Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Racek

08. 02. 2001
6
4
3632
Autor
Had

Mé hovory se zvířaty

Stál jsem na nábřeží a hleděl do vln. Na rameni se mi usadil racek. Jemně a nehlučně kloval do mého knoflíčku u košile. Nechal jsem ho tak. Po chvíli se racek rozhlédl a opatrně, aby ho nikdo neslyšel se mne zaptal kolik je hodin. Dost mne to překvapilo, neboť na levém pařátku měl náramkové hodinky značky Seico. Řekl jsem však pouze, že jsou čtyři hodiny, a že mám hlad. Racek poodlétl a vrátil se s jablkem. S vděčným pohledem rackovi do očí jsem se pustil do jídla. Zeptal jsem se, jestli si nedá se mnou. Odpověděl, že nemá rád nahnilé ovoce. Zamyslel jsem se nad jeho odpovědí a ukousl další kus jablka. Co tím ten pták myslel? Pohlédl jsem na jablko. A opravdu - bylo nahnilé. Uspokojen tím, že jsem pochopil rackovu poznámku, dojedl jsem jablko a ohryzek hodil do olejových vln řeky. Racek odletěl a zbyl po něm jen výkal na mém rameni. S úsměvem jsem vytáhl kapesník a rameno očistil. Byl nádherý slunný den a řeka líně burácela.

4 názory

Toscana
10. 08. 2011
Dát tip
Jooo, jsou v životě stavy, kdy člověk opustí i to, že mu opeřenec podělal oděv... :o)) *t

martinez
15. 07. 2011
Dát tip
já ju měla v tom kolibřím vydání - a kamarád ji ztratil pak jsem si pořídila nové vydání - a přišla velká voda ale v mezidobích jsem to stihla přečíst x-krát :o) tak prosím :o)

Had
15. 07. 2011
Dát tip
dík za odkaz, na tuhle knihu se už nějaký čas chystám :o)


suva
16. 04. 2001
Dát tip
hmmm, tohle má něco do sebe, ale není cosi shnilého ve státě....??? :c)

Falka
16. 02. 2001
Dát tip
Vždycky brát všechno, co dostáváme a neptat se, proč... časem nám to dojde... Zvědavím na další hovory se zvířaty...

Ostrovidka
08. 02. 2001
Dát tip
Jeden čmelák mi přinesl mrtvou mouchu. Říkal, že je to jeho zásoba na zimu. Vzala jsem si ji a oprášila mu na nožky pel z kaktusového květu.

Bacil
08. 02. 2001
Dát tip
Tak vida, on je ten racek jak život. Jednou přináší jablko, podruhé z něj zbude výkal... :-)

Had
08. 02. 2001
Dát tip
Pochopil jsi to Bacile dokonale :o)

Albireo
08. 02. 2001
Dát tip
Nebyl to náš písmácký "racek"?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru