Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak v Pobezovicich zachranili svet

08. 12. 2005
12
0
2884
Autor
Tonko

Dekuji vsem za kritiku a za poukazani na me hrubky. Konecne jsem mel drobet vic casu, tak jsem to mohl opravit a dat tamu jakous - takous formu :-) Jeste jednou diky vsem ... Tonko

Jak v Poběžovicích zachránili svět

 

 

„Počkej!!!“ „Nenechávej mě tady samotnou!!!“,křičela, když ji ty malé fialové příšerky honily okolo kostela.

 

Ptáte se, co to je za příšerky?

 

        Obyčejní oxidofilní obyvatelé nám nejbližší hvězdné soustavy alfa Centauri z kvadrantu Beta. Kdyby z Vás náhodou někdo nevěděl , kde to je, tak pro ilustraci někde mezi souhvězdími Velký vůz a souhvězdím Orion.

 

Aha, co je to oxidofilní?

 

       To znamená, že jejich neuronový reaktor při styku s kyslíkem vylučuje, do jejich hnusně pokřivených, bezpáteřních tělíček fialové barvy, velké množství agresivních hormonů. Tyto hormony jsou velice podobné těm lidským, které nazýváme láskou. Takže se nemůžeme divit oxidofilním Kentauranům, že běhají okolo kostela, v marné snaze pozvat pozemšťanku na rande.

 

Jak se sem dostali?Dobrá otázka.

 

       Přiletěli předevčírem ve svých bojových meziplanetárních lodích. Jejich tvar připomíná špatně vytočený džbánek. Jsou veliké jako třípatrový dům.

 

Proč přiletěli?

 

      To jsem se jich nestačil zeptat, ale podle toho, že přiletěli v bojových lodích, lze usuzovat, že nepřiletěli na kávu. Podle nejnovějších zpráv se jejich planeta zhroutila před desetitisíci lety, takže podle všeho, nepřiletěli na návštěvu, ale nastálo s úmyslem vyhladit, porobit, zničit, zbytek rozdělit a  opanovat.

Vše by šlo hladce, ale naši nepřátelé Kentaurané se přepočítali. Mysleli si totiž, že naše planeta je již tak zničená, že je zde minimum kyslíku. Díky Bohu za pralesy.

      Promiňte, ale na chvilku se vzdálím. Musím se kouknout na kamarádku.Už jsem zpátky. Je to dobrý. Samým běháním se jim natolik okysličil jejich neuronový reaktor, že jim bouchla hlava.

 

Ptáte se, proč nemají skafandry?

 

        To je jednoduché. Na jejich planetě byla tak velká byrokracie, že skafandry dostanou až za pět let, protože prý nestihly uzávěrku žádostí do 65.8.4002. Tomu říkám smůla!

        Dovolte, abych Vám představil moji kamarádku. Tak to je Iva. Její 15 let a chodí sem na základní školu, kterou ovšem obsadili fialové příšerky, takže má ředitelské volno.

 

Ano, dobrá otázka, proč si zrovna vybrali bezvýznamné městečko v západních Čechách a proč nezaútočili třeba na Prahu?

 

       To je jednoduché. Jejich tajný agent, který zde žil v přestrojení za místního faráře, spletl data a do kolonky hlavní město, napsal Poběžovice. Později mu bouchla hlava, když jeho posluhovačka s úmyslem vyvětrání nedýchatelného smradu, otevřela na pana faráře okno.

       Když Kentaurané zjistili svůj omyl, nedali se odradit a řekli si, že Prahu zničí hned, jakmile zničí Poběžovice.

 

Proč?

 

       Protože, jejich admirál dálkově studoval architekturu u renesančních mistrů ve Florencii. Samozřejmě v přestrojení. No a když tento admirál, který si nechával říkat K45 po své matce, spatřil poběžovický zámek a jeho architektonickou zrůdnost v plné kráse, rozhodl se srovnat tuto ohavnost se zemí.

To ale nezná poběžovické patrioty. Ti už den a 12 hodin stále odolávají útočícím Kentauranům. Jsou zabarikádováni v zámku a starosta se dokonce připoutal řetězem u vchodu a na prsa si napsal: „Jen přes mou mrtvolu!“ Ještě že Kentaurané neumí česky.

No pohlédněte, jak tam sedí na bobku. Okolo krku má řetěz a pohledem se snaží zhypnotizovat útočící Kentaurany, kteří jsou ozbrojeni tou nejohavnější zbraní – květinou.

Jak to tak pozoruji, docela je mi jich líto. Celí pomatení přívalem kyslíku zahodili plazmové zbraně a vytrhali květiny z osazených městských záhonů a snaží se za jejich pomoci pozvat zabarikádované obránce na kávu.

        Ano, je to nerovný boj.Pohleďte, blíží se admirál K45 ke starostovi s květinou v ruce. Pokládá mu jí pod krk se slovy: Vzdej se!Nemůžu se rozčilovat, jinak by bouchne hlava.

Starosta se na něj koukne hypnotizujícíma očima a drze odsekne: „Trhni si nohou, fialová palice!“

To admirála dostane do nepříčetnosti, protože jak vidíte, jeho tělo není obdařeno nohama, ale jen jakousi hlemýždí končetinou. (Admirál trpící touto genetickou hříčkou jeho matky, se s tím dosud nedokázal vyrovnat.)

Nepříčetný admirál změnil fialovou barvu svého těla za barvu růžovou, která značí rozčílení maximálního stupně. Začal rychleji dýchat a jeho růžová hlava se pomalu a jistě začala nafukovat jako balónek, až se nakonec její obsah představil starostově tváři takřka tváří v tvář.

        Tak a to je konec přátelé. Starosta vstává a otírá ze sebe růžové vnitřnosti admirála. Kentaurané vidící tuto nehumánní scénu, ztratí nervy, začnou růžovět až se nakonec poběžovický zámek topí v růžovém rosolu.Poběžovičtí obránci zámku jásají a provolávají starostovi slávu a dlouhý život.

        Jen snad žáci zdejší školy nemají moc radosti ze záchrany světa.

Proč?

        Skončilo jim ředitelské volno a kdo jiný bude povinně uklízet ten růžový hnus z poběžovických ulic.

 

 

 

 

 

 

 


chaImin
05. 01. 2006
Dát tip
chchá! no to je kravina..

Yeziiinka
03. 01. 2006
Dát tip
:) Roztomilé. Myslím, že starosta si nemusí s blížícími se volbami do obecního zastupitelstva vůbec dělat starosti :)*

hai_mal
18. 12. 2005
Dát tip
dílo vloženo do klubu *Tipy písmáků* děkujeme

reka
14. 12. 2005
Dát tip
vyborna povidka. jen ty hrubky me docela rusily, ale uz je peclive vypsal mezon. prece by nebylo tak tezke povidku si po sobe parkrat precist, pote, co te muza prestane znasilnovat a ses hotov. ale fakt prijemne napsany. musim se podivat na neco dalsiho, cos napsal.

Mezon
11. 12. 2005
Dát tip
... máš fakt dobrý nápady ... ale zdá se mi ... že je ti úplně jedno JAK píšeš a flákáš to ... ... nechci tady vypadat jako že Jsem sežral Šalamounovo hovno ... ale některý "věci" mi prostě nesedí a vadí mi ... Namátkou: Alfa Kentaury (Alfa Centauri) mezi souhvězdími Velký vůz a mezi Orionem (mezi mezi) bez páteřních (bezpáteřních) Jak se sem dostali …dobrá otázka. (kde je otazník?) tří patrový (třípatrový) že naše planeta je již, tak zničená (bez čárky) Její 15 a chodí jsem na základní školu (???) genetická hříčka jeho matky (matka je genetický inženýr?) Pokud mluvíš o Kentauranech, tak přísudek by měl vždy končit měkkým -i. Na to, že Kentaurané neumí česky, si docela se starostou pokecali. ..... Prostě ... až si na to budeš dávat pozor ... a vyvaruješ se podobným chybičkám ... asi bude radost tě číst.

Tonko
11. 12. 2005
Dát tip
to Mezon: Díky moc za ukazky chyb. Podle me bych jich tam nasel vic. K "jeji 15 a chodi jsem na zakladni skolu" ... propadla :-) K admiralovo matce: Ano jeho matka je geneticky inzenyr, pochopil si to dobre :-) Kentaurane neumi cesky, a pak plynule kecaji se starostou, je fakt padly na hlavu, ale to je celej pribeh :-) Ty me gramaticke chyby jsou dane tím, ze pisu rychle a fakt to nekdy flakam abych to stihnul dokud me znasilnuje muza. Nektera chby delam schvalne, aby se nad tim mohl ctenar pozastavit a popremyslet. Nechci aby ctenari moje "dilka" tupe cetli, chci aby se dokazali zastavit nad vetou a mohli si rict: "Jak to sakra myslel?" Prirovnal bych to basnim o volnych versich nebo snad s drobet nadsazkou k forme da da, ale je fakt, ze nektere chyby jsou z neznalosti a z lenosti :-) Ale presto moc diky za postrehy a slibuji, ze si budu davat pozor na chyby z nedbalosti ...

Barman
11. 12. 2005
Dát tip
Moc hezká povídka, věř, že mě až dojala

StvN
10. 12. 2005
Dát tip
Bezva čtení. A dobrej způsob, jak se vyrovnat se nehezkou stavbou u nás ve vsi:) Proč bychom tě nedali do klubu?

Perchta
10. 12. 2005
Dát tip
Nikdy jsem tam nebyla, v Poběžovicích, ale chystám se. Nechte mi ten zámek, je prý po Japonce. Nebo ne? Chudáčkové fialoví zrůžoví do růže. Ftipné. ***

Moonbeam
08. 12. 2005
Dát tip
hmm... ty bouchající hlavy mi docela připomínají film Mars útočí, akorád že tam to nebylo v důsledku přílišného množství kyslíku...a ten konec se školou.. :-(

Kandelabr
08. 12. 2005
Dát tip
heh, takový mix stopaře a mars útočí. příjemné a milé po ránu. tip

Sonor
08. 12. 2005
Dát tip
nasmál jsem se *

hai_mal
08. 12. 2005
Dát tip
no....proč ne....*

Print
08. 12. 2005
Dát tip
:-))*

fungus2
08. 12. 2005
Dát tip
Zajímavé. Líbí.

Tonko
08. 12. 2005
Dát tip
to Recacared: Díky za poznámku, ale jen pro úplnost oxidofilní neznamená alergičtí na kyslík :-) Čeho vy si nevšimnete ... ale věř nebo nevěř psal jsem to s vědomím, že zkresluju skutečnost. Ale ještě jednou díky za poznámku a za tip :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru