Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlaštovka (nahrávka)

Výběr: Pisces
27. 12. 2005
23
8
7603
Autor
Incognito

Už jsem tu dávala text písničky, ale někteří napsali, že by písničku chtěli i slyšet...nu, melodie už je hotová, takže Vlaštovka podruhé... ;-) Písnička pro dětský sbor...chtěla bych jí ještě oživit vícehlasama v refrénech a mezihrou na příčnou flétnu nebo housle. ;-)

http://mujweb.cz/www/Incognito/Vlaštovka.mp3?r=4728

 1)
Letěla vlaštovka, letěla do dáli,
koukala po kraji, po krajině.
Letěla, viděla, mraky si šeptají,
že všechno viděla jako v kině.

 R1)
Tak vznášej se dál a dál
vlaštovko, vlaštovko,
na všechno dohlížej,
dokola.

 Vznášej se dál a dál,
vlaštovko, vlaštovko,
nevadí, že jsi jen
papírová.

 2)
Letěla vlaštovka, letěla do dáli,
koukala dolů, na zem, na děti.
Vlaštovka letěla, strašně se styděla,
bála se, že dál už nedoletí.

 R2)
Neboj se, vlaštovko,
neboj se přistání.
někdo ti pomůže
vzlétnout znova.

 Tak vznášej se dál a dál,
vlaštovko, vlaštovko,
vznášej se, vlaštovko
papírová.


8 názorů

kunka
16. 01. 2009
Dát tip
Aj toto chcem počuť, tak s tým niečo urob!

hm, buď si autor a máš nejaký divný prístup...alebo to máš nejako, ja neviem;)

Incognito
15. 02. 2007
Dát tip
Usmáty_autor: já ti nevim, mě to fakt funguje, kliknu a stahuje se to... nevím, co s tím... :-/

Chyba 404 – stránka nenalezena Stránka, kterou jste si chtěli prohlédnout, neexistuje, nebo není dočasně dostupná. :´(

Incognito
15. 02. 2007
Dát tip
Usmáty_autor: Nejde? Mě odkaz normálně funguje.. :-O Jinak noty mam bohužel napsaný jen ručně. Nemám doma žádnej program na psaní not, jinak bych ti je klidně ráda poskytla. ;-)

hm, prečo mi nejde pustiť tá pieseň???? A ja by som privítala aj tie noty...no, ja a moja flautička;)))

Incognito
28. 12. 2006
Dát tip
stenos: děkujuuu :-)

stenos
28. 12. 2006
Dát tip
Krásná písnička!

Incognito
26. 10. 2006
Dát tip
díky Rumco. ;-) jojo, s druhou kytarou jsem to tenhle víkend zkoušela a je to o moc lepší. :-)

Rumco
24. 10. 2006
Dát tip
no musim rici ,ze mne to svym zpusobem oslovilo ani ne tak text i kdyz je to zajimave ,ale pojeti jednoducheho folku postaveneho na tvych nekolika hlasech...mozna ,by to chtelo ozivit druhou kytarou ,ale na tip to je...

Incognito
05. 10. 2006
Dát tip
Díky za tip..jen si jí zpívejte..jen ať zlidoví. ;-)

megahit
20. 09. 2006
Dát tip
:o) neboj-tak to tam dělaj všichni-s panákama :o) jo, myslim, že bys to zkusit mohla-on je před tím stejně nějakej konkurz-takže když tě pustí až na Zahradu tak je to OK :o) Mně se to moc líbí... Probíhá tam nějaká soutěž O Krtečky pro začínající kapely a písničkáře-to bych si tě tam úplně uměla představit... No, jak chceš, ale jak říkám, mně se ty tvoje písničky fakt moc moc líbí

Incognito
18. 09. 2006
Dát tip
megahit: děkuju moc za tipy a za pochvalu :-) Panejo, myslíš, že na to mám vystupovat zrovna na tomhle festivalu? Já si pořád nějak nevěřím...moje písničky mi připadají takový dětinský a mam jich jen pár... :-) Každopádně už mě jeden známý z internetu přihlášil do soutěže folkařů, co pořádá - Bradelská skleněnka se to jmenuje, tak jsem na sebe zvědavá. Ještě jsem ty písničky nikomu nezpívala. Jen u sebe v pokojíku..a rovnou s nima vylízt na pódium...budu si muset dát předtím aspoň tři panáky. :-)

megahit
18. 09. 2006
Dát tip
paráda :o) letos jsem dělala pořadatele na folkovým festivalu Zahrada-nechtěla bys to tam zkusit?-určitě by tě tam vzali vystupovat... jinak tip jako Brno :o) *

evouš
22. 08. 2006
Dát tip
safra! si to teďka porád musim broukat!:)T

úžasné, máš veliký talent, tip**

guy
18. 04. 2006
Dát tip
už jsem tě poslouchal minulý týden, ale nedostal jsem se napsání názoru, tak jsem si to dneska zopakoval ... u téhle jsem byl zvědavý, až ji porovnám s vlaštovkou Vlasty Redla - no, každá je v trochu jiném pojetí - ta tvá je víc holčičí .. :-)*

Čumák
07. 04. 2006
Dát tip
už němý *

Incognito
19. 03. 2006
Dát tip
Kuju Lulu, moc. ;-)

Lulu
19. 03. 2006
Dát tip
:-) velmi prijemny textik aj hudba, nic velke, ale pekne prave pre svoju jednoduchost a cistotu Pekne ti to spieva, velmi pekne:-)))

Klarinet a hoboj laik pomalu nerozezná, z toho si nic nedělej...:) Ohledně sbormistra - zkus ho dokopat k tomu, aby ti dohodil nějaké učitele zpěvu. Kompozici můžeš nechat na potom.

Incognito
17. 03. 2006
Dát tip
Díky díky moc. Ten hoboj bo co (myslím, že jsem použila klarinet?) je normálně z CASIA. Lepší kytara, vím vím... nu sbor a nahrávací studio třeba přijde, když budu mít štěstí. Uvidíme. To víš, doma na malej mikrofonek se to nenahrává lehko, tak, aby to za něco stálo. :-/ Jinač popravdě mě spíš inspirovala jedna od Zuzky Navarový. I když je fakt, že Nohavica taky zpívá o Vlaštovce. ;-) Každopádně ti díky, žes tu se mnou ztratil čas. Ona totiž tadle Vlaštovka zatím byla u sbormistra a dětí a tak a prý se líbí, teď půjde před odbornou porotu, ale má silnou konkurenci. ;-)

Taky bych zkusil akordeon, minimálně šedesátku.

Zřetelná inspirace Nohavicou (ale zaplaťbůh za to, moc lepších muzikantů v tomhle ranku nemáme), nicméně vcelku vkusné a tudíž neurážející. Evidentně jde o skladbu starší, již vypilovanou (v rámci možností), k dokonalosti chybí jen kvalitnější kytara, zvládnutá příčná flétna či profi hoboj, a opravdu sehraný sbor. A opravdové studio:) Tohle si típnu, i když to není můj styl.

Veronika11v
11. 02. 2006
Dát tip
krásne.. nemám slov.... fakt..... krásny text, krásny spev, krásna hra na gitaru.... t

Vojtek
31. 01. 2006
Dát tip
Cha, tahle je velmi příjemná. Taková jemná naivní písnička (ovšem pokud ji zpívá jemná dívka proč ne :-) . Pocitovka. Vzhledem k obsahu textu i harmonie se mi líbí jemný doprovod kytary. Je t příjemné. Hele, opět, co se týče frázování nesnaž se dělit slova přesně na jednotlivé slabiky. Trošličku to svaž a někde předraz, někde protáhni. Ať to nezní jak dechovka. Poslechni si třeba kometu od Nohavici. Tam je to úplně jasné. Většinou když to hraje někdo po něm tak to nafláká jak na pochod :-) První refrén mi nevadí ani tak nedotažeností, protože slabika co tam chybí se dá nahradit pauzou, což také děláš. Ovšem významově mi tam "dokola" moc nezapadá ale na druhou stranu nevadí. Nechal bych to tak. Opakuji zas a znova, doopravdy hezky zpíváš.

Incognito
31. 01. 2006
Dát tip
Děkuju za pořádnou kritiku. ;-) K tomu frázování, já to u téhle písničky vlastně zpívám naschvál takhle děleně, je to určený pro děti a oni tak zpívají.... Jojo, Kometa...tu když zpívám, tak to tam neflákám jak na pochod, fakt. ;-)

Incognito
27. 01. 2006
Dát tip
Přeji tedy pěkné snění, ještě lepší probuzení! ;-)

čouhán
27. 01. 2006
Dát tip
Dnešní ráno - nedospáno, krutě byl jsem probuzen. jaké hrůzy se dnes stanou? Co přinese tenhle den?

Incognito
27. 01. 2006
Dát tip
Vzbudila tě noční můra? Teda, to je ale důra. :-))

Incognito
26. 01. 2006
Dát tip
Páni, ty jsi opravdu nemohl usnout....to je mi návrhů... ;-) Jako něco by tam i šlo...ale...jen, prostě se mi nelíbí, že se mi mermomocí snažíš vnutit nějaký rým...nemyslím to nijak zle a děkuju, ale prostě už by to nebylo moje, nešlo by to ze mě, víš? Tak doufám, že mi mou Vlaštovku dozlatova neupečeš a nesníš...nezapomeň, že je z papíru, takže by sis ani moc nepochutnal. ;-)))

čouhán
26. 01. 2006
Dát tip
Dobrá, dobrá, co je Tvoje, nenecháš si brát. Jdu si ustlat do pokoje, půjdu radši spát. Boty zouvám s prázdným břichem, nechám těch svých rad. Rýmy schovám pod pohovkou, hořkým smíchem nad vlaštovkou přestanu se smát.

čouhán
24. 01. 2006
Dát tip
Nezlob se, že se znovu vracím k tomu prvnímu refrénu. Ten rým mi stále nedá spát. Vymyslel jsem ještě několik dalších alternativ. Třeba si některou vybereš, nebo Tě to snad alespoň inspiruje k něčemu jinému, ještě lepšímu. můžeš svět zeshora pozorovat nemůžeš se na nás vynadívat než mraky zbarví se do nachova nikdo se před tebou neschová nikdo ti nemůže rozkazovat vítr si s tebou jen pohrává s vánkem si vesele pohráváš vítr ti odvahu dodává jaké tam pocity zažíváš? jak si to nahoře užíváš? vítr tě lehounce ovívá můžeš se ve větru pohupovat
Pokud by sis z toho nic nevybrala a stále si tvrdohlavě stála na svém, urazím se a se sarkastickou poznámkou na adresu té Tvé nanicovaté vlaštovky, že chtěl bych ji pečenou dozlatova, pak už jen zoufale zvolám Proč se Ti nic z toho nezamlouvá?
a smutně rezignuji na všechno co má křidélka. :-)

čouhán
23. 01. 2006
Dát tip
Ta Tvoje vlaštovka je doopravdy kouzelná. Text má v sobě půvabně prosté překvapení - a ne jen pro děti. Hudba to nádherně vzletně dokresluje. Je to téměř profesionální výtvor. Říkám "téměř", protože mi tam jedna věc trochu vadí. Zatímco druhý refrén se pěkně rýmuje, v prvním refrénu je ten rým takový nedotažený. Co kdyby v první části R1 bylo třeba "jen ať tvůj let ještě chvíli trvá"? Myslím, že by to obsah textu příliš nezměnilo. Co Ty na to?

Incognito
23. 01. 2006
Dát tip
Díky za pochvalu :-) ... s tím tvým rýmem...víš, zase by to vyznělo jinak než jsem chtěla...a já nevim, přišel by mi tam ten rým takovej vynucenej. Takže to nechám jak to je, ale ještě jednou děkuju. :-)

čouhán
23. 01. 2006
Dát tip
To chápu. Taky nemám rád, když mi do toho někdo šťourá. ;-) Můžeš si tam vnutit sama nějakej lepší, nenucenější. :-) Nebo to opravdu nechat tak. Při zpívání na rýmech tak nezáleží. Nic se nemá přehánět.

Incognito
22. 01. 2006
Dát tip
kujuuu :-)

Stevenson
20. 01. 2006
Dát tip
MOOC LIBI, i kdyz mne to tady hraje prerusovane. ten zpev i doprovod je snad perfekt..Potesilo.. TT Dik.

Incognito
20. 01. 2006
Dát tip
Nemáš zač, to já děkuju. ;-)

Ateh
20. 01. 2006
Dát tip
Uf, to jsem si říkal že je to nic moc když jsem to četl poprvé, trošinku jinde, tímto bych se za to chtěl omluvit, do hudby to krásně pasuje zazpívané taky suprově, procítěně nemůžu ani najít slov, prostě nádhera...t díky

Incognito
18. 01. 2006
Dát tip
díky ;-)

katugiro
18. 01. 2006
Dát tip
aha, Ty tady o tom mluvíš v kritikách... jak je něco úplně jiného číst si text a slyšet písničku (teď nevím, jestli jsem o tom v té zprávě nakonec mluvil, nebo jsem si to rozmyslel, ale nevadí) takže tak *

Incognito
18. 01. 2006
Dát tip
Děkuju vám moc za tipy. Musím říct, že jste mě v mé dnešní chmurné náladě fakt potěšili. ;-)

mortecino
28. 12. 2005
Dát tip
teda řeknu ti jako ten text mi přišel celkem o ničem, tak sám o sobě ale když sem si tě poslech..trošku sem změnil názor..je to super..:)) fakt že jo, moc moc..

Honza_Princ
28. 12. 2005
Dát tip
šikula hmmm....písnička pro odětský sbor jo... oživení tady. dobře nahrátý, zpěv, kytra hmmm hmmm*

Incognito
28. 12. 2005
Dát tip
Díky díky... ;-) Nu, skládat básničky a písničky je rozdíl, tak na to tak musíte pohlížet... text bez hudby někdy vypadá takový nijaký...pravda.... ale fakt moc díky, povzbudili jste mě, takže tu písničku asi i zkusím tomu jednomu sboru poslat do soutěže. ;-)

mortecino
28. 12. 2005
Dát tip
jo, to určitě pošli..sem si to zas pustil:) fakt mazané:)

Dickers
27. 12. 2005
Dát tip
Je to prostě k písni jak stvořený-před tim jsem to tu neviděl, ale za nynější přečtení posílam tip*kouknu se

Dickers
27. 12. 2005
Dát tip
Jééééééééé, to je nádherný-no přenádherný:o)klaním se

Incognito
27. 12. 2005
Dát tip
Dickers: :-) opravdu? děkujuuuuuuu ;-)

misty
27. 12. 2005
Dát tip
dycha z toho pokoj...pekna vec...paci sa...*

Pisces
27. 12. 2005
Dát tip
wow to jsi nahrála a nazpívala ty? klobouk dolů, bez hudby to bylo taky fajn, ale teprve teď je to kompletní a moc pěkné líbí se mi TV

Incognito
27. 12. 2005
Dát tip
Děkuju moc moc! ;-) Jojo, to jsem nazpívala a zabrnkala já. ;-)

Pisces
27. 12. 2005
Dát tip
velmi nadané děvče jsi :) zpěv by ti šel, i ta kytara.. no a ten textík - už to vidím někde ve zpěvníku nebo jak si to děcka broukají u táboráku :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru