Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nemôžem nenapísať

08. 02. 2001
2
0
2357
Autor
Sýkorka

Nemôžem nenapísať túto báseň. Neviem si odpovedať na otázku, či NÁS ospravedlňuje nevedomosť... :o(

Usmiaty chlapec z knihy Pokusný Zreteľne artikuluje Zreteľne snímaný RÖNTGENOM „ A – cvak Výborne! A teraz diftongy IU – cvak 2x Moment! Príliš zrnité! (viete, máme len ORWO RS 2 Agfa, film flurapid) Znovu! IU – cvak IU – cvak Už iba pol roka päťdesiat záberov (sme vo finančnej tiesni!) cvak... Ešte vydržte ešte máme niekoľko dôležitých hlások Ešte: R – cvak A – cvak 2x K - cvak O – cvak V – cvak I – cvak N – cvak... * (Gratulujeme! Kniha o hláskach je na svete. Pre Vás jeden výtlačok ZDARMA...)“
Robinson
11. 03. 2001
Dát tip
Nevedomost nikdy nemuze byt omluva pro nase chyby. Zvlaste pak chyby, ktere skodi jinym. TIP!!!

Falka
14. 02. 2001
Dát tip
Sestrička... ta škola se na tebe ale podpisuje... :o) Ja viem, ja chapu, prečo jsi to musela napísať... a prepáč, že hovorim po slovensky, ale keď on ten váš jazyk je takový mekúčký... A pri tom výčtu si zabudla Astrálku :o)

Silvinka
14. 02. 2001
Dát tip
Falka: Ale Astrálka žije v Brne, preto som ju tam nenapísala. Ale máš pravdu, veď i ona je Slovenka, a to teda musím spomenúť aj identitku cloviecik_3 Tá škola sa na mne podpisuje dosť značne, napríklad som sa minule skoro podpísala vo fonetickej transkripcii :o(, keď budete mať Falčí fonetiku, uvidíš... :o)

Falka
14. 02. 2001
Dát tip
Silvinko, ale my už fonetiku máme, jak tě čtu, vždycky přesně vidím, co se zrovna učíš... Třeba interpretace lit. díla - a tvoje sestína ;o)

Silvinka
12. 02. 2001
Dát tip
zollinka :o) All: Ono je to o jednej knižke z ktorej som študovala. Volá sa Atlas slovenských hlások a je v nej chlapec, ktorého röntgenovali 50 krát. Knižka vyšla v 50tych rokoch a ten chlapec dostal rakovinu, pretože vtedy sa nevedelo, aký je röntgen škodlivý. Rozobrané na písmenká to byť musí. Atlas slovenských hlások je o jednotlivých hláskach, ten chlapec bol snímaný pri artikulovaní jednotlivých hlások. Aby bolo vidieť ako sa jednotlivé časti ústnej dutiny hýbu pri vyslovovaní. Naso: To vieš, že je nás tu viac! Napríklad NoHead, Bix, Zázrak, Pavol, Zly_Skriatok, Peto, Marek_Poet, Svetielko, Saint_Ex....

Silvinka
12. 02. 2001
Dát tip
A ešte noRRo je Slovák, skoro som na neho zabudla :o)

Tynic
12. 02. 2001
Dát tip
Doufám že normální foťáky tak neškodí !!! :o)))

Naso
09. 02. 2001
Dát tip
Ahoj Silvinka, už som si myslel, že po slovensky píšucich autorov tu neuvidím... je nás viac? A držím palce. A som zvedavý na tvoje veselšie básničky! :-)) NASO

zolli
09. 02. 2001
Dát tip
Rozumím tomu! Zajímavé téma. T! Nepřijde mi to PŘErozebrané ani nesoustředěné. Moc se mi to líbí.

Bacil
08. 02. 2001
Dát tip
Rozebírat slůvka na hlásky, to jsem taky dělával a je to postup mně osobně blízký, ale tahle věc mi připadá možná až příliš rozebraná a nesoustředná. Ale možná tomu jenom nerozumím.

Albireo
08. 02. 2001
Dát tip
Skvělé = TIP

NoHead
08. 02. 2001
Dát tip
hmm ... nie ze by to bolo zle ... vlastne je to velmi dobre ... ale ... akosi sa mi to nepaci

Vyjan
08. 02. 2001
Dát tip
Ty jsi tu báseň asi musela napsat. Ale já zase jen mohu pokrčit rameny. Zůstal jsem neosloven.

Tynic
08. 02. 2001
Dát tip
Tak tohle bych asi nechtěl fotit...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru