Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kronika Zeme

09. 12. 2005
0
0
1874
Autor
h_a_r_r_y

asi budou chyby tak treba delejte jako ze je nevidite..

1.


IX. Svobodná Demokratická Republika
14:53 15.9.2087 II. Nové Mexiko

´Leť do výšky 54 metrů a tam se třepotej.´ pomyslelo si dítě číslo 00153 jménem Marcus VII. Byl to syn člena vlády, takže mohl mít draka a pouštět ho kde chce. Těď byl na střeše  Městského Soudu, 40 metrů pod ním právě začínala přehlídka XVII. Svobodné Armády a obyvatelé Republiky s osobnim hodnocením vyším než "užiteční" se musely zůčastnit pod trestem smrti. Drak okamžitě uposlechl a při letu vzghůru se snažil vyhnou drakům ostatních privilegovaných dětí. Dnes jich tu bylo spoustu. A nejen jich, byla zde polovina celé IX. Svobodné Republiky.
 Dole na ulici, která byla upevňena 200 metrů nad zemskym povrchem už pochodovaly první linie Armády. Byla to nejsilnější bojová síla na světě a byla určena ke sjednocení celého světa ve jménu míru a a všeobecného štěstí. I.Svobodná Demokratická Republika byla založena v roce 2012 na území bývalého Mexika, od té doby osvobozuje okolní národy a válečné vězně posíla těžit suroviny do dolů po celé galaxii. Lidé kteří se přidají na stranu republiky jsou nejdřív vyselektováni a pak se jim přidělí práce podle zjištěných vlastností. Někteří jdou do vlády, někteří do dolů a ty co nejprojdou ani zakladnímy rozřazovacímy testy slouží jako palivo do tepláren. A lidé, kteří se na stranu Repubiky nechtějí pŕidat jsou mučeni a nakonec skončí jako palivo v teplárnách.
 Jakmile drak dosáhl výšky 54 metrů a začal se třepotat, všude kolem něj se shromáždily draci ostatních dětí, dokonale do sebe zapadly a vytvořily čtverec. S další dětskou myšlenkou se na káždém drakovi zobrazila část obrazu, výsledkem byla obří mozaika XXIII. prezidenta SDR. Marcusův drak měl výhled přímo na prezidenta, který se zvedl, přistoupil k mikrofonu a celým městem se rozezněl jeho silný hlas; "Lidé a vojska IX. Svobodné Demokratické Republiky, jsem velmi potěšen, že jsme konečně připraveni stát se božímy posli štéstí, míru, svobody a demokracie do všech koutu naší planety. Lidé, představuji vám XVII Svobodnou armádu. Armádu, která nemá obdoby. Armádu, která osvobodí celý svět! Armádu na které leží zodpovědnost za blahobyt všech lidí na této planetě.  Vůdci ostaních zemí zmanipulovaly svůj lid proti nám a proto se budou bránit, ale my jim přineseme svobodu a šťastný život!" Jakmile prezident dohřímal, lidi začli jásat, a nadšení opadlo až za dlouho. Vlastně zmizelo ihned po té co přešly poslední pluky Armády. Za nimy totiž pochodovaly pořádkové síly a do megafonů hlásily: "Vraťte se ke své práci! Rozejděte se! Máme povolení ke střelbě!" a na důkaz toho začaly střílet  do davu nalevo od nich. Pak se lidé rozprchly. Ale drak se vznášel dlouho do noci, dokud se všichni privilegovaní občané nerozešly a mozaika prezidenta se nerozletěla na všechny možné strany.

 

2.

I. Svobodná Země
11:58 1.1.2090    III. Nové Mexiko

Drak Marcuse VII. se opět vznášel vysoko nad hlavní třídou, i tentokrát tam bylo spoustu lidí, ještě více než minule. Bylo vidět, že vláda musela kvůli tomuto shromáždění strhnout několik budov. Draci opět vytvořily čtverec, ale nebyl na něm prezident, ale modré lidské torzo se zlatostříbrnou svatozáří. Byl to symbol I. Svobodné Země. Když draci dotvořily mozaiku, přiletěl I. Zemský Vůdce a ujmul se slova "Byly to těžké roky, ale zvládly jsme je. Konečně jsme splnily náš cíl, mír po celé Zemi a blahobyt pro všechny. Ale i tak nás Čekají velké změny, staneme se jednotní. Budeme pracovat pro Zemi ne pro sebe, a matička Země nás za to odmění každého podle zásluh. Nevýhodou těchto novinek bude nová selekce, ale nebojte se, nebude docházet k pálení neužitečných jako za minulého režimu. Neužitečné učiníme užitečnými. Naši vědci vyvinuly modifikátor DNA, všichni budeme jeŠtě užitečnější a výkonější!"
Domluvil a přímo před ním se z davu vynořil muž s megafonem a začal mluvit "A máme možnost volby? Kdo mi zaruči, že ze mě neuděláte nemyslíciho robota? Co když si budu chtít žít život dle svého?" a pak ho opět pohltil dav. Jen draci viděly jak se kolem něj shluklo několik mužu a odvedly ho pryč. Pak se slova opět ujal Zemský Vůdce "Samozřejmě že všichni máte možnost volby, nestanou se z vás roboti, jak tvrdil tento zfetovaný výtržník se kterým si již poradily naše bezpečnostní síly. A teď zpátky do práce, občané I. Svobodné Země, vaši nadřízení vám podají bližší informace o  druhé vlně selekce." A zase jen draci byly svědky policistů, kteří vytlačovaly dav pryč pomocí samožhavících tyčí. Několik nejbližších lidí, začalo křikem varovat ostatní, ale bezpečnostní síly je ubily tyčemi a potom přímo na ulici zlikvidovaly pomocí plamenometů. A dav zpanikařil a vrhl se proti policistům, lidé se snažily vylézt i k prezidentskému loži a na střechu soudu, ale policisté byly všude a uspěšně se bránily. Po pár minutách pouliční války vylezl prezident opět na svůj balkón. "Lidé Země, vzhledem k vaší neposlušnosti vám budeme muset podat utišující sérum.,, načež dav ztichl a zklidnil se. Jen na několika místech pokračovaly souboje, na to však prezident nedbal a pokračoval "Sérum, které vám přinese jednotné myšlení, chuť pracovat a podřidit se bude aplikováno vám všem. V příštích  minutách ho vypustíme do ovzduší, po celé planeťe. Později až si navyknete ho budete dostávat po dávkách každý den v 7:00 ráno ve středisku pro stát. Tyto střediska jsou již zbudována a čekají na otevření. Nyní již nejste osobnosti, ale postradatelnou součástí státu.,, Domluvil, a vešel do budovy, která byla hermeticky uzavřena. Za ním se přemístily privilegovaní občané. Jen draci zůstaly jako němí svědci zotročení davu pod sebou.


3.

Kdekoli
Kdykoli

 Ale drak, který patřil Marcusi VII. se zkratoval, přišel tím k vlastnímu vědomí a odtrhl se z obrazce. Řekl si, že poletí poznával svět,najít si dračici a usadit se. Když prolétal nad městy viděl utopickou společnost, všichni šťastně sloužily Zemi, nestěžovaly si, byly spokojení. Viděl i selekci u patnáctiletých dětí, ti chytří šli rovně,kde jim přidělily pŕaci. hloupí a silní jedinci šli do prava. A ti hloupí a slabí byly namočeni do modře svítícího roztoku kde se jim změnilo dna, pak je daly do líhní a počkaly co z nich bude, byly dvě možnosti, těžká a nebeznečná práce anebo smrt v kotlích tepláren. Po té co drak viděl tuto Zemi došel k názoru, že toho viděl už dost a odletěl do tichomoří, kde se dle legendy skrývá poslední necivilizovaný kontinent. Po cestě viděl mnoho zlého, a nakonec si našel malý ostrůvek u odpadků které vévodil umělohmotný Santa Claus ke kterému se přivazál a od té doby vidí modrohnědé moře. Jen v posledních letech mu dělá starosti odpalovací rampa pro vesmírné lety, kterou postavily v levo jeho zorného pole.

 

Epilog

Drak se koukal nejdříve na modrohnědé moře, potom na zelenohnědé, ještě později na hnědé a úplně na konec to nebylo moře ale bublající rosol, který měnil barvu dle drakovi nálady. Ještě později začal rosol draka uctívat jako svého boha, ale jednou, jednou se od obzoru záblesklo a bylo vidět cosi jako hřib a pak znovu a znovu. Drak se probudil již na pevnině, nebo co to vlastně bylo a první a jediné co uviděl byl muž obalený do kožešin. Muž prohlásil, že "mgggggrrrrrrrr,, a praštil do draka velikým dřevěným kyjem.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru