Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

IT businessman song

Výběr: tloudev, jenyk
14. 12. 2005
5
0
3808
Autor
houmles

new oooorder. nadnárodni IT společnosti tunelují (skrze servisní smlouvy AKA výpalné) narodni hospodářství mnoha zemí, ČR není výjimkou. Bojovat proti tomu nemá cenu, cesta je nastolená. V rámci osobní hygieny duše však lze tuto cestu více či méně ignorovat nebo sabotovat. Ne, nejsem zlý terorista z cizí země, jen jsem součástí jednoho národa, který po téhle špekové udičce skočil jak slepice po flusu, sotva se mu povedlo vymanit se ze sítě sovětů. Jako vždy se podobným pastem říká milými slovy jako hospodářská pomoc, internet do škol, rozvoj bankovnictví, mezinárodní obchod.. A kvíz pro chytré hlavičky: jakým směrem tečou peníze a s jakou komoditou se v tomto oboru obchoduje?

Nový pořádek zapouští kořeny
dost bude oprátek. Pro muže, pro ženy..
Skleněná ghetta velkých korporací
Po nás je veta - to nikdo nevyvrací..

Tady nejde o kultůru
diskáč je idiot
narvi si ho do kérfůru
tady jde o život

Aj Tý korporátní politika vydírání
Pořád dokola: přebalení, posírání..
Tunel na škvarky = hádej kam vede
Média pečou housky amerika jede!

Sesbírat každej měsíc strupy na ranách
ujistit pacienta že stav je setrvalý
Ty strupy spíct (a ještě předtím předžvejkat)
Vodevři hubu! Hamburgry se valí!

houmles
13. 01. 2006
Dát tip
chytra hlavicka :-)

houmles
12. 01. 2006
Dát tip
BTW na kviz jste zatim nikdo neodpovedeli..

houmles
12. 01. 2006
Dát tip
ehm... dovol abych te vyvedl z omylu. ano, muzes si koupit software, muzes si koupit hardware... komoditou, o ktere je tu vsak rec, vsak neni ani jedno z uvedeneho. dokonce ani ten servis tu neni. je tu totiz "potencionalni servis" :-) aneb placeni "preventivnich poplatku" ze kdyz se neco posere, prijedeme opravime. mozna by se to dalo interpretovat jako "plat, a treba posrani nasich technologii nebude mit tak katastrofalni nasledky". napada me v souvislosti s tim jedno magicke slovo z mafianskeho prostredi. bingo? :-)

DOKY
14. 12. 2005
Dát tip
To se musí hodnotit podle stylu zhudebnění. Pro skupinu SELFISH jako dělaný (neopunk), Pro Krleš (metal) to už není ono. Pro Rockovou pecku - nevím nevím. Myslím si že obsah dobrý, souhlasím. Já bych to zpracoval o něco méně drsněji a trošku hlouběji. Tohle je pro moc mladý publikum - ale to je můj naprosto subjektivní názor. Rozhodně je to zajímavý k debatě takže - T

tloudev
14. 12. 2005
Dát tip
pro mladý lidi? ví dneska průměrnej střevoškolák něco o korporátním byznysu? nene, tohle je pro managery a jinou svoloč, kteří by si měli uvědomit důsledky smluv, jež uzavírají se zahraničními partnery. Že ty prachy co do svých dodavatelů infrastruktur narvou jaksi nezůstanou na domácím trhu.. ikdyž ono je to asi stejně jedno.. Ať žije Orwell! (a jak znám houmlese, tak to určitě bude punk ala DK)

houmles
14. 12. 2005
Dát tip
ano, hrdy pingpongu! tvou moralni podporu jsem potreboval, neb jak z dila vidis, zhresil jsem - pochyboval!

Diotima
14. 12. 2005
Dát tip
hambáče se valej? pámbů s námi a zlý pryč! :-)) noo, dobrá agitka, tip

houmles
14. 12. 2005
Dát tip
hele rebeko chapu to je to rozplizly ja byl proste jen nasranej ze jsem videl nejaky smlouvy cisla atd a dal si 1 a 1 dohromady a proste vidim z ceho ty zkurvysynove za morem zijou - ze my je proste zivime pac vsechny banky/pojistovny/maly stredni velky firmy/... proste solej temhle ajtakum mesicne prachy jak hovado.. maj proste smlouvu treba s 3 ruznejma firmama, kazdy sypou pul melounu a kazda s tehle firem zase ma takovejhle obetnich beranku taky mraky... od kazdyho pulmeloun mesicne.. to je bysnys jak hovado, ne? pravda, v pripade SAP to nejde primo do ameriky ale trebas do anglie, ale ve finale ta kultura kera sem s timhle prichazi je furt ta sama, hamburgrova.. jenze o tu uz vubec nejde, jde o to udelat z nas ty prasata co jednou do tech hambacu zariznou. prasata ktery budou ochotne participovat na celym tomhle systemu jen proto, ze jim na vanoce (kdy maji penez nejmin diky tomu ze na podzim marodej atd) umozni system koupit si odpustky - vsechno utratit. no a tak jim nezbyde nez po novym roce vystrizlivet a zase dal se drzet toho vohromnuho superprsu a cucat a cucat, aby to zase vsechno na podzim vyblili.. a to co vyprodukujou (a vyserou), odtece trubkama do "velky mamy".. novy poradek (tedy system prerozdelovani svetovym policajtem) se mi proste HNUSI - samo ze se pokusim napsat neco co se tak nerozplizne, tohle je proste moje korporatni blues... no a cina jako budouci velmoc? muze bejt, ale ti aspon obchoduji s necim skutecnym, hmatatelnym.. ackoli si o tom muzem myslet ze je to sunt.

houmles
14. 12. 2005
Dát tip
a k tem hovnum este: s tou hubou jsem tam mel jeste vetsi plany, melo to dopadnout ze autor vyleze tou hubou ven a zjisti, ze venku je taky svet hoven, ktery serou lidi... jen se mi uz nechtelo se s tim srat tak moc, bylo by to dlouhy, tak jsem to nasmeroval do hajzlu a je to :-)

Eva_S
14. 12. 2005
Dát tip
hjeee,něco z punku? :) Na tydle katastrofický scénáře sem se nikdy něak nechytala, ale takový ty obrázky s tibeťanem v najkách docela rozhejbou....T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru