Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V peri hled! aneb Sbirka na zachranu zirafatek

22. 11. 2005
2
0
2467
Autor
Elyanne

Vazeni a mili p. t. pismaci!

 

Videli jste uz nekdy zirafe? Pokud ano, urcite si pamatujete, jak bylo roztomile, a pokud ne, jiste si ho dokazete predstavit - vypada totiz jako mala zirafa.

Bohuzel, hned, kdyz se takove zirafe zirafe narodi, potka ho vcelku nemila zkusenost, a to pad ze znacne vysky. (Jo a pak maj na hlave takovy ty boule, ze jo...)

 

Z toho duvodu jsem se rozhodla usporadat jedinecnou charitativni akci na zachranu zirafat v prazske ZOO.

Kdy:  17. 12. 12:30?

Kde: To se domluvime pozdeji

S sebou: Polstar (Byla navrhovana moznost s elastickymi lany, ale nevim, komu by se je chtelo uvazovat, podstrcit pod zirafu polstar bude znacne jednodussi.)

 

Upozornuji, ze vsechny donesene polstare by mely byt urceny pro zirafata a predany osetrovateli.

 

Tedy, vsechny az na jeden. Nasledkem prekecu se po zachrane zirafat uskutecni jeste zachrana polstare.

Polstar bude polozen na lavicku na frekventovanem miste. Pravdepodobne bude unesen civilni osobou, nacez nastoupi specialni oddil ozbrojeny pytlicky s levanduli a hermankem (munici dodam) a vodovymi barvami, kdo chce byti dustojnikem, necht se oznaci nocni capkou. Unosci bude na celo namalovano Kainovo znameni, ktere bude nasledne otisknuto do polstare. (Bude-li treba, pouzijeme i nasili, jak navrhlo dite_na_skleniku.) Tento proces se bude opakovat tolikrat, kolikrat na nej budeme mit naladu. Pamatecni polstar bude uchovan pro pristi generace.

 

Jeste to nevim jiste, ale vecer by se mohlo jit na pivo, blizsi informace budou podany s predstihem.

 

Ucast laskave hlaste do kritik.

V peri hled! (jak navrhl pro zmenu gr_4you)

 

 

Na dobro zirafatek mysli:

Smetiprach

Exorcista


exorcista
17. 12. 2005
Dát tip
...kdybych nebyl Majkiim, chtěl bych být žirafátkem :)

Elyanne
16. 12. 2005
Dát tip
...se ruší pro moji nemoc, resp. mě moje nemoc distancuje

Jsem pro vyhlášení české lidově-žirafické konstituční diktatury Rafa, Rafa Rastafa

jako první mě napadlo - aspoň mě to nebude mrzet, ale ta žirafátka, žejo škoda je to, tak se zdrav, elyjen**

jecko
30. 11. 2005
Dát tip
hmm, žirafy, no, to chce trochu internacionality... chýba vám tam neaký bystrý východný...no...niekto... tak sa hlásim... som snáď niekto, nie? hej, a vaud, "v peri hleď", slovensky správne by to bolo "v pery hľaď" ale hej, šak šíci véme o čo nám kráča, nééééé? hej, a nieviem, estli budem mať čas, ale estli budem mať čas, brídeb rát...zi zpravíb džaz. (smŕŕŕŕŕŕŕŕk). už je to lepšie... no, ak budem mať čas, tak si spravím čas. a prídem. žirafám zdar... j. V PERI HLED!!!

Lilie
25. 11. 2005
Dát tip
Skvělý nápad. Škoda, že se nemohu účastnit ... Moc jsem se zasmál ... :o)

exorcista
23. 11. 2005
Dát tip
podpraporčík Exorcista věc: denní hlášení u velitelky štábu kontingentu "save the little girafes" zápis: Výše zmíněný pprap. Exorcista se dostavil v čase daném denním řádem na denní hlášení k projednání svého zařazení do kontingentu s označením STLG. Pprap. Exorcistovi bylo nabídnuto systemizované místo na funkci č. 441, polštářometčík a byl seznámen s charitativním, tudíž finančně nehodnoceném, charakteru celé mise. Vyjádření pprap. Exorcisty: Výše uvedený pprap. Exorcista vyjádřil předběžný souhlas se svým začleněním do kontingentu STLG. Skutečná účast nebo neúčast pprap. je ovlivněna stavem pprap. po návratu z vyvedení a kontrolního zaměstnání, pořádaného v termínu úzce předcházejícího misi kontingentu STLG. Bude-li to možné, pprap. Exorcista potvrdí svou účast do termínu 16.12.2005. Pprap. byl seznámen se všemi úkoly kontingentu STLG a nemá k jejich náplni žádné výhrady. Vyjádření velitelky štábu kontingentu STLG:

exorcista
23. 11. 2005
Dát tip
Vyjádření velitelky štábu kontingentu STLG: VŠ k STLG se vyjádřila souhlasně k výše uvedeným údajům a zařazení pprap. Exorcisty do jednotek kontingentu STLG jako polštářometčíka. Dále si je vědoma faktu, že účast pprap. na misích kontingentu je podmíněna dobrým zdravotním a mentálním stavem pprap.

jůůůů! :)**

Elyanne
23. 11. 2005
Dát tip
Ucast nahoru doplnim casem, ted zatim nemuzu, protoze me Mac nenecha editovat dila.

Elyanne
23. 11. 2005
Dát tip
Jo a cas se posune na kousek pozdeji, tak nejak dost brzy po obede, asi.

Smetiprach
22. 11. 2005
Dát tip
checht a já jsem prej magor... blbost! nemám tušení, jak vypadá malá žirafa... že by jako žirafátko? takovýhle nesmyslných ekoteroristických akcí se zásadně neúčastním. napiš si mě.

Vaud
22. 11. 2005
Dát tip
Zaujal mě pokyn "V peri hled". Při katastrofálním nedostatku diakritických znamének na centimetr čtvereční Tvého textu se mohu jen domnívat že se jedná 1) o slovenský pokyn Dívej se do rtů (= pery) 2) V peří hleď mi příjde jako povel pro komando slepic 3) nezbývá než nahradit "hled" řeckým skorosynonymem scopei - takže mi vychází "V periskop"? To bude asi nějaká šifra! Pozdravujte Jásira a žirafata

Elyanne
22. 11. 2005
Dát tip
Yes, sir!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru