Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je-li kde na světě ráj

29. 12. 2005
0
0
3337
Autor
Adams

něco pro vysokoškoláky

SOUTĚŽ  FESTIVALU 
Literární květen 2006

 

Vyhlašovatel:  
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB), Fakulta multimediálních komunikací.


Organizátoři:         
Studentský tým UTB ve Zlíně pořádající Literární květen 2006. 

Kontaktní osoby:   
Hana Tkadlecová -
h.tkadlecova@seznam.cz  

Barbara Horváthová – horv.b@seznam.cz
 
Podmínky soutěže: 
Soutěž je určena pouze studentům denního studia univerzit a vysokých škol v České a Slovenské republice. Příspěvky je možné zasílat v češtině nebo slovenštině.

 

Účast v soutěži: 
Zájemci, kteří splňují podmínky, zašlou své texty v příslušném rozsahu podle podrobných pokynů uvedených dole pod čarou.


Soutěžní kategorie: 
Soutěž je rozdělena na dvě kategorie: PRÓZA a POEZIE. 

Téma obou kategorií nese název "Je-li kde na světě ráj...", podle stejnojmenného filmu z dílny Miroslava Zikmunda, Jiřího Hanzelky a Jaroslava Novotného. 

Soutěžící v kategorii PRÓZA zašle maximálně dva texty, každý v pěti vyhotoveních. Jeden text nesmí překročit rozsah pěti normostran (9 000 znaků včetně mezer).
Soutěžící v kategorii POEZIE zašle maximálně pět básnických textů, každý v pěti vyhotoveních. Rozsah každého jednotlivého příspěvku je nejvýše jedna strana (30 veršů včetně mezer mezi slokami).

Termín soutěže: 
Uzávěrka soutěže Literární květen 2006 bude 15. března. Při zpožděném doručení zásilky rozhoduje datum odeslání.

 

Hodnocení soutěže a porota: 
Pořadatelé ustanoví dvě odborné poroty (prozaickou a poetickou), které budou hodnotit soutěžní práce. Každý porotce obdrží po jednom exempláři od všech soutěžících v příslušné kategorii. Výsledky a hodnocení soutěžních prací budou plně v kompetenci poroty.

 

V každé kategorii lze vybrané práce ocenit 1., 2. a 3. cenou. Kromě toho mohou být udělena i čestná uznání. Porota má právo některou cenu neudělit nebo naopak udělit víckrát.

Podrobnější informace o festivalu jsou k dispozici na www.literarnikveten.cz.

..................................................................................................................................................
Soutěžní texty, podepsané pouze osobním heslem (5 písmen a 3 číslice), 
posílejte do 15. března 2006 na adresu:
 Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta multimediálních komunikací, Literární květen 2006, paní Hana Rozehnalová, Štefánikova 2431,
 760 01 Zlín
Součástí zásilky musí být také zalepená obálka s kontaktní adresou, datem narození a místem a prokazatelným ročníkem studia.


ceder_john
04. 01. 2006
Dát tip
to já s těma svejma hodlám trápit ostaní dál..a až někdy nebudu zoufalej tak budu žít v klášteře..což bude ve svý podsatě taky zoufalost..óm..

Adams
04. 01. 2006
Dát tip
:-) já myslím že žít v klášteře je super.

aRmida
02. 01. 2006
Dát tip
mě zaujala ta zalepená obálka s prokazatelným ročníkem studia... obálka v obálce... včera jsem viděl želary a tam dokázali zfalšovat kompletní osobní doklady... a to bylo dokonce za války! ještě mám možná doma pár bianco podepsaných a orazítkovaných potvrzení o studiu z jedné nejmenované vysoké školy, takže zájemcům můžu klidně za drobný poplatek zaslat...!!!:-) jinak pod Baťou to není. Baťa už se v takových věcech neangažuje. taky by mne zajímalo, jak se budou řešit případy studentů, kteří v tomto akademickém roce přejdou z prezenční do kombinované formy studia. proč, když z toho chcete vyloučit kombinované studenty dřívějšího data narození, prostě neřeknete, že to je pro mladé autory do 30 (26, 28,... ) let? znám pár lidí jen málo přes 20 kteří studují kombinovaně třeba kvůli práci a opravdu nechápu, v čem je rozdíl oproti prezenčním studentům. přece sám víš, že je to pitomost a možná bys udělal dobře, kdybys občas taky sám dal nějaký návrh, protože tohleto zjevně vymyslel před 10 lety někdo, kdo nikdy nepřečetl žádnou knihu kromě učebnice marketingu a od té doby se nenašel nikdo, kdo by se nad tím byť jen zamyslel.

ceder_john
01. 01. 2006
Dát tip
swan: no jo, ale pokud jim to tam nepošleš, tak ani není šance to změnit.. kurva, teď mluvím jak nějakej píčus;)

sidonia
31. 12. 2005
Dát tip
stvn... ze taky furt jenom rejes... si nedas pokoj fakt:)

StvN
31. 12. 2005
Dát tip
Nedá mi to.

Adams
30. 12. 2005
Dát tip
vím...nějaká kritéria se ale stanovit musela.

StvN
30. 12. 2005
Dát tip
Teda já vim, že je hnusný srážet takovou akci hned ze začátku, ale přijde mi trochu školácké zadávat téma podle filmu. A co to je prozaická porota? Kde je smysl soutěže? Ceny, budoucnost, uznání? Nebo bude jenom diplom? No asi jo, když je to pod Baťou. Jenže ne vždy je dobrý sekat cvičky podle jedný míry.

Adams
30. 12. 2005
Dát tip
prozaická porota je porota, co bude hodnotit prozaicé texty.-) Jinak www.literarnikveten.cz.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru