Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Únava

07. 02. 2001
1
0
2284
Autor
Funda

Únava Když člověk padá vysílením, je zjevně unaven. Když baterii dojde proud je unavena. Ale jak vypadá unavený mozek? Nepřemýšlí o radostech, žití a smíchu, nýbrž o strastech, smrti a tichu. Pranic netěší ho a uzavírá se se svými chmury, myšlenky letí, jak po obloze černé můry. Unavený člověk si může odpočinout, a je fit jako dřív. A baterka? Nu dá se dobít. Mozek je však věc trochu složitější. Nedá se do něj sáhnout, a něco přidat nebo vyjmout. Na něj se musí přes uši, přes srdce a přes duši. Musíte mu dopřát rozptýlení, přátelství a lásku, tak nebuďte už zatvrzelí, a dejte něco v sázku.
Kacapitoma
03. 05. 2001
Dát tip
Opravdu hezé a souhlasím s Tebou... Jen mi nějak nesedí:" na něj se musí přes uši". To se srdcem a duší je dokonalé, ale ty uši? Vždyť co posílí mozek nemusí být slyšet, ale hlavně cítit ( a nemyslím teď nosem:o)))

Silly
05. 03. 2001
Dát tip
Unavený člověk si může odpočinout, a je fit jako dřív. ...to je to, do čeho se mi nechce :-) ale asi mi nic jiného nezbude, než na chvíli vypnout a ztratit kontakt se světem okolo

Vio
08. 02. 2001
Dát tip
Když člověk padá vysílením, je zjevně unaven. ... to si budu pamatovat ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru