Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život

28. 11. 2005
6
0
2859
Autor
evalota47

Tak tedy,jdu s kůží na trh. pruhované slunce dlouhý nos kaskáda netrpělivost

      Ležím na zádech a oči mám zavřené.Cítím žár.Hruď se mi dme něčím divokým,nedefinovatelným co mě nutí přemýšlet-zda už není pozdě,jestli to stihnu-dokážu.?

Pořád cítím ten žár a představuji si nad hlavou jeho příčinu-kulatou,vroubkovanou,s rudým šípem-jako pruhované slunce s duhovými paprsky rozmetanými všude kolem.Tam kde nemůže lékař chodí slunce-to se říká.Tady je to slunce i lékař-dobrá kombinace-jen jestli jí můžu věřit.Co mi chybí?Víra?Ne.Chodím si pro útěchu denně-tolik slov,otázek a proseb kolik vznesu už snad musí i Jeho unavit.Ne.On je věčný a já mluvím a mluvím-ten vodopád slov mě uklidňuje a dodává víry-v Něho,v Sebe sama,ve Všechny lidi.Když se zvedám z lůžka a otvírám oči vítá mě duha a netrpělivost je ta tam.Zvládnu to.Stihnu.Dokážu.


Marty73
04. 12. 2005
Dát tip
spíš je to báseň, tam by to možná díky jasnému rytmu vnímalo víc lidí jako já, tedy, že se mi to líbilo moc. Do povídky by to určitě šlo rozvést, ale o to tady zřejmě nešlo.

wišně
29. 11. 2005
Dát tip
je to pěkný, takový hodně netrdiční. čekala sem něco více známýho, ale to je prostě něco zcela jinýho. dávám Ť =)

evalota47
28. 11. 2005
Dát tip
avi

StvN
28. 11. 2005
Dát tip
Dám do klubu, ale nijak zvlášť jsi mě nezaujala. Nevim, jestli tomu všemu dost dobře rozumim.

pozorovatel
28. 11. 2005
Dát tip
dobrá pocitovka neni těžký se vcítit ale máš tam chybky trochu,no

evalota47
28. 11. 2005
Dát tip
StvN-no asi tomu rozumím jen já sama,ale věř,že vím o čem mluvím.nechtěla jsem to tak naplno.Možná tam není ani ta atmosféra.Ozařování........... pozorovatel-nejsem zvyklá dělat něco na povel,a většinou když něco napíšu tak to musí vyvřít.Ale nevím jestli jsem to vystihla tak jak jsem chtěla. Díky vám oběma za názor,moc to pro mne znamená..

Bernies
28. 11. 2005
Dát tip
Urcite hodne pocitova zalezitost, ale ja mam dnes nejak daleko k empatii...Prilis duchovni na muj vkus, ale pruhovany slunce fajn.

Andulka
28. 11. 2005
Dát tip
Jedina vec co me rusila je ze mas tecku a hned dalsi slovo, ze tam neni mezera ( ala.Hala.......ala. Hala) - ale to je uplna prkotina.... Je to fajn pocitovka, me se to libilo. Me to potesilo. Podle me to vyjadrilo vsechno, je fajn, ze si to zbytecne nenatahovala. I kdyz titulek zni frazovite, po precteni dilka uznavam, ze si zvolila dobre. Moje zkusennost je ->ver, a nestarej se jak to dopadne.....ty delej svuj ukol, ty se soustred na to, co mas delat...a vysledek uz nech na Nem.....Sama vis, ze "vse zle je pro neco dobre"....a ze je duvod pro prochazis cim prochazis.... Jenom par radku o zivote, a tolik veci do dokazalo postihnout, ze by se o tom dalo hovorit hodiny...:-) Me na tom taky tesi, ze at je to o tezkych osobnich casech -> tak v tom je sila, optimismus a i kdyz je to osobni, ukazuje to cestu druhym. I me to prinutilo zamyslet se nad tim, co pises, srovnat to ze svymi zkusennostmi, ...:-) Tady je mnohem dulezitejsi obsah nez forma, a podle me si zvolila formu spravnou, protoze kdyby si se snazila to literarne rozvest, mohlo by to uskodit....****

Andulka
28. 11. 2005
Dát tip
hi hi...jsem se podivala na tvoji stranku a potvrdilo se mi jedno: vedela jsem, ze autorem dilka je nekdo, kdo uz vi hodne o zivote...:-) Jinak je moc fajn, ze si vynesla kuzi na trh, podle me,dilka jsou lepsi, cim jsou uprimnejsi....:-) Budu muset jednou najit cas a odvahu....a odhalit se az na kost...:-)

fungus2
28. 11. 2005
Dát tip
Mně líbí**

evalota47
28. 11. 2005
Dát tip
Andulka-pokusím se to trochu učesat gramaticky-jak jsem již řekla-vyvřelo to.Někdy se fakt neuhlídám.Ale jinak jsi mě docela vystihla-ne jen to,že už hodně pamatuju,ha ha...Odjakživa dost bojuji se životem,ale jsem optimista.Moc ti dík. Bernies+fungus2 i vám dík-moc si vážím každého názoru.

Finch
28. 11. 2005
Dát tip
Ano, zmíměně nedodržování zásady "interpunkční znaménko a mezera" mi trochu vadilo, ale dá se to překousnout. Jako pocit je to pěkný, ale... ehm, moc mě to neuchvátilo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru