Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kreslené sny...

21. 11. 2005
0
0
2528
Autor
jecko

pruhované slunce dlouhý nos kaskáda netrpělivost

Kreslené sny…

Zelený, žlutý kolouč splývá s hřbetem zebry. Není ani dobrý, ani zlý. Je dobrý i zlý. Mauglí skáče do prostoru mezi ušima zebry a se smíchem se kutálí dolů dlouhým chobotem. Nad písčitou trávou se vznáší plamenný duch s tváří vody. Mauglí ho už ale zná a ví, že tam v dálce čeká smrt. Proto zůstává v příjemně chladivém objetí skutečné vody. Přichází lvíče. Mauglí ztichne a nenápadně odskočí na hřbet dobráckého medvěda, který snídá banán. „Stačí jen málo, málo mít jen trochu jíst a hodně snít, to všechno dá ti matka příroda…“, zabrouká medvěd a sní další banán. Mauglí se pohodlně opře o kmen stromu a za chvíli sní, protože tady se mu nemůže nic stát…

j.
jecko
27. 11. 2005
Dát tip
evalot: ja som ju v skutočnosti tiež neprečítal, ale hlavne to nehovor Stívnovi. by si myslel, že sa vyťahujem...;-) j.

evalota47
27. 11. 2005
Dát tip
Neboj já mu to neřeknu--ale nechceš ji třeba poslat??-náhodou je to príma čtení...ale ty jsi asi myslel knihu junglí-si mě teda dostal...-:))))))

jecko
27. 11. 2005
Dát tip
ja som čítal takú tú kreslenú verziu. a videl som film. ten kreslený. ale podstatné je, že mám pocit atmosféry, a že sa to snažím vyjadriť, nie? j.

evalota47
24. 11. 2005
Dát tip
knihu džunglí by byl hřích nepřečíst......

StvN
23. 11. 2005
Dát tip
To je taková česká hříčka:)

StvN
22. 11. 2005
Dát tip
:) Teda tohle bych nečekal. A od kdy jedí medvědi banáni? Možná v knize džunglí, tu jsem nečet.

evalota47
22. 11. 2005
Dát tip
No je to přece sen,tak proč by nemoh baštit medvěd banán,já ve snu lítala,ale jen do určitého věku.

Alojs
22. 11. 2005
Dát tip
je to hravé a vým způsobem nemám nic proti. Snad jen... já lítám dodnes.

jecko
22. 11. 2005
Dát tip
No pôvodne som to chcel nazvať Zelené sny, ale to by asi evokovalo trošku iné emócie... StvN- dve veci: odo mňa nemôžeš čakať nikdy nič (no dobre, môžeš, chcel som pôsobiť nafúkane...) a za druhé, vo svojom príspevku máš gramatickú chybu (nie že by som sa z toho tešil...). pokiaľ viem, medvedi skutočne nejedia banáni. Jedia banány...ale nebudeme sa predsa preťahovať o gramatiku (už to slovo mi znie cudzo). inak vrelá vďaka všetkým, toto (budovanie atmosféry) v skutočnosti nie je moja parketa... a na mojej parkete som skritizovaný furt. možno práve preto...ach jáj... j. ps: kniha junglí je základ, kdo neprečítal, nepochopí... °-)

jecko
21. 11. 2005
Dát tip
tak súťaže... avi stvn. j.

wišně
21. 11. 2005
Dát tip
pěkný, podobný pocit jako v tý poslední větě mám, když obejmu tátu a zavřu oči. pěkný.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru