Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žal jednoho nástroje

02. 02. 2001
0
0
1386
Autor
Nyx

Senosečka z práce přišla, ze své kosy krev prsty setřela, trocha její vlastní přitom na kovu kalném ulpěla, až sykla mezi rety, ach, do pusy si prst strčila, bolest by se její něco zmenšila. Měla komický přístup k životu, na ramenou kosu, tady a tam a tu, potěšit pána, přitáhnout kravatu, za pár drobných na podlaze rozházených, v hotelu " Láska pro tvou potěchu ". Za jejich ničemné peníze, prací a tělem platila, každý večer jinému dát, co si jen za ně mohl přát. Ale ta hrstka slz, co ji při té senoseči skápla na cylindr odhozený v dál, nemohla vyjádřit její žal, když její nástroj pracoval. Žal a žal a žal.
Nyx
04. 02. 2001
Dát tip
Z tvých slov Nadjo chápu, že jsi tomu tedy neporozuměla. Za prvé: Není mým úmyslem psát tak, aby to každý pochopil, to si poté mohu koupit noviny a sdělení je stejné, myslím že právě forma nějaké poesie má implikovat nějaký dojem, pocit a náladu, představu a není jejím účelem podle mého být jasnou a rigidní. To je podotýkám můj názor a můj pohled na věc. Za druhé: Nepovažuji toto ani jiné kousky, které občas publikuji za něco výjimečného a jinak důležitého, docela se bavím na tomto serveru, jak leckteří zde vystupující berou tuto zábavu zcela vážně a jak v ní kompenzují své koplexy a dodávají si seběvědomí tím, že sebe vidí jako odborníky a experty, jejichž názory mají apriory punc kvality.(tím ovšem se tě nechci, Nadjo, dotknout, to jsou obecná slova pro pismak.cz). Beru své psaní jako náladovou záležitost a víc o tom nepřemýšlím a dál to neřeším. Vím, když něco napíšu, o důvodech, které mě k tomu vedly a to že pro jiné je to poněkud nepochopitelné mi je zcela jedno.

Nadja
04. 02. 2001
Dát tip
Tak proč publikuješ, když píšeš jen sama pro sebe? Tím nechci naznačovat, že je to špatně... jen by mě zajímalo, co ti to tedy dává?

Nyx
04. 02. 2001
Dát tip
Tedy, nevím zda-li jsi se upsala s tím ženským rodem, ale jestli ne, tak oceňuji tvůj bájeslovný rozhled, jinak mě můžeš oslovovat v mužském rodě, tento pseudonym jsem si poněkud pomužštil... Tak neřekl jsem, že píšu výhradně pro sebe, píšu samozřejmě i pro jiné, ale v tom podle mého kouzlo publikování není, jednoduše to zveřejním a je to, ať si o tom myslí každý, co chce a pakliže ho to nezaujme, tak to číst nemusí. Jinak Nadjo myslím, že konkrétně tento text, o němž se bavíme je srozumitelný. Jestli chceš tak ti ho můžu vysvětlit, řekni si a pošlu ti privátní vzkázek, tak zatím.

Nyx
04. 02. 2001
Dát tip
Napsal jsem ti odpověď, ale zapomněl tě upozornit, tak to napravuji.

Nadja
03. 02. 2001
Dát tip
neshledávám tu nic zajímavým.. možná to kdysi byl zajímavý nápad, avšak forma básně je poněkud nestravitelná.. proč něco, čemu nerozumíme a je nesrozumitelné, považujeme za výjimečné? možná bychom měli přemýšlet, když píšeme básně! Možná bychom také měli přemýšlet o tom, jestli čtenář pochopí.. Pokud nechceme, aby pochopil, proč publikujeme? (nevím, jestli je to i tvůj případ - já jen tak mimochodem)! Každopádně - přepracování básně by možná stálo za to...........

Albireo
02. 02. 2001
Dát tip
Ježíšmarjá, tohle je zajímavé! Nevím, co jiného napsat, jsem trochu v šoku, ale jedno je jisté - objevil jsem pro sebe někoho, koho budu číst!

hermit
02. 02. 2001
Dát tip
Opravdu zajímavé... a dál viz Albireo... ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru