Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Modlitba rytířova...

08. 02. 2001
5
0
3974

Ani nevím...toto dílko je krátké a velmi jednoduché...možná jen pro lehké pobavení...či plachý úsměv...nebo nesouhlasně našpulené rty :))

Katedrálou se nesl tichý zpěv.Kadidlem omámení věřící mumlali své nicotné prosbičky k bohu,který je možná ani nevnímal...doufali,že právě tu jejich On vyslyší a pozvedne je z bídy každodenního života...Náhle se rozrazili dveře a vstoupil ozbrojenec...rázoval si to středem mramorové podlahy a jeho kroky duněly a vytrhávaly okoloklečící křesťany z transu rytmicky se opakujících žalmů... " Křižák...svatý muž...boží rytíř...," šeptali si lidé. Muž došel k oltáři,zdvihnul hledí helmy a cosi řekl arcibiskupovi.Ten zbledl...a ustoupil. Rytíř tasil.Poklekl na pravé koleno,meč obrátil hrotem k zemi a jeho hlas,zvučný a silný,pohltil všechny ostatní... A takto se modlil : " Dej mi pane sílu bdít bych ochránil všechny potřebné neb Tebe jen miluji a jen Tebe já ctím Dej mi pane sílu snít bych spočinul na krátko v ráji neb Tebe jen miluji a jen Tebe já ctím Dej mi pane sílu žít bych naplnil osud svůj daný neb Tebe jen miluji a jen Tebe já ctím Dej mi pane hříchům odolat bych čistý v nebesa mohl jít neb Tebe jen miluji a jen Tebe já ctím Dej mi pane slávy zažehnat bych nepoznal zlou masku pýchy neb Tebe jen miluji a jen Tebe já ctím " ... rytíř políbil jílec meče,pokřižoval se a odešel... Modlitba se zaryla v srdce přítomných,neb Jeho jen milují a jen Jeho oni ctí...
johanne
05. 04. 2004
Dát tip
jo, tohle se mi líbí fakt moc!!! perfektní!!! TIP

Seregil
03. 10. 2002
Dát tip
Velmi mě to vzalo. Má to svou sílu a ta mě fakt uchopila. Skoro jsem tam klečel taky. (-:-)

Seregil
03. 10. 2002
Dát tip
A avi...

studanka
03. 10. 2002
Dát tip
Kéž bych měla vždycky dost síly...

Sýkorka
03. 03. 2002
Dát tip
Teším sa až si ťa postupne prečítam celého :o)

Menahen
18. 10. 2001
Dát tip
Tohle já miluju:)))))

Drui
09. 06. 2001
Dát tip
Ty asi taky moc nemáš rád to pokrytectví té nejrozšířenější pozemské víry, co? Tohle už je třetí povídka s podobnym cynicko-sarkasticko-kritickym námětem. Jinak tohle na tip asi nebude.

Cavalera
15. 05. 2001
Dát tip
Skvělý .. určitě tip ... jen s jednou poznámkou .. klidně bych vyhodil tu větu .. "A takhle se modlil" ...

Kandelabr
15. 05. 2001
Dát tip
pěkná momentka, líbí, a ani nemám co bych vytknul :-)

Gillderan
02. 03. 2001
Dát tip
Takže..... je to dobré, až na slovo " zdvihnul" :) No...ta modlitba je dobra a ma kouzlo, ale nehodi se... no....po tom odstavci nahore jaksi nezapada. Ale jinak v pohode... :)))

Ansuz
20. 02. 2001
Dát tip
Bratře Simone, skvělé jako vždy. :-)

Grendel
10. 02. 2001
Dát tip
Přesto je to felmi zdařilé.. jen doufám že jsem ten konec pochopil správně ;) Pokud ano tak si to zaslouží tip.. no a pokud ne ehm tak si ho nepočítej! :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru