
Autor
Zbora

Otevři oči

jdeme vysklít okna na rozhlednu

Včera jsme venku

kradli kousky cigaret

Chrousti

roubili rty vinohradem

a Škodovky uléhaly pod keře

jedním okem pozorujíce

arytmické bubny

 

Teď  v kapli zhodnotíme Krista

a zasypem se listy

Vybereme peníze z dlaní žebráků

Přehlédneme maso

a Ty

se zeptáš

kolik stromů stačí lesu

 

Až vylijeme švestkový sad

z lahve

a psychiatr odhalí všechny savce

na kopci nad Kopcem

přestanu vidět poezii do tváře

Jablka popadají na skleník

Android vyčistí ústa opilců od spadaného listí

Přesličky cudně sklopí oči

Chrousti upálí redaktory

a záhy

válíce sudy do údolí

přestanou svým básním dávat dlouhé názvy

alespoň na chvíli

než ráno

zapřáhne plemenné býky za vůz

orloj dokokrhá

a motor

přehluší chvění strun


2 názory

úžasné! zvláště pak některé obraty (a kolik stromů stačí lesu?), snažím se zahlédnout tvář poezie...

je je fajn... se tím tak probrouzdat :o)

heheh ;D tak to sa vám fakt podarilo;D

Zbora
19. 02. 2006
Dát tip
Jsme řešili, kolik stromů je potřeba k tomu, aby se to seskupení už dalo nazvat lesem :o) Mimochodem...dospěli jsme k názoru, že dva...a pokud je jeden z nich listnatý a druhý jehličnatý, jedná se už o les smíšený :o))

a Ty se zeptáš kolik stromů stačí lesu tak toto bolo príliš tvrdé...stromy milujem a na ne nedám dopustiť...nie, nie a ešte raz nie...;'(

blekota
26. 01. 2006
Dát tip
Taková pěkná básnička a takové povídání...no...LÍBÍ SE MI TO!:-)

Zbora
05. 12. 2005
Dát tip
To teda bylo :o)) Potěšil mě Tvůj zájem. Děkuju.

Noe1
04. 12. 2005
Dát tip
nuselo to být ale mejdlo :-))))))

papouch
11. 11. 2005
Dát tip
já bych se k tomu vyjádřil, ale nebyl jsem ani tázán, ani zmíněn, tak držím zobák! .-)

Whitesnake
11. 11. 2005
Dát tip
čtu kontinuáolně pořád dokola a nepřestávám se bavit T :-)

Craerassy
11. 11. 2005
Dát tip
jej, to je kouzelný:-))) *

Zbora
10. 11. 2005
Dát tip
Buďto si na jablkonocích nebyl, nebo si nic nepamatuješ, což by bylo velmi zarážející, když jsi nic nepil...co je tam napsaného jinak, než jak bylo ve skutečnosti a u zbylých reportáží? Víš co je tvůj problém...melu o tom pořád dokola...nejsi schopen za metaforou objevit konkrétní smysl (naučil jsi se sice, jak by asitak báseň měla vypadat, takže věřím, že jsi primárně schopen rozpoznat "sračku") ...ti ostatní (nemyslím, že jich je většina) co na "těch dílech něco viděj" možná metaforám rozumí. I když ani já kolikrát neumím říct o čem konkrétně dílo je...protože to často prostě nelze jednoduše popsat pár slovy...u jiných se mi zase líbí hra se slovy, líbí se mi, když se slova hezky hodí k sobě, pěkně zní...dobrá fonetika díla, rytmus, nálada...kolikrát nejde o to postihnout přesně dílo..............................................Ty jsi holt čtenář......když autor chce abys něco pochopil, musí to napsat realisticky, tak jak to je.....ale nezlobím se na Tebe proto.....já zase neumím pracovat s matematickými vzorci :o)) A velice mě udivuje, že si ještě vůbec dovolíš po tolika letech tady prohlásit takovou nemístnou blbost.....buď si děláš legraci, nebo jsi nic nepochopil. Můžeš tisíckrát tvrdit, že tohle je sračka...ale nikdy mi to nedokážeš....tenhle text si kdykoli obhájím....a jestli chceš, zeptáme se někoho kdo tam ani nebyl, třeba janka, jak tomu rozumí, jo? :o)))) Nesouhlasíš u desítek děl se skutečnostmi, které jsou naprosto zřejmé...prober se už konečně.

pozorovatel
10. 11. 2005
Dát tip
ty mluvíš za mě? že nevidim metaforu? neměl bys spíš vycházet z něčeho jiného, než jsou tvý domněnky? že jsem byl u jablkůma s tim nemá nic společnýho... je to snad báseň... a už jsme u toho zase... přes TVOJÍ báseň přejdeš k mojí osobě a kritizuješ mě? jak to mám chápat? jasně, zeptáme se janka...jsem pro a zeptal bych se i ostatních, když u toho budem a přečti si svojí odezvu, protože v ní neděláš nic jinýho,než mi píšeš, co jsem a co nevim (k básni nic, jakoby o ni ani nešlo) spíš si uvědom, že tohle neni o hádkách, ale o neustálym vysvětlování a diskusi o básni, ale to se tu nikde neděje a proč? protože si seš jistou svou básní? jasně, že se budu neustále ptát.... PROTOŽE SE CHCI NĚCO DOZVĚDĚT a nestačí mi slova pochvaly nebo urážky

Zbora
10. 11. 2005
Dát tip
Pozouši...nerozčiluj se :o) ...Ty si mi napsal, že je to sračka, čímž pro mne veškerá diskuse končí, víš :o) Když Ti budou chtít ostatní odpovědět, prosím...já bych s Tebou čas neztrácel. P.S.: je to reportáž :o))

Smetiprach
10. 11. 2005
Dát tip
jabkům: a to mám tobě, zrovna tobě, vykládat třeba Až vylijeme švestkový sad z lahve ??? a to jsem tam jak již výše zmíněno ani nebyl...

pozorovatel
10. 11. 2005
Dát tip
no já myslel, že rozčílenej jsi ty....:)) a já kritizoval hlavně čtenáře... to jsem tam i napsal.. a že mi už i přijde zbytečný jim posílat avíza, protože se stejně diskuse strhne jinam a taky jsem si myslel, že ti vadí, když tě chválí, aniž bys věděl proč... asi jsem se zmýlil, pak se omlouvám když ti to stačí... dobrou:))

Smetiprach
10. 11. 2005
Dát tip
jabkům: díky za diagnózu, co se mého zraku týká, můžeš si ty starostlivé projevy ušetřit, zatím slouží. Co se díla samotného týče, hodnotím ho v kontextu ostatních jablkonočních...a stejně jako jakákoliv díla jiná, pouze na základě subjektivního dojmu. Nehodlám proto nikomu nic vysvětlovat. A navíc opravdu se nehodlám míchat do diskusí na této úrovni... nejsem ani básník, ani kritik (a nikdy jsem o sobě nic podobného netvrdil), na to si přizvěte sobě rovné odborníky... j.

hai_mal
10. 11. 2005
Dát tip
takže proč jsem dala tip zrovna tomuhle dílku ? když se tu přihlásím tak čtu všechno co jsem dosud nečetla a tedy začínám odzadu. Před touto básní jsem četla celkem 36 dílek a tipy jsem dala asi na 6 z nich. A tohle dílko ? Jak bych to řekla...(a neurazila zase...) Mezi tím co jsem do té doby četla patřilo tohle do těch o poznání lepších než ty ostatní...(dle mého názoru, samozřejmě) Já osobně bych to do Výběru nezařadila, ale nejsem redaktor a asi tomu nerozumím. Je to jejich práce, ne moje. Já svými tipy vyjadřuju uznání v tom smyslu, že když je to o něco lepší než ta záplava hlušiny tady, tak dílko nekomentuju a napíšu jenom hm... a tip, pokud to dílo vybočuje i z těch lepších, vždycky to tam s tipem napíšu, a jestliže se mi to líbí opravdu hodně, dávám to najevo taky slovy Paráda, svkělé apod. Pod tohle dílko jsem napsala : hm...(a tip) to je vše :-)

hai_mal
10. 11. 2005
Dát tip
ano, v porovnání s ostatními dosud čtenými to dílko patřilo a patří podle mne k tomu lepšímu přesně tak nemáš zač :-)

Zbora
10. 11. 2005
Dát tip
Jabkům: určitě jsou v tom textu i okamžiky, které nedokáže vysvětlit leckterý z účastníků zájezdu, protože při nich prostě nebyli, to samé však platí i o ostatních reagujících textech...já si například nepamatuju, že Jiko serfoval na rybníku...další věcí může být, že jsou ukryty v tak překombinovaných metaforách, že je prostě objevit nelze. Obhájením svého textu rozumím skutečnost, že jej dokážu vzevrubně rozebrat...slovo od slova, tak aby to dávalo smysl, což se může sice zdát velmi jednoduché, ale v případě, že na to jsou svědci se úkol značně komplikuje :o)). To, jak jej vnímají náhodní kolemjdoucí je přeci jejich věc. Nelze někomu vyčítat, že se mu něco líbí....i kdyby to byla sebevětší s. Moc dobře víš, že je to "reportáž psaná" pro "ty, kdož tam byli" Asi Těžko někdo nezasvědcený přesně postihne text...ale jistě by bylo zajímavé sledovat, na kolik procent se trefí...například u již výše zmiňovaného Janka bych sázel na 80-90, protože zbylé reporty už četl :o) Netvrdím, že metafory jsou beze zbytku postihnutelné...ale tohle pro mě byla příležitost, jak dokázat, že pokud něco píšu, přemýšlým o tom, a přestože se kolikrát v metaforách vyjadřuju až nesrozumitelně (což je ovšem, jak jistě velmi dobře víš dnešní obrovská móda...mám jmenovat?) nepředkládám holé nesmysly. Pozorovatel se do mě začal navážet, jak to má již tradičně ve zvyku, možná taky proto, že jsem, myslím slušně, reagoval negativně pod jeho dílem. Mě štve...a to přiznávám otevřeně...že nemá snahu se do textu ponořit...ale trpí utkvělou představou, že text, proto aby se mohl líbit, musí být pochopen. Vcelku by mne zajímalo, jak to chápeš Ty. Vcelku mi nevadí, že mi označuje texty jako sračky. Mrzelo by mne to od jiných. Ta reakce patřila pozorovatelovi, často si spolu takhle povídáme...a mrzí mne, že jsi na ni reagoval...jak si můžeš zpětně povšimnout, její hlavní část nepatří už tolik k dílu samotnému, jako spíš reagovala na hlášku: "hele, poesii nerozumim zas tolik,ale kravinu poznám" To mu totiž velice závidím...já si tak jistý kolikrát nejsem...tak nechávám běžet. Omlouvám se za případné chyby..už nemám sílu to po sobě číst.

Smetiprach
10. 11. 2005
Dát tip
jabkům: co si myslíš ty je mi v tuhle chvilku celkem fuk, možná bys i s obsíratelem mohl napsat reportáž z jablkonoc, možná bys mě mohl ušetřit osobních poznámek a možná bys mohl přestat chatovat pod cizím dílem... v každém případě, kdyby jste oba místo kecání a popichování dělali něco užitečného, možná by bylo veseleji...

Smetiprach
10. 11. 2005
Dát tip
a ještě avi, patrně.

Zbora
10. 11. 2005
Dát tip
Vcelku dost mě mrzí, že se tady, pod dílkem, které má sloužit k pobavení rozpoutala taková debata...omlouvám se vám za ni.

tak třeba proto:)

dadíková
10. 11. 2005
Dát tip
nic sem psát nebudu než že text je bezvadnej, zábavnej, jedno proč kdy kde a z jakýho impulzů vznikl.....to mě nemá co zajímat...

Přeslička
10. 11. 2005
Dát tip
no abych se přidala, tak je to dle mého kvalitně zpracovaný kronikový záznam v poetické formě - tedy z významem hlavně pro ty, co tam byli či pro ty, co chtějí nasát atmosféru setkání... pro ostatní IMHO těžko hledat, proto to asi není báseň, protože v tahání auta ze křoví lze těžko najít druhej plán, jinej příběh, ... (ale možná tam je, jen já ho nevidím)

ale tady je mezitím docela vážno

pozorovatel
10. 11. 2005
Dát tip
janek si asi neuvědomuje, že pokud nic nenapíše k textu, tak chatuje taky... a že mi ještě nedávno psal, jak by chtěl, aby písmáci byli kritičtější a rozpoutávali se diskuse zbora se asi na mě dívá s nějakym osobnim pohledem nebo já už fakt nevim... s jeho kritikou pod mym dílem jsem vcelku souhlasil, tak nevim, proč by měla naštvat, i když byla tvrdší než ta moje tady (můžu ti ji sem klidně vložit a připomenout) a já to ještě jednou zopakuju: divil jsem se, jak to čtenáři můžou tak pozitivně hodnotit...protože jsem názoru, že musej bejt z textu úplně mimo ale když si, zboro, myslíš, že se do tebe navážim... prosim, ber to osobně... nebo jak chceš... "neochotu se ponořit do díla" to mi přijde jako blbost a nevim, z čeho vycházíš, že mi tohle píšeš a netrpim utkvělou představou, že text musí být pochopen... jen se ptám, jak ho ostatní chápou... jestli to slovo chceš nahradit, tak teda "vnímají" já tu většinu básní jen vycítim...drtivou většinu ale to sem zase a zase a zase nepatří

pozorovatel
10. 11. 2005
Dát tip
a jinak je tohle dílo nejlepší příklad zdejšího hodnocení, proto ta diskuse (a jsem za ní i docela rád) nejlepší právě proto, že je jasně určený jen pár lidem z jablkonoc

per_zay
10. 11. 2005
Dát tip
hmmmm ..... ..... T

já Vám tak nevím, proč, to tady tak hezky pitváte, ovšem na druhou stranu je fakt, že něčemu nerozumím, ale líbí se mi, jak je to podáno v kontextu - metafory, ale vzhledem k tomu, že sem četla mám dojem, že všechny díla z jablkonoc, viděla fotky, tak si dovolím myslet, že 80% rozumím... pokud budete po mě chtít, bych to přepsala vlastními slovy, nebráním se.... A co se týká proč výběr, z toho důvodu, že je to napsané s lehkostí, přesným rytmem, neuhýbajícím od původního záměru, a podle mého soudu i s trochou osobnosti, kterou opravdu většina děl tady postrádá. A neuděluji výběry na počkání. Třeba toto sem si musela přečíst 3x, aby mi tak nějak skoro všechno doskočilo... toť vše, neplácám se v přesných niancích to či onoho, páč sem tam nebyla, ale určité věci jsou tak jasné, že jenom blbec by se ptal, co to znamená!!

a mám tam pár hrubek, se omlouvám jako

pozorovatel
10. 11. 2005
Dát tip
i když jsem tam byl, tak asi tak u třetiny básně si nevym rady... s rozumem, citem, fantazií,... ona báseň je pokaždé nějakým popisem, ať už jablkonoc nebo včerejšího dne... ale autor se má snažit ten den-pocit z něj přenést i na papír a tady se to podle mě nepodařilo...proč? protože ta báseň je přímo přepláskaná metaforama a shlukem pojmů, které dohromady nedávají žádný celek (já tomu řikám smysl) těm výběrům se vážně divim a ještě víc se divim, že i když redaktoři něčemu nemohli rozumnět, uchopit to, tak jim to vůbec nevadilo a přeskočili to a dali výběr (pak mě jen napadne "kamarádi"... nevim, zboru mám taky rád, ale jako kamarád mu kritiky psát nechci, naopak si k němu dovolim ještě víc..) ona třeba mina loy napsala básničku o jablkonocích a ten pocit(či informaci, to je jedno) předala... ale tady neni předáno vůbec nic a the end... já už jsem tu až příliš dlouho, se omlouvám

pozo, Ty seš fakt magor.... já nepsala, že tomu nechápu, psala sem, že někde nevidím kontext s jablkonocema, protože sem tam nebyla, to je fakt, ale co konkrétně Ti nedává smysl? Nebo jako chceš po mně, bych Ti rozepsala, jak to cítím já? oki, čtu to stále dokola a fakt nechápu!!!! co na tom je k nepochopení... nechápu enem Androida....asi sem divná....ale ne víc, než Ty. A di, di...rači....a trochu používej citovou stránku... je to lepší, než terminus technikus... zajdo

pozorovatel
10. 11. 2005
Dát tip
já po tobě nic takovýho nechci..nevim, kdes to vzala a nevim, na co reaguješ, ale já to nepsal přímo a jen tobě a prosim tě, nepiš mi to, cos slyšela jinde... technickej typ jsem nikdy nebyl a odpusť si i ty osobní narážky a dej si třeba studenou sprchu, já napadat nikoho nechci tvoje kritika byla jasná, nemusíš k ní něco přidávat

Zbora
10. 11. 2005
Dát tip
Jablkům: on je člověk u všech děl "cizí čtenář" protože autorovi do hlavy nevidíš a nevíš z jakých pohnutek daný text píše, takže si dovolím tvrdit, že většina básní tzv. moderní poezie není stoprocentně postihnutelná. Napsal jsi to jasně, leč jsem se opět nic moc nedozvěděl :o) ...ale i tak děkuju. Pozorovatel: máš někde na začátku hlavního seznamu reakci. Jmenuje se - VÍŠ. Ostatním reagujícím, jmenovitě Přesličce, Dadíkové, Smetiprachovi, hai_mal a Kouzelné květince velmi děkuji za shovívavost a soudnost.

Print
10. 11. 2005
Dát tip
Uff, povedená moc!!*

já bych se jich i zeptal, co tam viděj... ale oni by mi zase napsali, že je to prostě dobrý a každý to vidí až na pozorovatele:)) - cituji Tě a to doslova a do písmene pozo! ale je fakt, že to bylo spíše pro jabloně, ale když už jsi se do toho zamíchal taky, tak to máš taky.... ------ já tu pořád něco větrám, ale spíš mi jde o mě samotnýho... vichr sám asi těžko zmůžu ale mohl bys mi pomoct a zkusil se vyptávat lidí, co na dílech viděj.. (i když já to pravidelně vzdávám a zase zkoušim) -------------- jen tak pro info... a bych Ti radila, číst si po sobě, cos napsal, sem tam.......a za osobní narážky se omlouvám a nepíšu, co sem slyšela jinde, ale co sem četla, o slyšení si můžu nechat naštěstí zdát....!! a tímto končím... taktéž.... děkuji za podnětné připomínky...

pozorovatel
10. 11. 2005
Dát tip
asi nechápu.. napsalas svůj názor a já odepsal, že jo..že to beru, děkuju nevim, co citovaný pasáže znamenaj někde šlo o obecnou rovinu slyšela/četla...to je fuk já jsem spíš blbec, že pořád odpovídám a rozvíjim a pak se dostávám mimo to, co jsem chtěl říct čau:)

Zbora
10. 11. 2005
Dát tip
Jablkům...naopak...a stačí mi to. Jen si mi nenapsal, proč ten text není dobrá báseň :o) ...ale nevadí, míň rád Tě proto mít nebudu :o)

i tobě tak nějak nápodobně...:-))

Zbora
10. 11. 2005
Dát tip
Jablkům: děkuju za názor. Ano, napiš, prosím, napiš :o))) (chtěl jsem Tě jen ubezpečit, že se nehněvám :o)

absurd
10. 11. 2005
Dát tip
jablkům - když se vyseru na to že fízly zrovna nectím:osobně pro mě jakékoliv hledání významů,odvrácených stran metafor zkrátka:"Co tím chtěl básník říct?"postrádá jakékoliv kouzlo.Líbila/nelíbila-v 98 procentech jsem si jistý po prvním přečtení.Z druhé strany si uvědomuji o co všechno se dost možná ochuzuju,ale jsem ochotný podstoupit tohle "riziko".Co se týče poezie, nadevšechno si vážím toho prvotního momentu setkání s básní,té srážky,dál nejdu.Tahle smrš´t mi dokáže bohatě nahradit onu "logickou analýzu" která by nejspíš měla následovat.Ono-vždy když odhalím tajemství,nepřipadám si zrovna jako vítěz..Vím jak plochý se asi může zdát tenhle přístup,nebo jak plochý ve skutečnosti je,ale říká se:právo na hloupost.. Co se týče tohoto úhlu pohledu,považuju za vynikající jiné Zborovo dílo-Smyslem je pocit.pěkný den!

absurd
10. 11. 2005
Dát tip
Rozhodně bych v tom neviděl (jenom) příznak doby..Spíše zádní cestu k poesii pokud si ji čtenář umí skutečně prošlapat a vychutnat.Jedno surrealistické přísloví říká:"Zadem k nekonečnu je to pár kroků".Miluju ho..

ceder_john
10. 11. 2005
Dát tip
nelíbí, třeba jen proto, že to naráží na jakýhosi bezejmenýho chrousta, což mi přijde trapný..jak když to píšeš na zakázku, a řekneš tohle by se tam mohlo hodit, protože je to zprofanovaný, ale psát vo kratkejch nazvech sou pro mě kecy bez pointy..

dadíková
10. 11. 2005
Dát tip
že jste byli na chalupě, v jaké sestavě, to přece ví každej písmák...:)) takže kontext samosebou jasnej...navíc fotografická dokumentace...:)) ale stejně bych to nepotřebovala vědět, musím akorát mít načtenýho autora, to jo...

JiKo
10. 11. 2005
Dát tip
:-)))

zaki
10. 11. 2005
Dát tip
Zbora ako vzdy svojske a velmi sa mi paci...

Jamjad
10. 11. 2005
Dát tip
No působí to fakt úžasně. A člověk si to rád přečte podruhý. Skvělý!!!

Zbora
10. 11. 2005
Dát tip
Trochu Ti ujela huba...zase. :o)

Zbora
10. 11. 2005
Dát tip
No jo no, co Ti na to napsat....že máš mimořádně pravdu :o)


hai_mal
09. 11. 2005
Dát tip
hm... tip*

skvělé!!! t. jedna z nejlepších...

Přeslička
09. 11. 2005
Dát tip
no je fakt, že v noci za vás bylo stydno;-)) ale tahle je povedená...

Přeslička
09. 11. 2005
Dát tip
avi

absurd
09. 11. 2005
Dát tip
:))t

Mandarínek
09. 11. 2005
Dát tip
hrozně se mi to líbí

Diotima
09. 11. 2005
Dát tip
na Brdu je pěkná rozhledna, celá prosklená, tý brďo! t.

Zbora
09. 11. 2005
Dát tip
Přeslička: vskutku, noce jsou již chladné, také jsem tam nastydl :o)

(závorka)
09. 11. 2005
Dát tip
jo, ale jo (líbí) T

dadíková
09. 11. 2005
Dát tip
máš to fajnový...:)) t

Zbora
09. 11. 2005
Dát tip
Daisy - každý máme tu pravdu trošku jinde :o))) Záleží skrz jaký nápoj se na ni díváš :o))

Pacer
09. 11. 2005
Dát tip
Tedy Zboráči, dobrý, akorát místopisně to vypada na trip po celý republice:)) co tam dělá ten olomouckej kohout?? jináč ano*

Zbora
09. 11. 2005
Dát tip
Pacer: to nebyl olomoucký...nebo možná ano...ale v remixu Petuly. :o)

Garth
09. 11. 2005
Dát tip
Zboro, ty snad ani nejsi lůza. *

Honza_Princ
09. 11. 2005
Dát tip
už ten název je lázeň!*

Smetiprach
09. 11. 2005
Dát tip
muhehe, jak by řekla slečna s myšmama... :-)) ***

Zbora
09. 11. 2005
Dát tip
Neni těch slečen už nějak moc? Ta s mišmama je která?

Smetiprach
09. 11. 2005
Dát tip
ale né moje, swandrow přeci... :-)

Zbora
09. 11. 2005
Dát tip
To je slečna krysmáma přeci.

Smetiprach
09. 11. 2005
Dát tip
ježíš... no tak krysmamá, to je fuk, stejně muhehe... :-)

pozorovatel
09. 11. 2005
Dát tip
a voni to vážně čtou a přikyvujou? to je nějaká masová demagogie či co? a nemysli si, že to svedeš na můj technickej mozek:)) já bych se jich i zeptal, co tam viděj... ale oni by mi zase napsali, že je to prostě dobrý a každý to vidí až na pozorovatele:))

Zbora
09. 11. 2005
Dát tip
Netřeba svádět...každý ví, že je to tak. Strojař co píše básničky...kam ten svět spěje :o(

pozorovatel
09. 11. 2005
Dát tip
já se trochu těšil, že si popovídáme o těch písmenkách tam nahoře... VŮBEC NEJSOU PODLE EVROPSKÝCH NOREM!!!

pozorovatel
09. 11. 2005
Dát tip
a propo: občas děkuju, že chodim mezi ty olejem ušpiněný s posuvkou v ruce, protože nebejt toho, tak si začnu myslet, že jsem vážně básník:))) tady je zase moc uzavřená společnost... chtělo by to pořádnej skandál - a provětrat!:))

Zbora
09. 11. 2005
Dát tip
Tak povídej a teď ke druhé zprávě: ad1 :o)))))) ad2 začni.

pozorovatel
09. 11. 2005
Dát tip
jak povídej? já už začal... ale tys neodpověděl, jen zavtipkoval a tohle je dokonce i větší sračka než to moje... jen je to delší klidně se vsadim, že žádný z těch lidí nedokáže pořádně obhájit, proč se mu to líbí... ono to totiž ani nejde já tu pořád něco větrám, ale spíš mi jde o mě samotnýho... vichr sám asi těžko zmůžu ale mohl bys mi pomoct a zkusil se vyptávat lidí, co na dílech viděj.. (i když já to pravidelně vzdávám a zase zkoušim) hele, poesii nerozumim zas tolik,ale kravinu poznám

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru