Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlak

05. 12. 2005
2
0
3029
Autor
Sali

S východem slunce uháním zmrzlou krajinou.

 První paprsky slunce se odrážejí na ojíněných rostlinách,

které vyčnívají ze sněhu. Optimismus, však z každé té věci tam venku přímo sálá.

Zima symbol smrti? Nemyslím. Spíše symbol klidu před bouři.

Slunce se pomalu šplhá jasnou oblohou

a

chce zahřát každého tvora na téhle planetě.

I já čekám na jeho paprsky. Zahřeji mé tělo a potěší mysl.

Tam na severu ve vlaku sedím, ale k jihu mířím.


Sali
08. 12. 2005
Dát tip
hai_mal - jo jo znam tu silu. Vypada to tu vazne zajimave. Dekuji moc za nabidku pomoci, jestli to takhle bude pokracovat urcite ji budu potrebovat. tak se zati mej

hai_mal
08. 12. 2005
Dát tip
Sali - myslím, že bys měl něco napsat........právě teď je na to asi vhodná doba.....:-)

Sali
08. 12. 2005
Dát tip
Pokud preziju dnesnich deset hodin v praci, pokusim se. Mas pravdu je to dobra doba pro psani.

Sali
08. 12. 2005
Dát tip
hai_mal: Ahojky prave jsem neco pridal, tak doufam ze to nebude zase tak hrozne.

hai_mal
08. 12. 2005
Dát tip
Sali - dobře, mrknu na to :-)

Sali
08. 12. 2005
Dát tip
Ahojky mam tu neco noveho tak co tomu reknete at muzeme v diskuzi pokracovat jinde.

vesuvanka
08. 12. 2005
Dát tip
Sali - díky za avi - Tvoje nové dílko si lráda přečtu :-)))

Furthimwald
07. 12. 2005
Dát tip
Mimochodem, přečetl sis mé texty. Předpokládám, že se ti ani nemohly líbit. Tak ukaž, jakou by sis představoval nesouhlasnou kritiku. Zanalyzuj nějaký můj vážný text tak, aby až si přečteš něco podobného pod textem svým, to neranilo tvé citlivé srdce.

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
No moc dekuj za odpovedi. Nebylo to tak tezke? Spravne udaje to jsou, nemam se za co stydet. Mozna si myslis ze neurazis, ale precti si pozorne co jsi napsal v nasem rozhovoru a najdes tam par pasazi, ktere vyznivaji jako urazky lidi na Pismaku (...Tak jen si onanuj dál, tady k tomu budeš mít dost příležitostí....) Mozna jsi si neuvedomil, ze jsi na verejnem serveru. A nerekl jsi mi ze si neprejes zverejnit nas rozhovor, ktery byl cely verejny. Ja branim svoji vec. Pouzil jsme zpravy, protoze jsi nereagoval na aviza. Ono jde dost snadno urazet nekoho neverene co? Uz to nedelej. Dekuji. Dekuju za velice vzdelane vyjadreni k me osobe. I vsi jsou obcas potrebne. Pokud jde o to kdo ze sebe dela blba. Precti si nas rozhovor. Zamysli se nad ironii, nad sebou a pak uvidis. Zklamal jsi se ve mne? To mne tesi, ja bych se zklamal sam v sobe, kdyby to bylo naopak. Jo, jen tak k tomu (.....jsi zakomplexo,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,) vis ze lidi obcas pisou o sobe, kdyz kritizuji ostani, kterym nevidi do tvare? Zajimavy pychologicky fakt, nemyslis? Omlouvam se vasi dokonalosti zavyruseni od jiste dulezite prace a za kradez jiz tak vzacneho casu. Toto je posledni zprava, kterou ma hmyzi malickost posila Vam, teda pokud si nebudete prat jinak. Krasnou noc a hezke sny.

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
Dekuji moc kai_mal, budu se snazit neco dodat co nejdriv. Hezky vecer.

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
Neco jsem cetl nebylo to zly, ale na muj vkus dost komplykovany. Pokud se poradne podivas tak tam nekde je ode mne kritika.

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
Hai mal: omlouvam se za chybu ve jmenu, prehledl jsem ji promin.

Furthimwald
07. 12. 2005
Dát tip
hm, to je dost hluboká kritika vzhledem k tomu, k té "komplykovanosti" i tvé argumentaci musím opět říci, že jsi hlupák a s tvým přístupem hlupákem zůstaneš sbohem

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
Vis pokud neco dela problem vubec precist svoji kostrbatosti a vyumelkovanosti s pouzitim radoby intelektualnich vyrazu, ktere nerikaji vubec nic spise odvadeji pozornost od hlavni linie toho co chces ric. Mi vazne pripada zbytecne komplykovane. Zvlastni, ze nekoho kdo ti prave zkritizoval dilo nazyvas hlupakem. Nemyslis?

Furthimwald
07. 12. 2005
Dát tip
Hlupákem tě nazývám od začátku a zvláštní mi to nepřipadá, protože je to tak. Vzhledem k tomu, že právě ty jsi tímto hlupákem a že čeština pro tebe nebude to úplně nejpřirozenější, (to spíše nějaká romantická póza, že?) se ani nedivím tomu, co jsi teď napsal. Proč já sem vůbec lezu? Tvrdil jsi, že znáš dobré básníky a že jsi možná čtl Jakobsona, ale nevypadne z tebe nic kloudného. Na jednu stranu mne osočuješ z velmi zajímavých nectností, na stranu druhou neustále prokazuješ svou omezenost. Proč já

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
To sice ano, ale ja jsem nikde nerekl, ze nejsem omezeny. Kdezto ty se porad chovas jako dokonaly bez chyb. Tudis kritizuju stejne jako tu. Nelibi? Skoda. Pro mne je cestina svata, ma s ni problemy ona dosgrafie a disortografie jsou svine to vis nejsem dokonaly. Teda k dokonalosti mi toho hodne chybi. Ja nevim proc sem lezes. Potrebujes si vybit vztek? Mozna sem chodis cist neco jineho. Ty hovna, jak rikas a mozna ze se ti libi, jen se to bojis priznat. Mozna. Kdo vi? No dobre hlupak se omlouva za hlupaka. Promin. Rana vedle. Ty jsi zacal ja jen reaguju. Nebo si myslis, ze si necham s...t na hlavu a nic nereknu. To se pletes.

Furthimwald
07. 12. 2005
Dát tip
Neměl ses ptát, neslyšel bys o sobě to, co slýcháš velmi nerad.

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
Ja jsem se zeptal, jsem rad, ze jsem cetl veci, ktere jsem cetl. Daly mi mnoho. Vis nemam te rad, to vsak neznamena ze te nerespektuju. Jak uz jsem psal, moje reakce je spojena s tvym postejem, ne s tvoji kritikou. Tu jsem akceptoval uz pred par hodinami.. Ne kazdemu se moje veci libi to je samozrejme. Ne kazdy miluju Ovidia.

Furthimwald
07. 12. 2005
Dát tip
Tak jo, Ovidie, dobrou noc

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
Dobrou.

plovárna
07. 12. 2005
Dát tip
Teda Sali, ty máš opravdu výdrž. Ale lidská omezenost je patrně nevyčerpatelná. To, co jsi stačil vyplodit během té "diskuse" by tě mělo strašit ještě padesát let. Možná by ses měl dál věnovat basketbalu a přestat znásilňovat literaturu ;o)

Sonor
07. 12. 2005
Dát tip
Úplně jsem zapoměl jak bylo to dílko napsaný, když jsem tuhle kilometrovou " debatu " přečetl. Furthimwald: tak hrozný to zase není. pro srovnání si přečti Doudu Kvičáka a Saliho budeš milovat. nic proti tobě, ale Sali chtěl pro své dílko objektivní kritiku. Plovárna:Kdo jsi že víš kdo znásilňuje literaturu. jsi tak dobrej ?

Furthimwald
07. 12. 2005
Dát tip
Sonore, neřekl jsem, že je to to nejhorší, co jsem kdy četl, rozhodně není. Jen jsem řekl, že je to špatné. Protože je to lepší než spousta jiných věcí, nemusí se mi to líbit.

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
Plovarna: Mas pravdu, lidska omezenost je nevycerpatelna, mozna proto se tak jmenuje. Nevim zrovna proc daves slovo diskuze do uvozovek. Ma to duvod? Jestly ano, tak ho nevidim. Zacinam byt asi slepy. Mel bych si vymenit bryle. Zadne nemam. Mozna prave tim to bude. Vyplodil jsem toho dost a jelikoz jsou to ma slova ńestydim se za ne a tudis mne nemohou strasit. Jen ty, kdo nevedi, co rikaji mohou strasit jejich vlastni slova.

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
Sonor: Mas pravdu neni to nejlepsi, ale netvrdim ze jsem genius. prost episu pro radost a nekdo to pro radost cte. Nic vic. Nic min. Jo ta debata byla dlouha a umorna, ale celkem vzato to bylo fajn. Uz dlouho jsem ........................no nic nkdy jindy. .....kazdopadne dik za trochu podpory, snad nejsem uplne beznadejny hlupak....doufam..........

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
Plovarna: Basketu bych se venoval hrozne rad, bohuzel nemohu, me kotniky jsou naprosto zniceny. Takze koda rady bohuzel nemohu poslechnout. Znasilnovani literatury. Co to presne je? Vybavuji se mi pod tim tisice veci a nevim kterou myslis. Jak vis ze znasilnuju literaturu. Cetl jsi neco jineho ode mne?Znas jineho nasilnika?

sidonia
07. 12. 2005
Dát tip
Furthimwald mi mluvi z duse /teda ted to nemyslim jen na tohleto,ale tak vseobecne../

Sali
07. 12. 2005
Dát tip
To mne mrzi, ale kazdy mame jiny v kus, jsem rad ze jsi se zastavil/a. Diky.

hai_mal
07. 12. 2005
Dát tip
Sali - zdá se, že začínáš být populární :-)....znáš obrovskou sílu negativní reklamy ? - někdy je lepší než ta pozitivní:-) držím palce, nenech se převálcovat...a kdyby něco......pošli avi.......ale ty si umíš poradit........ :-)

hai_mal
06. 12. 2005
Dát tip
Furthimwald - ano, tipování, výběry, posuzování, líbivost - to všechno je velmi subjektivní záležitost, myslím, že málokdo z nás je tady v tom skutečně odborník.....(ten by asi neztrácel svůj Drahocenný čas zdarma na Písmáku). Já taky často nesdílím nadšení některých jiných redaktorů u díla, které mě osobně prostě neosloví ať se snažím sebevíc. Každý píše trochu jinak a myslím, že každé dílko si svého čtenáře najde. Co se nelílí mě, může se líbit druhému a naopak. Celkově si tu příliš hrajeme na odborníky a zapomínáme, že v mnoha dílech jsou hlavně city a prožitek, třeba v nedokonalé formě a v neumělých rýmech..... Jo, taky bývám "shovívavá", proč ne...ale když mě dílo opravdu zaujme dám to najevo. Jako asi většina z nás. A já taky patřím mezi ty redaktory, kteří dávají tipy i Výběry dost často a taky je dost často nedávám tam, kde je dává třeba většina, protože mě ta díla neoslovují....je to záležitost i vkusu. No, to je vlastně všechno:-) Jen jsem chtěla říct i svůj názor.

vesuvanka
06. 12. 2005
Dát tip
hai_mal - napsala jsi to moc dobře - děkuji i za avízo :-))) Furthimwald - je to přesně tak jak napsala hai_mal - pokud Ty považuješ nějaké dílo za hloupé, nicneříkající, plytké a rádoby romantické a pozitivní, je to čistě Tvůj osobní názor, který nemůžeš zevšeobecňovat jako jediný pravdivý, mnozí další čtenáři mohou mít názor opačný - myslím, že romantika a pozitivní myšlenka do dnešního světa určitě patří...

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
Ovšem, pokud se nepletu, nehodnotíme pocity a pozitivní myšlení, ale právě jejich vyjádření. A to je právě to! Pozitivní básně o tom samém, co je popsáno zde a jinde, můžeme bez potíží nalézt i u opravdu velikých básníků. Rozdíl je v tom, že u nich to nebývá plytké a hloupé. Proč? Nebude to tím, jak to samé zcela jinak napsali?! Proto vaše námitky nepovažuji za námitky, ale za zastávání se roztomilého pubescenta, který se pokusil vyjádřit své zjitřené pocity, byť poněkud neuměle. Za to bychom mu měli tleskat? Pocity má kdekdo. Ten, kdo je dokáže vyjádřit tak, aby nepůsobily kýčovitě, si potlesk zaslouží. Existují nádherné básně o lásce, ale existují i básně o lásce, ze kterých se (nejen) mě zvedá žaludek. Přestože popisují stejný cit. Komu zatleskat?

hai_mal
06. 12. 2005
Dát tip
a která báseň se ti tady líbí pokud vůbec nějaká ? nebo máš oblíbeného autora a jeho díla ? Docela bych si od něho ráda něco přečetla a poznala tak tvůj vkus......Já nesrovnávám zdejší amatérskou tvorbu s opravdu velkými básníky....něco mě osloví a něco už méně

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
poslední věc, která mne tu nějak zaujala, je poslední příspěvek jinak totálního magor jménem solidus. ale ten znáš a stejně dobře víš, že je to fakt parádní kousek. to by si měli přečíst všichni. ti, kdož se uboze pokoušejí rýmovat, i ti, kdo hodlají psát o "hlubokých pocitech v sobě"

hai_mal
06. 12. 2005
Dát tip
poslední práce soliduse ? podívám se, jestli jsem to už nečetla díky

hai_mal
06. 12. 2005
Dát tip
aha už vím........jo poslední básni jsem dala tip, koukala jsem teď.....no, na mě z toho dýchá jakoby 19. století - myslím ta forma, skladba veršů....a ta jedna pasáž mě dost oslovila .....hlavně obsahem...

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
ano, obsah to má, přesně tak a když už se chce někdo stylizovat, měl by to dělat dobře třeba tak, jako solidus

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
avi

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
Furthimwald: Jedna vec, nejsem pubescen, tak nejak na uvod. Co se tyka vyjadreni, zalezi na spouste veci. pokud chces hodinotit dokonalost veci tak si davej pozor at neprestrelis, napriklad to dilo, ktere hodnotis jako ``pradni kousek`` je pro mne zbytecne slozity a nesrozumytelny u, ktereho se nekdo ptal jestli je to cestina. Mimochodem znam mnoho basniky, ktere oslavovaly cele generace a u jejih basni mi zrovna neni nejlepe. Zalezi na vkusu. On totiz ne kazdy dokaze cist Podzemniky, jako ne kazdy dokaze precist Odyseu v originale. Nekdy je prave v jednoduchosti krasa a vyjadreni jednoduchou formou nechava prostor pro fantaziji kazdeho at si dokresli svuj vlastni obraz celeho dilka. Proc vlastne krytizujes moje verse. Ono to tototiz verse nejsou a ja to ani nikde nerekl. Mnoho lidi cte slozite veci, kterym nerozmu a radi o nich debatuje, ale v podstate mluvi naprazdno. Videl jsem tu hodne kritik a vec jako kycovyte a prazdne, je tu dost oblibene. Na mnoha mistech je napsano kycovyte, ale ty mista jsou jina a zvlatni, ale kycovitost se tu stala necim pro monoho lidi symbolem neceho spatneho, avsak prave oni se odkazuji a na zname spisovatele, coz vlastne ciny psani kycovite. Jentak mimichodem, kolik knih velkych basniku je kycovitych. Rekl bych ze mnoho. Hai_mal a vesuvanka: moc diky

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
dobře, omlouvám se za pubescenta, tipoval jsem to podle toho, co jsem si přečetl. jenom doufám, že si ze mne neděláš ošklivou legraci, vzhledem ke gramatice ve tvém vstupu. podle té bych tipoval něco zcela jiného, než pubescenta a lichotivé by to nebylo. (pokud je ti něco "nesrozumytelný", tak je mi to celkem fuk) pokud hovořím o velkých básnících, zřídkakdy to znamená básníky oslavované. Karla Šebka skoro nikdo nezná a je to velký básník. Podobně Hejda nebo, pokud máš rád beatniky, třeba Ladislav Landa. je dobře, že jsi nikde neřekl, že to, co jsi napsal jsou verše. já jsem to taky nikde neřekl. nejsou. pokud se domníváš, že jsem použil termíny "kýčovité" a "prázdné", protože se to tak nějak dělává, zklamu tě. učinil jsem tak, protože tvůj výplod prázdný a kýčovitý je. Jen tak mimochodem, kolik knih velkých a skutečných básníků jsi přečetl?

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
Docela dost rekl bych, je mne udivuje, ze pokud jsi nerekl basne proc se tvoje slova okolo nich porad motaji. Skovavas se za nimi jako malu kluina za sukni. No nic. Ty ktere jsi napsal znam a mezi nezname rozhodne nepatri. Je hodne lidi kteri je opevuji. Rekl bych, ze ty tez. Za gramatiku se omlouvam. Cesky uz ctyri mesice nemluvim a kdyz pisu rychle tak se tam chybi vloudi. Budu si davat pozor. To co jsem napal neni pubescentni. Mozna naivni a optomisticke, ale to pisi i sedesatileti lide. Zvlastni je ze tvoji odpoved na kycovitost pouziva asi tak 90 procent lidi, kteri hodnoti stejne. Zvlastni schoda. Jde jen o to co je vlastne kycovite. Protoze teoreticky vzato, kyc je uplne vsechno. Prazdny je sud od piva, nebo plechovka od sardinek, kazdopadne ne neco co vyjadruje pocity. Prazdne to muze byt pro cloveka, ktery nedokaze citit nic. Nebo neco, ale co?

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
Trochu se ti motají slova (verše/básně), leč nevadí. Zajímalo by mne z jaké teorie kýče vycházíš. Nebo z jaké estetiky či teorie literatury. Prázdná mohou být i slova. Vyprazdňují se používáním. Stokrát, tisíckrát možná něco znamená a nějak působí východ slunce, po desetitisící už ne. Tolikrát se za něj skryl kdejaký umělý nesmysl, že jen tak říci východ slunce a bla bla bla a čekat, že to v někom opět vyvolá něco takového, je naivní. Ta slova jsou (asi bohužel) prázdná. Všechna tvá slova, obávám se, jsou prázdná. Ale (rozhodně bohužel, ale pro tebe asi dobře) stále existuje dostatek lidí natolik naivních, že na to skočí. Nedokáží číst. Vnímají pak určitá hesla jako východ slunce, láska, bolest a podobně, a vyskytují-li se v textu dostatečně často, hodnotí jej kladně.

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
Ještě k tvé češtině. Pokud nemluvíš česky čtyři měsíce a píšeš takhle, tak už předtím jsi musel s češtinou mít na obecní škole dost problémů. To není sem tam chyba, to je pologramotnost.

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
Je dost zvlastni, ze clovek se odvazuje krititzovat jine, jen podle sebe sameho. Jsi dokonaly? Zni to tak. Mne se vyznamy nepletou. Plne si uvedumuji kdy pouzivam verse a kdy basne. Pripada mi ze uz se v tech svych slozitostech nejak nevyznas. Skoda. Nevim o jake teorii kycovitosti mluvis. Pouzivam normalni, prakticke a logicke mysleni. Na takove veci nepotrebuji teori. Ty ano? Vychod slunce je pokazde jiny a pokazde prinasi jine pocity a touhy. Stejne jako kazde rano. Slovo nemuzes vyprazdnit pouzivanim, stejne jako nevypraznis vyhod lunce tim, ze bude kazdy den vychazet. Kdyz oni uz romantici a snilci nejsou moc olibeni. My to vime a nestydime se za to. ``Kazdy den vyjde slunce a ty nikdy nevis co prinese priliv.`` Z cehopak to je? Co myslis?

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
Už mne nebavíš. Kdybys zkusil nějaké argumenty, asi by to bylo jiné. Ale není. Ty hádat nemusíš. Napsal to Roman Jakobson: "Každý slovní projev v jistém smyslu stylizuje a přetvořuje událost, kterou líčí. Rozhoduje tendence(sic!), patos(sic!), adresát, předběžná "cenzura", zásoba hotových schémat(sic!)." U tebe je rozhodnuto. A není obtížné to rozeznat. Vystavil si své "dílo" do veřejného prostoru. Nesmíš se divit, že na to někdo reaguje. A kdybys byl trochu chytřejší a vzdělanější, nemohl by ses divit ani tomu, jak reaguje. Nemám v úmyslu někomu ubližovat, dělej si, co se ti zamane. Jen věz, že se pohybuješ ve veřejném prostoru. A tam mohou všelijací hajzlové. Třeba taky já.

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
Mne nevadi ze jsi hajzl, to je jen ciste tvoje vec. Mne jen vadi, ze se povazujes za dokonalou bytost schopnou kritizovat kazdeho jelikoz jsi nejspis snedl velke hovno, moudreho spisovatele ktere se pohybovalo smerem nikam. Teda k tobe. Promin. Vis nekdy by stacilo vykouknou ven, on je tam svet. Znas to ne? Kytky, rosliny, slunicko, lidi atak. Oni totiz nejsou jen knizky. Pokud vim argumentu pouzivam dost. mozna ne na tve intelektualni urovni. Ktera je jiste vysoka (hodnotim ciste subjektivne). No on te citat je z Trosecnika. Ale tvoje opoved je take velice zajimava. Jen by mne zajimalo, jesli vubec vis co to znamena. Nebo to mas nekdy v sufliku a pouzivas to na ohromeni lid. (tipuju moznost dve, ale jsem hlupak, bacha na to) Co je u mne rozhodnuto.? Ja to rozeznat nemohu. Prosim porad.

vesuvanka
06. 12. 2005
Dát tip
Furthimwald - dostala jsem od Tebe avi a přečetla si Tvé další připomínky. Ta poslední mě nadzvedla - uvědomuješ si jak můžeš svými slovy ublížit? S dalšími připomínkami pokud jde o prázdnotu slov a kýčovitost moc nesouhlasím - myslím, že každý může vyjádřit myšlenku, tak jak sám to cítí - tedy svými slovy. Někdy, obzvláště v popisu krajiny, právě "východ slunce" navodí správnou atmosféru - barevnost atd., jiné obraty nemusí být tak výstižné.... to je můj názor, který si vyvrátit nenechám

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
Konečně jsi mne pobavil. Aspoň trochu. Svou slaboduchou agresí. Nikdy jsem neřekl, že jsem dokonalá bytost. Říkám, že jsem schopen kritiky (té literární) ledasčeho. Koneckonců na tom mám vzdělání a tedy tak trochu i oprávnění. Neznám onoho Trosečníka. Pokud je jeho autorem Ivan Sabinov, ani mi to nevadí. Zřejmě skutečně jsi hlupák, ale nic si z toho nedělej. Zkus toho Jakobsona nebo něco podobného přelouskat, možná ti to pomůže. Obávám se, že největší hovno, jaké jsem kdy pozřel, pocházelo od tebe a tobě podobných namyšlených troubů. Je zřejmé, že tvé dílko bylo určeno někomu jinému, komu stačí. Náročnější čtenář, který projeví svou nespokojenost, se příliš dotýká tvé mladické ješitnosti. To ale není tvorba, nýbrž onanie. A od té tě nebudu odrazovat. Proto ti posílám tip, aby ses konečně uspokojil.

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
vesuvanko, samozřejmě máš pravdu, každý může vyjádřit své pocity, tak jak to umí. Domníval jsem se však, že toto je literární server. S tím, co zde nalézám, tedy zacházím tak, jako by to byla literatura. Pakliže je to špatně, připojím se k tobě a navrhneme přejmenování na server pro vylívání srdcí pro ublížené a malomyslné.

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
Tvuj tip mne velice potesil, vazne mam znej radost. Mozna takovou tu pravou a brutalni, nasilnou a sexualni. Moc prijemne. Fajn pocit. Nekdy nemusis rict, krome jedineho slova nic a ostatni o tobe vi naprosto vsechno. Numusis rikat, ze jsi dokonaly, staci kdyz se tak chovas. Ja to chapu. Neboj. Zajimalo by mne jake vzdelani. Vazne co jsi studiroval? Jen tak mimochodem, muzes mi ukazat pasaz, nebo pasaze, kde jsem agresivni. Protoze pokud otazka je ogrese. Omlouvam se. A pokud ptat se je slabomyslne. Omlouvam se podruhe. Vis ja nechci cist Jakobsona. Jen bych rad jestly by jsi mi to mohl (jako hlupakovy vyvetlit). Obavam se, ze bych ho nepochopil. Obavam.............. Tak tehle par slov bych nazval slabomyslnou agresi, ale to by nesmel napsat clovek s tvym vzdelanim. (Vlasne jakym?) Pokud je to pravda, tam musis s tvymi naroky byt plny sr..ek. Nezavidim. Me dilko je urceno pro kazdeho kdo si ho rad precte. Nikomu ho nenutim. Trosecnik vazne neni Sabinov, rekl bych, ze asi nebudes tak vzdelany. No ono je to masove dilo. Nic pro tebe, rekl bych. Me jesitnosti se nodotykas. Ono to ani nejde. Mam rad kritiku. Vsak ne naparovani a upevnovani vlastniho ega. Zvlastni, ze predpokladas, ze jsem bez vzdelani. No nic. Vis co je to smysl pro humor? Kdyz uz mluvis o mladicke jesitnosti. Kolik ti je dedo? Onanie je fajn, uklidnuje. Zkus to nekdy.

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
Pokud bych cítil potřebu upevňovat si ego na tobě, musel bych na tom být hodně špatně. A to, věř, nejsem. A co se týče tvého vzdělání, podle toho, co tu píšeš (nepochopil bych Jakobsona, atd.), to nebude žádná sláva. Neřekl bych, že máš rád kritiku. Pochvalu ano, ale kritiku....? To, co se tu obvykle jako kritika, kritika není. Je to ona slavná "dojmologie", takové "líbí, moc hezké", jak svými slovy dotvrzuje i hai mal. Samo o sobě to není nic špatného, ale kritika to není. A chápu, že takovou "kritiku" máš rád. To je totiž upevňování ega. Pokusil jsem se naznačit, jak by asi mohla vypadat kritika takového textu o ničem, jako je ten tvůj. Nelíbilo se ti to. Nedivím se. Jediné, proč tento text je napsán, je tvá narcistní potřeba. Naopak existence potřeby takové texty číst nutně musí vzbuzovat pouze soucit. A to je to zásadní, co je špatně. To, co jsi napsal, je zbytečné, jakkoliv to asi zní děsivě a krutě. Ale možná, že je vlastně zbytečné i to, co ti tu už dost dlouhou dobu píšu já. Přes svou uraženou pýchu autora to nevnímáš. Kdybys to dokázal, nutně by tvé reakce vypadaly zcela jinak. Ty sis napsal pár cituplných slov a přišel sis pro pohlazení. A ejhle! A to už nic nespraví. Tak jen si onanuj dál, tady k tomu budeš mít dost příležitostí. .

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
No vypadato, ze jo, protoze to delas, ale mne to nevadi, je fajn vedet, ze pomaham nekomu, kdo to potrebuje. Ja jsem nerekl, ze bych ho nepochopil. Pouze jsem rekl ze podle tebe bych ho nepochopil a to neznamena ani, ze jsem ho nect. Stejne to neni opoved na moji otazku. Jake je tvoje vzdelani? Mezi nami hlupaky ( a vzdy jsem si myslel, ze i mezi inteligenty) je slusnost odpovedet. Proc urazis a neodpovidas? Ne mne, ale lidi co jsou tu. Pokud potrebujes nekoho litovat, tak jen sebe. Ono totiz neexistujou spatny knizky. Jsou pouze lidi ktery to tvrdi. Oni nevyhovuji vsak pouze jim. To je, ale jeich problem. Vis pokud se nekomu neco libi a potesi ho to, tak to neni zbytecne ikdyby to byl jen jeden clovek, melo to smysl. .....Tak jen si onanuj dál, tady k tomu budeš mít dost příležitostí................... Zase urazis lidi tu. Proc? Kolik ti je? (Opakuji se, ale ty neodpovidas.) Kritiku mam opravdu rad, ale objektivni. To co jsi tu napsal ty (zmet krasne stilisticky slozenych, umele vytvorenych slovnikovych vet), neni nic pro mne. Chapu co myslis, vsak ptam se proc nempouzivas normalni mluvu. Ono mluvit chytre je fajn, ale dokaze to kazdy hlupak (teda, vyjma mne, nemam to rad). Vzdelani je faj, ale nezapomen na normalni veci jako je smich, humor a tak. To v knizkach nenajdes.

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
Nudíš mne. Teď teprve někoho urazím. Tebe. Jsi hlupák. Nebudu ti sem už nic psát. Nemá to smysl. Nečteš to. A to, co přečteš, nepochopíš. spi blaze p.s.: pokud nenacházíš v knihách humor, je na vině pouze tvůj čtenářský výběr.

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
Promin, ze stale otravuji (jsem jen hlupak), ale kolik ti je a jake mas vzdelani? Uz jsem psal, ze slusnosti je odpovedet. Vic psat nemusis. Nudim te. Skoda, ze nejsem klaun. Ctu vse, vidim vse, chapu vse, ale nehodlam tomu verit. Olouvam se nemam k tomu dovod. Mozna tvoje vzdelani, ale to neznam. Blazni spi blaze, stejne jako hlupaci, nic je netrapi. Humor je v knihach i jeho definice, jsou vsak zpravne? (Recnicka otazka, nenutim te psat neboj) Ale mozna jo, mohl by jsi mi odpovedet na me dve proste otazky, prosim.

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
Jo jeste jedna otazka. Proc urazis lidi na pismaku?

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
Dokonceni naseho rozhovoru: Furthimwald: Nemám proč ti odpovídat Sali: Pokud se za to stidis tak to nerikej, ale pokud po to pouzivas misto argumentu. ``Ja mam vzdelani ta to vim lip.`` mohl by jsi osvetlit jake. Muzes byt treba truhlar, to je taky vzdelani. Furthimwald: Ty jsi vážně chudák. Bude ti stačit to, že se živím literaturou, a to i proto, že jsem to vystudoval? Tak se rovněž pilně věnuj studiu, ať vybředneš z těch zhovadilostí, co ti putují mozkovnou. Sali: Ja nechci mne to bavi. Jakou skolu? Vazne mne to zajima. Jsi spisovatel, novinar? Kritik? Stejne, odpoved na jednu otazku, jeste zbyvaji dve. Dik moc. Furthimwald: Já si s tebou nechci povídat. Jsi-li osamělý, dál si v koutě onanuj a neobtěžuj mne. Sali: Tak nepovidej, ja te nenutim. Jen mi prosim odpoved. To je slusnost. Nebo ne? Takze to schrnme: Jsi intelektual, ale nevychovany. To je skoda. A mne osobne to mrzi. Tak to zkusim na posled. Kolik ti je? Nemusis, rikat cislo, staci rict: nejsem dinosaurus, nebo nenosim plenky. Bohate staci. Proc urazis lidi na pismaku? Staci rict nevin. To vis pokud kritizujes lidi, obcas potkas takovyho haj..la co ti neda pokoj. Treba mne. Doubrou noc.

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
To víš, pokud publikuješ svoje žblepty na literárním serveru, občas ti je někdo zkritizuje. Pokud se s tím nedokážeš vyrovnat, tak to nedělej.

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
A jsme u toho zase. Proc proste neodpovis? Porad opakujes stejne veci. Jsi magnetofon? Ja se na tebe nezlobim, nemam k tomu duvod. Ja jsme se tvoji kritikou davno vyrovnal, ja se jen nemohu vyrovnat s tvym pristupem a nevychovanosti. Nic vic.

hai_mal
06. 12. 2005
Dát tip
teda Sali, ty máš ale výdrž.....tak dlouho se dohadovat (tedy vést polemiku) pod dílem :-) Vždycky sem nakouknu a zírám. Kdybyste radši napsali nějakou báseň.....:-) Já se do toho míchat už nebudu, evidentně se umíš obhajovat velmi dobře sám. Takže : Přišel jsem, viděl jsem, odcházím......... (s názorem) :-)

Sali
06. 12. 2005
Dát tip
hai_mai: Rad bych psal, ale tohle je stejne dulezite. Dekuji moc. Tak zase nekdy.

Furthimwald
06. 12. 2005
Dát tip
Odpověď: 1) Je mi zřejmě víc než tobě, pokud uvádíš správné údaje, ale no o moc. 2) Neurážím lidi na písmáku. Pouze se vyjadřuji o zde publikovaných dílech tak, jakoby to byla literatura. Tak bych se choval a vyjadřoval i v případě, kdyby po mně někdo chtěl, abych mu to vydal. 3) Ty jsi nevychovaný, pokud uveřejňuješ zprávy, na tvůj popud poslané soukromou poštou. 4) Jsi zakomplexovaný chudák, kvůli obhajobě jednoho umolousaného blábolu jsi ze sebe udělal totálního kreténa a ani sis toho nevšiml. Kdybych současně nepracoval na počítači a nebyl jsi tak pro mne zpestření (i když občas jako veš), asi bych se na tebe vysral od začátku. Nejspíš jsem příliš dlouho doufal, že jsi schopen pochopit jiný názor. Zklamal jsem se, ale možná jsem jen opět ukázal svou dobrosrdečnou naivitu. Pokoušel jsem se být vstřícný, leč nevyplatilo se. Doufám, že mne konečně přestaneš obtěžovat. Nejsi ani zábavný, ani chytrý, ani cokoliv jiného. Čím dál tím víc pro mne nabýváš spíše hmyzí podobu.

hai_mal
06. 12. 2005
Dát tip
jo, jasně Sali.....ráda si tvé další práce přečtu (tebe už přečtenýho trochu mám po tomhle "klání" a to zjištění mě velmi hřeje............)

vesuvanka
05. 12. 2005
Dát tip
První paprsky slunce se odrážejí na ojíněných rostlinách..... chce zahřát každého tvora na téhle planetě. I já čekám na jeho paprsky. Zahřejí mé tělo a potěší mysl. Tam na severu ve vlaku sedím, ale k jihu mířím. Moc hezky napsané, optimistické. Tvoje postřehy jsou mi moc blízkéj..... TIP

Sali
05. 12. 2005
Dát tip
..............Dekuji moc za tip, milou kritiku a krasny obrazek. jeste jednou moooooooooooooooooooc dekuju...............

Furthimwald
05. 12. 2005
Dát tip
máš za co je to pěkná blbost

vesuvanka
05. 12. 2005
Dát tip
koukám, že obrázek je dost smutný, posílám veselejší

Furthimwald
05. 12. 2005
Dát tip
ty nemáš co dělat, že?

Sali
05. 12. 2005
Dát tip
vesu: moc dekuju je pravda, ze tenhle je mhohem pozitivnejsi jeste jednou dekuji.

Sali
05. 12. 2005
Dát tip
Vis kdyz nekdo da tip tak je za co to ze se to tobe nelibi, jeste neznamena, ze je to blbost a pokud myslis, ze jak tak proc?

Edhelien
05. 12. 2005
Dát tip
Nechápu, proč by měla být zima symbolem klidu před bouří. A zimní paprsky zahřejí spíš na duši, než na těle. Je to nic moc. Vesuvanka: Ten 2. obrázek je moc pěknej, kde je bereš?

Sali
05. 12. 2005
Dát tip
Ehel. Chodis nekdy v zime ven, napr. v horacg te slunce zahreje tak ze po dvou dnech mas spaleny snad vsechno. A i jinak dokze zahrat ver mi zvlaste tady. Videl jsi nekdy jaro. To je boure kvetiny vsechno roste a probouzise a zima to je klid pred tou ohromnou bouri, ktera prijde a ukaze nam barevnou krasu. Nejenom stereotipniho pohled na vsechno, trochu fantazie do zivota.

vesuvanka
05. 12. 2005
Dát tip
Edhelien - obrázky nacházím na www.Google.com

Furthimwald
05. 12. 2005
Dát tip
Rád odpovím. Obávám se, že vesuvanka velmi ráda tipuje vše plytké a rádoby positivní a romantické, obzvláště textíky hrající si na to, že kdesi v sobě ukrývají něco hlubšího. To, co jsi výše publikoval je naprosto prázdné a nicneříkající, kýčovité a prostě hloupé. Klidně bych napsal něco na způsob skutečné literární kritiky, ale tady vážně není na co, tento text má s literaturou společné pouze a jedině to, že je také napsán. Ale vůbec si to neber nějak osobně, týká se to drtivé většiny textů na Písmáku zveřejněných (Takže jsi tu správně.)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru