Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jedné noci

18. 11. 2005
8
0
2292

Mé probuzení z letargie se stalo jedné noci, kdy mě ze snu vytrhla strašná zima. Okno, které jsem večer zavírala se nějakým záhadným způsobem otevřelo. Jako náměsíčná jsem vstala z postele a vyšla ven na ulici. Najednou jsem na sobě měla blankytně modré šaty, takové o jakých se mi často zdávalo, byly dlouhé až na zem. Bosa jsem přešla přes silnici. Náhle se mi zatmělo před očima, cítila jsem se neuvěřitelně slabě, tak jako ve chvílích, kdy se moje samota stávala nesnesitelnou. Slabá a mrtvá…Když jsem se jakžtakž probrala, uvědomila jsem si, že jsem se ocitla na nějakém neznámém místě, jako v úplně jiném světě, jako v zemi mých snů.

Teď jsem věděla, co chci: chtěla jsem HO najít, zoufale jsem potřebovala přesvědčit se, jestli ta vidění, která mívám tak často jsou pravdivá. Pomalu jsem došla k břečťanem porostlé hrobce, vypadala velmi staře. Jakmile jsem se dotkla jejího šedého, popraskaného kamene, něco se změnilo. Z celého světa bylo náhle cítit nepříjemné napětí – očekávání něčeho velkého…snad i strašného.

Po chvíli se mi zdálo, že jsem někoho spatřila. Ano, byl to ON. Vydechla jsem úlevou, konečně…po tak dlouhém hledání v nekonečných temnotách…ani tato vize však netrvala dlouho. Vyčerpaná jsem se zhroutila do měkkého barevného listí. Bezvládně jsem tam ležela a vzpomínala na věci, které se nikdy nestaly. Spolu s nimi se mi vrátila ta nesnesitelná bolest – bolest bytí se smyslem, který, jak se zdálo, neexistuje.

Byla jsem tak slabá, neovládala jsem své tělo. Cítila jsem se strašně. Příšerný strach stravoval mou mysl. Jenže strach z čeho? Z neznámé síly ovládající mě samotnou? Ze samoty temné hrobky? Už jsem neměla sílu bojovat s tím prokletím, které mě uvrhlo do věčné tmy.

Zdálo se mi, že jsem se v tomto „bezvědomí“ nacházela několik týdnů, a když jsem se konečně probrala, nemohla jsem tomu uvěřit. Jsem živá? Položila jsem si ruku na hruď a snažila se najít své srdce. Jestli bilo, tak velmi slabě. Otevřela jsem oči. Svítilo slunce, které mě začalo nesnesitelně pálit na kůži. Schoulila jsem se do sebe. Taková strašná bolest! Z očí mi vytryskly slzy. Byla to krev. Jestli jsem kdy měla chuť k životu, tak teď úplně zmizela, už jsem nemohla dál. Moje neustálé hledání skončilo neúspěchem… s vypětím všech sil jsem se skryla do stínu hrobky. Ne, ještě nejsem připravena se vzdát. Když jsem se opřela o zdobenou bránu, se skřípotem se otevřela. Lekla jsem se a tím se mé srdce znovu dalo do pohybu. Ach bože, cítím JEHO přítomnost! Zavřela jsem oči a nechala se vést tím hřejivým pocitem. Prsty jedné ruky jsem se dotýkala chladivé stěny a opatrně jsem kráčela tmou. Snad už konečně…snad už konečně nebudu sama! Už nikdy nebudu vydána napospas bolesti v temnotách!

Zhluboka jsem se nadechla a otevřela oči. Zaslechla jsem kroky, a tak jsem se otočila. Za mnou stál ON! Bez rozmyšlení jsem se své dávné lásce vrhla do náruče. Po tvářích mi stékaly slzy, když jsem ho líbala a hlava se mi točila náhlým štěstím. Nemohla jsem tomu uvěřit, konečně mě objímá! Po tolika letech, snad staletích mě drží v náručí!

Nakonec tedy mé hledání nebylo marné. Obětovala jsem pár svých životů pro to, abych mohla usínat v náručí toho, jemuž patří mé srdce, má duše a všechny mé životy, kterému patřím já. Pro to, abych se každé ráno po probuzení vedle NĚJ cítila neuvěřitelně šťastná.



nene, dracula to není, přečti si povídku od člověka_který_bude, tohle je má odpověď

Eva_S
01. 02. 2006
Dát tip
Dracula?

Nicollette
24. 11. 2005
Dát tip
koukam, vy se hledáte a i se nacházíte :))) to je děsně romantický a budu tomu fandit

Laura_L
20. 11. 2005
Dát tip
Je to krásné, vážně

????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to je v pohodě, je to totiž něco jako odpověď na dílo člověka_který_bude... většinou takovýhle věci nepíšu

Jeheheman
18. 11. 2005
Dát tip
s mrtvolou bych se snad radši ani nelíbal:o))) tfuj trošku nekromantika.. a to je přeci jen relativně primitivní a překonaný žánr. napsáno jinak slušně

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru