Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

průměrně růžová budoucnost

Výběr: jenyk
07. 01. 2006
33
3
5780

jaké to bude

po boku MUŽE

vážit si ho

žít (jeho) život

pyšná na

nový

byt/dům/auto/práci(jeho)

na

první

druhé

třetí…atd…

dítě(skorojeho)

potom

první

druhá

třetí…atd…

kočka/pes/jakékolizvířátko

(všechny naše)

úsměvy a pozdravy

na ty milé paní

dušování:

vždyť jsi kus

a odpovědi:

dnes fakt ne

čekání až mě podvede

bez lehkosti a sebeúcty

(tentokrát mé)

prosby ať se vrátí

i bez kytky

dojemné

 

Č

E

K

Á

N

Í

 

až se všechno změní

a vrátí se k

normálu


3 názory

děkuju

mich
31. 12. 2006
Dát tip
posílám ti tip, už vzhledem k tomu, že to někdo dokázal takhle vystihnout, aniž by to zažil..pěkný. teda vlastně jak se to vezme..

Ten Harant
21. 10. 2006
Dát tip
Super,super....*

dík za jubilejní třicátý tip...;)

Espera
03. 06. 2006
Dát tip
:-)*

achojte čtenáři, tímto vám děkuji za zastavení,komentáře a za případné tipování. no a pokud máte hrůzu z podobných věcí,můžem si založit klub...;)))

...:-)..

silence
07. 05. 2006
Dát tip
mnoo, zamrazi, ale k sakru proc?.:) *t

stenos
07. 05. 2006
Dát tip
Fajnový...ten normál ale není vždycky tak černej...někdy i růžovější než fialovej.

nějak jsem se ještě nedomluvila s novým písmáckým systémem,tak jsem si ani pořádně nepohléhla kritiku...ale dík za příspěvky a po veronice se mrknu...:)

dona
04. 04. 2006
Dát tip
Je to děsivě pravdivé, ale jde to občas i jinak, veř tomu. Místo čekání radost a těšení - alespoň 50:50

dona
04. 04. 2006
Dát tip
Je to hodně pravdivé, ale občas to jde i jinak, věř tomu. Místo čekání radost a těšení - alespoň 50:50

Milly
22. 03. 2006
Dát tip
jéje! Doporučuju přečíst si "Veronika se rozhodla zemřít" od Paula Coelha- tam má hlavní hrdinka úplně stejné starosti.. :-)

Earl_Grey
21. 02. 2006
Dát tip
já se měním, asi ne kvůli tobě, ale měním... díky bohu snad k lepšímu.

no, aspoň něco...:)

Earl_Grey
20. 02. 2006
Dát tip
Inspirace filmem Básníci, co? :-) Líbí se mi ten konec - člověk si z něj může vzít hned několik smyslů; ale i průběhje pěknej, jak se pěkně mění. Někde jsem slyšel, že manželství je o tom, že: Žena věří, že se její muž po svatbě změní, ale on se nezmění. Muž věří, že jeho žena se nezmění, ale ona se změní...

earl+solomon: já vim... ách jo, slibuju všem mužům, že se nezměním, ale jen když se oni kvůli mě změní!:) dík za návštěvu

solomon
15. 02. 2006
Dát tip
hm nojono:)*

angelik
05. 02. 2006
Dát tip
myslim, že rozumim, dokonce myslim, že bych raději nerozuměla v některých věcech je fajn zůstat naivní a zachovat si růžové idealy, vždyť víš, jak je to na začátku vždycky fajn a krásny a pak přijde stará dobrá šedá realita a nejeden prozře, jestli je pořád tak fajn a krásný být po boku někoho, někoho...:) a já bych to teď tak strašně ráda viděla aspoň ještě nějakou chvíli. Než zase naběhne můj sebedestrukční systém, který příchází téměř vždycky, když jsem tak nějak až moc šťastná. tak pus a * (s pousmáním)

rybko, už jsem je napsala, tak doufám, že mi je poprávu splníš...:)

zlatárybka
25. 01. 2006
Dát tip
v tvé síti ...nemlčím.....a tři přání nabízím :-) rybka39@seznam.cz

navrhuju místo muže - jichž je všude přeplněníno žíti život ruku v ruce bok po boku s nápojem jež se zove nejinak než krabicové víno samo oddalo jsem se tomu lahodnému moku :-D

jo, neboj, s krabičákem mám taky vřelé zkušenosti... (třeba svařák:)) ale chlapi mají hezčí tvary...;)

si mě urazlila teda

ale no tak, krabičko:)

nejmenuješ se náhodou Kamila?

proboha, co to je za jméno? nene, díkybohu

sem si to myslelo. ovšem kdyby si se jmenovala Kamila, bylo by to dobré, mohlo bych ti napsat báseň. Znám totiž rým na slvoKamila - nemyla! heč:)

Lancelott
20. 01. 2006
Dát tip
za nic to nemáš...nepozorně čteš...je tam..."ani jeden z nás"...takže ani já ne...;o)

zdravím a omlouvám se za zpožděná avi... chruchru...:) sonor: estrogen je strašně důležitý! díky němu třeba nemají ženy knírky pod nosem!:) princ: no, tož vidíš, ještě že mé obavy nesdílíš... lancelott: och, dík, no průměrnost je opravdu děsivá...ale kdo není průměrný? třeba přijde něco růžového... kujů za tipa bossman: ženy už pracují!!! (jinak pořádně nevim, co znamená gender...:)) princezna: nebude snad zle-to my musíme vidět všechno růžově, ne?:) nadpohlavní wrestler: máš poutavý nick:) a právo vyjádřit se. tohle ale opravdu neber jako nějakou mou pózu, prostě jen mám strach...lidi někdy nevidí, že to co žijí si plánovali úplně jinak, ale raději se spokojí se stávajícím stavem... možná to je extrém, ale myslim, že jde pouze o strohost podání, nic víc, nic míň... a dík za kritiku markel: díky, už na něm pracuju!:)

poslednísklenička: Neberu to jako tvojí pózu, ale jen jako popis poměrně častého názoru na manželství. Názoru, který je podle mě nepravdivý a pokud pravdivý je, může si za to každý sám... Takže víc než dílo a tvůj pohled kritizuju to, že ho zastává tolik lidí... A vlastně o čem to tu plácám, když to znám jen z televize a vzoru vlastních vzorných rodičů... :-)

Lancelott
18. 01. 2006
Dát tip
pokusil bych se ti vysvětlit průměrnost pomocí víceprostorové analýzy, ale obávám se, že by to ani jeden z nás nepochopil:o))

lancelott: tak teda díky, je vidět jak si vážíš autorky...to mám za toho artuše,že?:) wrestler: tak to jo, ale pravdivost zřejmě ukáže čas...

Markel
17. 01. 2006
Dát tip
udělej si život tak, jak chceš ty, záleží to na tobě, líbí - T

No, myslel jsem, že řeknu něco originálního, ale tady musím dokonale souhlasit se StvN. Tohle není pravda, natož normál. Tohle je nějaká zvrácená image manželství. /Nadpohlavní_Wrestler je nepoetik/

jémináčky... "to se máme teda na co těšit" :-( snad nebude tak zle...:-(... *t - at není!!!

Bossman
14. 01. 2006
Dát tip
Ale, ale. Já jsem pro společný plánování a pro společnou budoucnost. Proč bych se měl o všechno starat já? Všichni se snažej o gender, tak ženy hup a pracovat :))

Lancelott
11. 01. 2006
Dát tip
Normál je to nejhorší, co můžeš chtít...protože je téměř synonymem všednosti, obyčejnosti, nudy, každodennosti...důvodem toho, čeho se obáváš. Jinak tou atmosférou umírajícího vztahu je to dost děsuplné. Doufám, že něčemu takovému se dokážu vyhnout. Komická vložka: první, druhé, třetí...dítě...(skorojeho)... ...fakt dobré:o)) t

Papu
10. 01. 2006
Dát tip
ftipné...*

a2a2a
09. 01. 2006
Dát tip
důležité je chtít rozpoznat hranici, kdy už dál nečekat, a ještě důležitější - najít odvahu ji překročit. A že je to sakra těžké, to mne nutí nikdy takovéto "zastrašené" lidi neodsuzovat a přesto musím říct, že za tou hranicí odvahy je veliký zdroj životní spokojenosti - sebeúcta

a2: asi nejhorší je najít ztracenou sebeúctu... na úkor "trvalého vztahu"... princ: emoce? možná se stávám ledovou královnou, ale konkrétně tadyk u tohoto "dílka" si myslím že chybí všechno, jen ne emoce...:) díky za návštěvy a sem tam i docela dobré tipy:))

Sonor
09. 01. 2006
Dát tip
stříká z toho estrogen na všechny strany. napsaný to je pěkně ale za to skorojeho dítě tip nebude

Sonor
09. 01. 2006
Dát tip
ovšem bejt žena tak jich máš 10. S pozdravem

Honza_Princ
09. 01. 2006
Dát tip
emoce...možná obava...víc nevidím...já jenom myslím, že tohle není cesta...odevzdanost a prosté výčty očekávaných pravd bez rytmu s malilililinkatým hořkým úsměvem navrch...ale bez tak sem padlej na hlavu a už mi jede autobus a musim za králikem a pak za kočkama a za slepicema a pro chleba a abych to stihl :))

mortecino
08. 01. 2006
Dát tip
nebudu vytřihávat žádné části co se mi líbí ne že by se mi nelíbily, snad jen myslím že smysl je v celku a ten tam je máš styl evi, a ten mě sedí, většinou, ovšem teď sedl tož tak *

Eg_Ar_11
08. 01. 2006
Dát tip
tohle na mě mělo drtivý dopad ... ***

Silvita
08. 01. 2006
Dát tip
Tak Tebe si pročtu k tomuto ..... - strach neměj i když je normální protože ze strachu bys mohla o hodně přijít tip* taky se těším, až přijde ten pravý / nebo až si uvědomím, že tento je pan pravý /

StvN
08. 01. 2006
Dát tip
Jo, tohle je o ničem. Póza. Sorry, ale z tebe nic. Kopie kopií dalších kopií.

Eidam
08. 01. 2006
Dát tip
růžová!!!! já se zní zblázním :)))). ale za dílko *

Norsko
08. 01. 2006
Dát tip
soudím, že jsi mladá...a máš se těšit...., ty si to přivoláváš! :o))

stvn: pózu nebudu vyvracet, jen se rozhlížím a vidím, jaké to kolem mě je...

StvN
08. 01. 2006
Dát tip
Ale takové to neni. Tohle, o čem píšeš, to se tak všeobecně říká. Ale skutečnost je pro každého jiná. Ale samozřejmě chápu, že žena, která nemá děti se svým manželem, se bojí, že jí bude nevěrný.

Vaud
08. 01. 2006
Dát tip
všechno bude růžový! ;-)) *

Print
08. 01. 2006
Dát tip
*!

děkuju moc všem, které text nějak oslovil nebo jim i cosi připomenul a myslí/ví, že mu rozumí...:) "je nová doba, proto se kult manželství přežije a všichni budem žít jako hippíci"...někdo mi říkal....:))) pavliku, kdes byl celé ty roky???:)))))))))))))))))))a vezmem i morteho? norsko: mladá jsem...celkem...:) StvN: o to mi nejde, jen se prostě bojím té průměrnosti, když mi v každém filmu ukazují dokonalé výjmečné páry, v každém časopise mi podsouvají mou jedinečnost...a pak po letech zjistíš, že jsi jen taková ovečka v bezbarvém houfu s naprosto stejnýma starostma jako kterákoli jiná... pokud bych s nějakým MUŽEM dítě měla, mohl by si nevěru zkusit jednou...:))) (i když to říkám teď, že...)

StvN
08. 01. 2006
Dát tip
Mně zase přijde, že je doba, kdy se ukazují neštěstí a ztroskotané vztahy. Tady se o ničem jiném píše. Holky jsou děvky a chlapi jsou hovada, co chlastaj nebo jsou to zamindrákovaný nuly. Navíc mi přijde, že si to spousta z nich dělá schválně. Lidi už nechtěj bejt dobrý.

StvN
08. 01. 2006
Dát tip
Já se bohužel setkávám s takovejma, který nechtěj.

pardon, již bych reagovala, kdyby mi zas nestávkoval počítač... no jo, dobří lidé dopadají většinou špatně...

StvN
08. 01. 2006
Dát tip
To je právě špatnej předsudek. Dobří lidé nedopadnou o nic hůř než špatní. Jde spíš o to, že si lidé myslí, že když jsou špatní, tak je zklamání míň bolí. Vždyť fungujeme na principu - ublížim dřív já jí, abych až mi ublíží ona, měl něco do zásoby. To je hnusný, sobecký. Málokdo si uvědomuje, že dobrého nepálí.

Honza_Princ
08. 01. 2006
Dát tip
něco mi tu neladí, chápu a možná souhlasím...ale podání mě ničím neupoutává...možná nálada...absence emoce už poněkolikáté

Pisces
08. 01. 2006
Dát tip
docela dobrý nápad docela dobré ztvárnění docela dobře zaslouží tip :-)

eleja
07. 01. 2006
Dát tip
nee, myslim, ze ty ruzovou budoucnost mit nebudes, na to jsi moc silna! ale pri cteni to mrazi, pravdivosti .... *

jaza
07. 01. 2006
Dát tip
už Tě to přepadává))))))))/*/**//*-/*/*-*/**///-*-*/*-----+ +

zdjr1976
07. 01. 2006
Dát tip
TIP

Anyz
07. 01. 2006
Dát tip
uhhh :) je se na co tesit

aquapolo
07. 01. 2006
Dát tip
rozkošná představa:(

utasa
07. 01. 2006
Dát tip
strach, že tě jednou zadusí

asi máme jenom strachy, že všechny skončíme v podobném vztahu...a nebudeme se ho chtít vzdát... díky za kritiky (i tipy:))

Aagaatka
07. 01. 2006
Dát tip
nestav se do pozice druheho pohlavi bez boje..mas na to! nic neni predem dano!hlavu vzhuru!

utasa
07. 01. 2006
Dát tip
ma milovana..prvne diky za darek;) a za druhe..vystihlas to:)

fougeres
07. 01. 2006
Dát tip
tohle se mi hodne libi: dítě (skorojeho) TIP!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru