Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Růže

22. 11. 2005
1
0
5921
Autor
Aiscis

Vodou, z tvých slz, zalévanou růži

jsem našel na okenním parapetu.

Schoval jsem ji a nechal vyschnout,

přivázal k lustru vstříc světlu.

 

Teď se tiše houpá a občas při otevřeném okně,

šeptá pár slov, která v polospánku pouze slyším.

A když po dlouhé rozmluvě se probudím,

tak otevřu oči přemýšlím a vzpomínám pracně,

bez úspěchu na to, cos mi chtěla ještě říct,

když jsi v poslední chvíli šeptala pod oknem v květ rudé růže.


nechci se hádat....a s Tebou už vůbec ne....a diskutovat na téma jiné ... od toho jsou jiné servery ne díla....:-)) hele, upřímně mi je putna, co si o mně myslíš a klidně bubu pro Tebe namyšlená a arogantní....je mi to fuck....ani nevíš jak.... :-)) hezkej den... :-))

kanče.... ani vomylem... miluju, fakt miluju lidi, co neznají srandu, nepříjímaj kritiku a kopou nožičkama kolem sebe.... přijdou mi jak malý děti... a Ty se maj vychovávat... někdy ovšem se stane, že nepomáhá nic... a nemyslím si, že sem moudrá ni namyšlená.... ale se říká.... podle sebe soudím Tebe, viď kanče... Ais... si vznesl zajímavou otázku, proč píšeš a vkládáš sem dílka Ty?!

K_Anče
24. 11. 2005
Dát tip
no právě, že to byla sranda...a někdo ji tu, zdá se, nepochopil - víc už se nevyjadřuju. Už žádná avíza, prosím.

checht.....já se bavím....stále pořád...a stále nevěřícně kroutím hlavou... já nevidím na tom, že sem namyšlená nic srandovního....sorry... bez avi ale jinak se bavím... :-))

Aiscis
24. 11. 2005
Dát tip
Protože mě to baví psát, jo řeknu to natvrdo nejsem pokritec baví mě psát a byví mě, když mi někdo napíše, že se mu to líbí, a byví mě, když mi někdo napíše co se mu nelíbí a já si řeknu no asi jo, šlo by to i takhle, ale kritiky typu to je úplně špatný jsou akorát na nic, a konkrétnost je asi to nejpodstatnější u kritiky, a hlavně věcnost, jo pokud nevíš co přesně je špatně tak to nemá cenu ani psát, a jinak jsi namyšlená, podle toho jak se prezentuješ, řikej si co chceš, ale jsi. Jo a zkus trochu nadhledu, občas to pomáhá, legrace je legrace, na vážnost se umírá...

:-)) checht... su namyšlená, když řeknu svůj názor? tak to jo...

Aiscis
24. 11. 2005
Dát tip
Nejde o to, že jsi ho řekla ale jdo o způsob akým jsi ho řekla, a já prostě jsem na takovýhle věci citlivej, protože to mě prostě vytáčí, stačí říct co se ti nelíbí a ne to omýlat přes takových věcí a mrtě prupovídek okolo.... To jak se chováš když s tebou třeba nesouhlasim to je jasná arogamnce, nebo namyšlenost, prostě se třeba může stát, že nemáš tak úplně pravdu, ale ono by to chtělo přijmout to, nebo alespoň připoustit možnost, že to tak je...Skutečně se chceš hádat na tohle téma, co třeba pro změnu zkusit globální oteplování, nebo něco ne tak malicherného????

Shellinka
23. 11. 2005
Dát tip
Vadí mi, jak někdo napíše něco podobného, nechá si napsat vážně míněné kritiky a místo, aby se nad nimi zamyslel, tak to rozmetá s tím, že to vlastně nikdo nepochopil a ani nemohl, že to je strašně věnovaný... Tak si to buď píšu do šuplíku, nebo zaškrtnu, že o hlubší nestojím... A jsem asi přecitlivělá, ale když někdo napíše "mylostná", tak se mi ježí všechny vlasy... :(

Aiscis
23. 11. 2005
Dát tip
Jen ať se ti ježý:-) co zase se ježí??? no to je mi líto, prostě to líp nezvládnu.....jo stojim o námitky, ale nejsem natolik neosobnost, abych bezpodmínečně přijal všechny vaše připomínky, to snad ani nikdo nesvede...

Aiscis
23. 11. 2005
Dát tip
o čem to podle tebe je prosím ??? Ja mám pocit, že to není až tak zřetelné a spíš je to zavádějící jak je to napsané...

Aiscis
23. 11. 2005
Dát tip
Do poslední kapky krve...

Shellinka
23. 11. 2005
Dát tip
Matně tuším, že reaguješ na mě... Netvrdím, že musíš bezpodmínečně přijímat, ale tvoje protiargumenty jsou dost zcestné a vypadá to, že spíš samoúčelné. Pokud to nikdo nemá šanci pochopit, tu hloubku díla, tak proč ho píšeš sem? Zavádějící na tom dílku není vůbec nic, aspoň podle mého názoru je to prostě řečeno tak, jak to je. A co se týče vyjmenovaných slov po M, tak pokud to "prostě líp nezvládneš", tak by sis měl najít asi jiného koníčka.

hai_mal
23. 11. 2005
Dát tip
o čem je podle mne ta báseň se ptáš ? Poslyš, já jsem ti napsala svůj názor, v jedné diskuzi ses vyjádřil, že doopravdy chceš kritiky, tak jsem ti jí napsala pod tohle dílo. Nehodlám nijak obhajovat svůj názor či dojem z té básně a už vůbec zde nechci strávit hromadu času nějakým dohadováním a slovíčkařením. I proto jsem přestala kritiky psát. A hlavně jsem získala dojem, že čím je dílo horší tím hůř autor snáší kritiky, většinou. Stůj si klidně za svým, buď svůj a piš si jak je libo. Já dodneška vítám kritiku na svou báseň od lidí, kteří sami píšou velmi dobře, protože oni to prostě vidí líp než já...tak to je. A ikdyž někdy s kritikou úplně nesouhlasím, vždycky se zamyslím, jestli není pravdivá a já si jen něco nenamlouvám... I proto (a nejen proto) píšu stále líp a líp... Hezký den i tobě přeju.

jenyku... fuuuj.... teď si mě do krve urazil.. :-))

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
nechte ho bejt, ksakru...nebo kvůli vám pude zase na hranu perónu balancavat - to byste se zlou potázali! fANINKA

umělohmotnou....a bandasku k tomu a kámen a hlava mozek a truhla.. :-)) Máš houby s voctem leda... :-))

hai_mal
23. 11. 2005
Dát tip
K_Anče - já mu nic nedělám....přece :-)

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
a kdo potom, já snad?! Vlak podzemky....

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
no teď vod toho budou všichni dávat ruce pryč...:)

ťuťu

hai_mal
23. 11. 2005
Dát tip
jééééžiši......že já tu kritiku psala už mlčím jako hrob ! :-)

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
Tak, pořádek už by tu byl...hm, sem zvědavá na odměnu...snad nedostanu růži...

pořádek? kde? já tu vidím akorát neuvěřitelnej binec!

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
...ba, binec:)

jenyk je ženská?.... hmmm....sou mi vjeci :-)

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
ježiš, to je vobyč hříčka...vo nic nešlo - já už se nejdu, hm...dost bylo napsáno, OK?

nejdi, sejdi..... kanče, ježíši, si moc vztahovačné.... trochu se povznést by taky neškodilo!

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
Fakt už ale neni co řešit. Proč takový osobní - dyk já ty svoje pindy psala vám všem, odlehčit to...a ty o povznášení. Nechci se s tebou hádat, hm. Všechno dobrý, pa.

jenom nevěřícně kroutím hlavou...

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
ty evidentně se mnou chceš, hm

Aiscis
23. 11. 2005
Dát tip
K_Anče: Děkuji...je potěšující, cítit někoho v zádech bez dýky:-)

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
Slib je slib--kdes byl, málem mě tady ukamenovali...

Aiscis
23. 11. 2005
Dát tip
Ani to nechtěj vědět jsem se učil, pro slzy jsem neviděl na monitor:-)))))NAtož do skrypt všechny jsou rozmočený:-(, asi pudu pro herbicidy, nevíš kde se dají v Praze koupit???

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
:)))vono by možná stačilo ji vystrčit na mráz

Aiscis
23. 11. 2005
Dát tip
Jo tak fajn, nebo nalejt speciální zálivku:-), ne já kitičkám neubližuju, ani hobičkám ani zvířátkám:-), ale kitinku bych fakt poslal k šípku:-)

K_Anče
23. 11. 2005
Dát tip
paní moudrá je to...namyšlená kopřiva

Aiscis
23. 11. 2005
Dát tip
:-) A pěkně pálí :-) Kopřivy se musej trhat u kořene tam nepálejí, mám to vyzkoušený:-) Ale jinak ať si kritizuje, já sem rád, trochu jsem se poučil, prostě příště sem takovouhle věc nedám , ani nevim proč jsem ji sem dával... Spíš asi, že sem to odklik trochu moc rychle no jo sem spěchal...Ale stejnak mrazík na kopřivu:-)

Aiscis
22. 11. 2005
Dát tip
avi

vodou z tvých slz? nechal vyschnout? k lusrtru? přemýšlející oči? nestačím se divit, co dnes se tu urodilo za děsný věci.... promiň, tohle je opravdová slátanina autore... klub a vážně by jsi neměl stát o hlubší kritiku...

Aiscis
22. 11. 2005
Dát tip
jo jo díky ti neber to osobně to není o tobě:-), co mě ta spojení přijdou celkem dobrá, nevim blbej den asi, že jo, co trochu onkrétnosti proč se ti to nelíbí hmm, ty oči to k sobě nepatří možná by tam měla být čárka ale co chytrý čtenář pochopí:-)

Zbora
22. 11. 2005
Dát tip
Nejsem chytrý čtenář...abych byl tedy naprosto konkrétní: slzy nejsou voda, dvojnásobné -ji- v jednom verši zavání tatarštinou, interpunkční znaménka Ti zřejmě nic neříkají...mám pokračovat?

Aiscis
22. 11. 2005
Dát tip
Jo jo prosím,....

Aiscis
22. 11. 2005
Dát tip
to ji máš pravdu opravím to...

Zbora
22. 11. 2005
Dát tip
...a nestačilo by Ti, kdybych napsal jenom: Všechno je špatně? Zkus to naopak, třeba to bude fajn :o))

ježíši, být to o mně, tak se neznám! proč si myslíš, že květina by měla bejt růže? já se spíše řadím k pleveli...:-)) konkrétnější? ach jo, toho sem se obávala, ale budiž...máš cos chtěl... takže, předpokládám, že je to milostná poezie se vzpomínkou na dívku... jenomže.... už od počátku dáváš čtenáři jasnou představu, kam se to bude ubírat, žádný objevná linie v tom není... už první řádek je rozvleklý... je jasný, že ze slz nepoteče zlato nebo rtuť, dále řádkování je někde nepochopitelné... a pokud používáš čárky, tak je používej všude, kde se maj a ne tam, kde se Ti to bude hodit... každá tvorba by měla být uspořádaná s nějakým řádem, kterej by měl být v celým dílku dodrženej... co se týká teď se tiše houpá, tak přitom mi běhá mráz po zádech, jako bys ji chtěl pověsit - oběšenec... a v dalším řádku šeptá..... pouze slyším..... když šeptá, tak je jasné, že slyšíš, co bys chtěl....vidět? toto spojení se mi zdá poněkud nešťastným... a konec!! to je popis....fádní, těžký a bez nápadu.... stačí?

Aiscis
22. 11. 2005
Dát tip
Ano, a teď zasejc já když dovolíš.... Ty slzy jsou důležité, protože ona se trápila víš, no a s tim šeptáním, popravdě zdálo se ti někdy, že slyšíš výtr, nebo tak něco, ale v podstatě jsi nerozuměla slovům o tom je to spojení, no to s tim pověsením, to jsem nechtěl, ale měnit to nebudu, protože mi to tam sedí, nechtěně přesné, řekl bych, možná by bylo lepší, "která pouze v polospánku slyším", lepší??? Milostná není je to vzpomínka, s mylostnou to nemá co dělat...ty rmene vyrostlý na louce:-) To jsem musel promiň...

Aiscis
22. 11. 2005
Dát tip
Ani ne, to je trochu nekonstruktivní, já to taky nikdy nedělám, pokud se mi něco nelíbí tak řeknu co přesně o je, jako už tolikrát...

výtr? mylostnou? nejsem rmen, jsem plevel... pýr když chceš a se nevomlouvej se...já prostě taky musím, když se mi to zdá kostrbaté, hrozné větné spojení s chybama a těžkotonážníma slova... vzpomínka milostná to je... nevidím v tom nějakou zášť... ježíííši.... slzy ano, ale voda už je zbytečná....mysli sím Tě taky chvílama... díky...

jaza
22. 11. 2005
Dát tip
v tomhle se za květinku musim postavit,není na tom vůbec nic...

Zbora
22. 11. 2005
Dát tip
Výtr???? Líbí se mi jak se noví autoři přou o své dílko...taky jsem to dělal :o) ...ale...když zaškrtneš vážnou kritiku, měl bys být připraven i na negativní názory :o)

Aiscis
22. 11. 2005
Dát tip
To jsem ale ne bez boje:-) Já prostě chci vědět co se ti nelíbí a pak to konfrontovat s vlastním názorem tak to prostě dělam no...

Aiscis
22. 11. 2005
Dát tip
Tos mě naštval upřímně asi je to fakt jenom pro mě, prostě je to moc náznakový a vám to ani nic říkat nemůže, jen někomu, kdo ví o čem to je a to já rozebírat nebudu, i tak dík za návštěvu...

Zbora
22. 11. 2005
Dát tip
Vtipálku :o))))

hai_mal
22. 11. 2005
Dát tip
Myšlenka není zlá, jen takto podané to zní trochu divně, jakoby násilně....já osobně bych to dost proškrtala a ponechala to důležité. Podle mne mnoho zbytečných slov....není zde pak prostor pro poezii (vlastní obrazy a dojmy) - Něco zkusím inspirovaná tvým tématem : odezírám ze slané růže co ztratilas´ v ní slova snad poslední a prstokladem čtu si tě to když se stmívá a Měsíc rozezní svou touhu v ozvěnách překročit chci tvůj práh............atd.........(anebo už úplný konec básně) Jen rychlá improvizovaná báseň na stejné téma. Tedy to samozřejmě není nic moc a muselo by se to ještě vylepšit, změnit třeba nějaké obraty atd...(snad poslední bych asi taky vyškrtla a dosadila něco líp znějícího) Při psaní básní není vždycky vhodné používat mnoho přívlastků mířících stejným směrem (nepodceňovat důvtip čtenářů !) a velmi často méně je mnohem více... Ber to ode mne jako opravdu dobře míněnou kritiku a hlavně - já už kritiky téměř nepíšu..... Piš, zkoušej, nedej se odradit....každý jsme nějak začínali tip* za snahu :-)

hai_mal
22. 11. 2005
Dát tip
" prostě je to moc náznakový a vám to ani nic říkat nemůže, jen někomu, kdo ví o čem to je ......" Ne, mýlíš se. Právě že to není náznakový, ta báseň říká úplně všechno a všichni hned vědí o čem to je.....a to možná není dobře. Podle mého názoru.

K_Anče
22. 11. 2005
Dát tip
nedej se...tvá věrná fANINKA:)))

ehe.... su rychlejší než prsty... fuj, tolik chyb sem tam nasekala... vlastní názor máš v tvorbě....i kdyby jsi napsal co chtěl, stejně to neobhájíš... :-)) howgh

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru