Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Karavan

14. 11. 2005
7
0
3826
Autor
America

pruhované slunce dlouhý nos kaskáda a netrpělivost

 

 

 

Podupával si nohou a pak kopl do popelníku. Bůh. Nenáviděl věčnej pohled z okna svýho karavanu. "Jsem vůbec Ježíš?", ptal se sám sebe tak často, že by se z toho jeden zbláznil, kdyby ho poslouchal. Připálil si další cígo na uklidnění, nedalo se to vydržet. Kdyby nekouřil, zhebnul by už dávno. Nehledě na to, že vlastnil pár akcií tabákovejch firem, na což byl dost hrdej.

 Když se konečně setmělo, šel do hospody - na jedno / a dál se uvidí. Jen tak si pohrát s místníma, dělat jim psychologa za panáky, i když ho to sralo, ale co měl dělat. Chlast byl jen za prachy, stejně jako banánový želé rybičky, který tolik miloval. Objednal si jedno a hned k němu přisedl nějakej chudák, že prej mu matku přejel rudej sporťák přímo na dálnici.
 Měl sto chutí protočit oči zhůru, každej magor přece ví, že na dálnici se stopovat nesmí, ale řikejte to někomu, kdo vám koupil pivo a teď se potřebuje trochu vybrečet. Nabídl mu rameno, sáhl do kapsy a vytáhl plato bílých prášků. Hodil do sebe pro jistotu dva, aby se večer zase líp potácel a spláchnul je půlkou sklenice. A najednou si připadal normální. Takhle to ale bylo vždycky. I doktorka přece řekla, že mu ty prášky udělaj dobře a to je sakra kočka, takže jí všechno odkejvete, protože nemá cenu odporovat. Usmál se. "Jsem já vůbec Ježíš?", řekl spíš pro sebe. Místo odpovědi luskl prsty a přál si, aby druhej den, až se vzbudí, bylo slunce pruhovaný. Jestli bude, neni co řešit.

 Nemohl se dočkat rána. Jen - těsně před spaním - přistoupil na krátký moment k oknu denně mu ukazujícím východ slunce rovnou do postele a pro jistotu poupravil rolety tak, aby mezi nimi byly pravidelné mezery. Ne že by nevěřil, že je Bůh, ale... Člověk nikdy neví.

 

 

 

/A pruhovaný bylo./

 

 


evalota47
27. 11. 2005
Dát tip
Jo-:)))

pekylau
18. 11. 2005
Dát tip
Trochu jsem se zapomnel u te klasicke ´´plovarni´´ diskuse. Co ze jsem to vlastne.... . Aha. Povidka nahore. Libila. Moc se me libila. t.

America
16. 11. 2005
Dát tip
co co

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
Řekni mi jestli podle toho, co píšu, vypadám jako blbá. Podívej se do posledních kritik na moje diskuse s pozorovatelem. Třeba si nevidim na špičku dlooouhýho nosu. Teď bych taky udělala smajlík, když jsem jako napsala vtip, ale je to spíš smutný. Ale nemusíš to číst. Díky už za to, že se s tebou dá normálně mluvit. :o)

America
16. 11. 2005
Dát tip
/....:-)))...../

plovárna
16. 11. 2005
Dát tip
:o) (ad Chci vyrůst!)

Andulka
15. 11. 2005
Dát tip
par veci mi na tom vadilo (obsahove), ale musim priznat, ze z toho je citit talent na psani, ze je fajn, ze to zbytecne neprotahujes....a ze se ti to povedlo..*

Mezon
15. 11. 2005
Dát tip
spolknul sem to jak malinu ... ***

fungus2
15. 11. 2005
Dát tip
Líbilo**

StvN
15. 11. 2005
Dát tip
Je skvělý, jak si každej, kdo se snažil napsat pruhovaný slunce vybral jiné prostředí a jinak zajímavé postavy. To je super. Pak že neexistuje originalita.

America
15. 11. 2005
Dát tip
á, póza to postřehl :-)) já si o tobě snad normálně začnu myslet že seš chytrej :-)) dík

pozorovatel
15. 11. 2005
Dát tip
já jenom opsal poslední větu ale je to o tobě, že jo...že jo?:)))))

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
Veselý :o) Jenom mám pocit, že se na tohle téma už napsalo moc podobnejch věcí. No a k atmosféře těch slov... myslim že tam neni :o) Vlastně netrpělivost jo. Když si to čtu už asi potřetí, tak mi to přijde jako hrozná blbost, haha :o))

America
15. 11. 2005
Dát tip
no jestli tohle nemá atmosféru, tak nejsem ježíš a slova jsou jsou, hlavně napotřetí (obdiv, tolikrát jsem to nečetl ani já...:-)

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
Nenapsala jsem atmosféru, ale atmosféru těch slov, přece... nebo jo? V čem? On taky každej ty slova vnímáme jinak... a pak se neshodneme v představě atmosféry. A stejně nejsi Ježíš :o)

America
15. 11. 2005
Dát tip
pruhované slunce dlouhý nos kaskáda a netrpělivost tohle je atmosféra těch slov, cokoliv navíc je odchylka. nemá cenu se ošívat. to slunce bylo pruhovaný, tak se nehádej :-) /dva významy/

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
tohle atmosféra těch slov není když si přečtu "netrpělivost", tak v tom není žádná atmosféra netrpělivosti přece, to ty odchylky jsou základem! :o) ale ty si z toho stejně spíš děláš srandu a já se tu snažim :o)

America
15. 11. 2005
Dát tip
no přece tu nebudu psát na nějaký mělký slova co vymyslí někdo jinej a striktně se držet. Moje povídka!! teda spíš "povídka" .. hele.......vypadá to, že se ráda směješ (to asi ty smajly) /je to u holky vůbec možný??/

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
"povídka", tak to jo ... (místo těch teček měl bejt úsměv, ale když pokládáš takový otázky... snad každej se rád směje, ne? aspoň doma, když už se stydí před lidma)

America
15. 11. 2005
Dát tip
stydí? ty máš křivý zuby že jo??

plovárna
15. 11. 2005
Dát tip
A víš že mám? :o)) Neni to vidět, takže se směju i veřejně, ale to víš že se tim potají užírám... :o) Ty, když se na tebe tak směju, moh bys pro mě něco udělat?

pozorovatel
14. 11. 2005
Dát tip
člověk nikdy neví, řekl si Bůh a šel spát:))) tohle ti de!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru