Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Den Sv. Valentýna

Výběr: Drakkan
16. 02. 2001
30
0
9865
Autor
Deltex





Napsáno dne 14.2.2001



Ahoj miláčku,



Je to už hodně dlouho, co jsem tě neviděl. Já vím, má to důvod! Od tý doby co jsi mě opustila, muj život nestojí za nic, je úplně prázdnej …bez života – máš pravdu, je to absurdní a hnusný, ale prostě mi chybíš! Však si určitě pamatuješ, že na psaní sem nějak nebyl. Chybíš mi! Co jen jsem udělal špatně? …tobě je to možná už jedno, ale já to potřebuju vědět, je to důležité. Chci tě zpátky, já se zlepším, slibuju. Dneska je den sv. Valentýna, všude ty mladý zamilovaný párečky co maj jenom sebe a na nic jinýho nekoukaj. Vidim je a čekám, čekám na tebe, ale ty už to asi nechceš nestihnout co? Tak já tu teď sedim a alespoň ti píšu. Doufám, že se ti moje valentýnka bude líbit. Vlastnoručně malovaná. Psaní mi nejde, ale malování jo - vždycky jsi to tak říkala. Je tam i básnička, sem se snažil, ale nic dobrýho z toho asi nevzniklo. Je mi smutno. Od tý doby, co jsi ode mě odešla je všechno temný, zamračený a bez nějakýho smyslu. Když ráno vstanu a nevidím tě, pomyslím si, kde jsi a proč neležíš, tam kde jsi každé ráno tak sladce spala …a pak, pak si to uvědomim a chce se mi řvát, chce se mi umřít. Vim totiž, že ty se asi ke mě nevrátíš! Ale já bych se fakt napravil! Lásko prosím!

…mladý muž se na chvilku zahledí na dva mladé lidi, kteří procházejí bok po boku kolem něj a šeptají si sladká slůvka lásky. Sedí na lavičce v parku a na klíně mu leží rozepsaný dopis. Rozepsaný písmem lehce skloněným do leva. Sluníčko svítí a počasí se chová jako by ani nebyl únor, ale červen. Ptáci zpívají svou nebesky čistou píseň a ve vzduchu je cítit jaro. Nádherný den, přesto ten mladík sedí a nevnímá, v prstech křečovitě svírá stříbrnou propisovací tužku. Kouká neznámo kam. Po tvářích mu stékají horké slzy, slzy bolesti. Ještě jednou se smutným pohledem podívá za odcházejícím párem, hořce se usměje a pak se vrací zpět ke psaní.

Tak mě už netrap, vždyť nám to spolu šlo! Jak si jen mohla vzdát ten čas, co jsme byli spolu, jak si mohla zapomenout ty nádherný večery?! Jak jen si mohla zahodit takovýhle okamžiky. Miláčku, to si zapomněla na naše procházky, na naše plány? Jak jen si mohla utopit všechno tohle v moři zapomnění? To určitě nejsi ty, ty neutíkáš, tak sakra proč? Máš pravdu, mám trochu vztek. Vím, měli jsme i pár neshodů, ale když si to vezmu, tak jich bylo zatraceně málo! Proč si zapomněla všechno to hezký?!

…Mladík zase zvedne hlavu a ztracen ve vzpomínkách pláče. Chvilku se usmívá, aby se za malý moment bolestivě nadechl a sklonil zpět k popsanému papíru.

Miláčku muj přenádhernej. Já tě prosím, celym svým srdcem, vrať se ke mně, nebo mi alespoň dej vědět, proč ses se mnou takhle rozešla - beze slova! Prosím!

P.S. Taky doufám, že se ti bude můj obrázek líbit, je od srdce, jenom pro tebe! MILUJU TĚ!

Tvůj M.

…onen zklamaný člověk odloží propisovací tužku a překládá papír. Vkládá ho do nádherné červené obálky spolu s krásně namalovaným obrázkem jemuž vévodí hezky vyvedené srdce. Zalepí obálku a se slzami v očích se zvedá a odchází.
O hodinu později jde ten samý muž na úplně jiném místě. Slunce zapadá a barví nádherný den do romantické rudé. Do romantické pokud jste dva. Ten co kráčí po cestě je sám, krutě sám. Kráčí a pořád pláče, taky vzpomíná …ono při takovémhle počasí se většinou vzpomíná na to hezké. Je přeci sv.Valentýna, tak musí doručit kartičku své milé a toho se bojí. Neví proč od něj odešla, nikdo to neví a tak kráčí s malou nadějí, že se k němu třeba vrátí. V ruce nese nádhernou červenou obálku ze které vyzařuje láska a harmonie. Kráčí, raněný, sám. Pak se zastavuje a hledí na určité místo! Zvedne hlavu k nebi a k někomu neurčitému vykřikne otázku: „PROČ?“. Po jeho tvářích mu stekly další z mnoha slz. Sklání hlavu a pokládá onu červenou obálku.

…Pokládá ji na žulový, leštěný, temný pomník, kterému mimo zlatě vyrytého jména jakési dívky a jejího data úmrtí kvůli autonehodě vévodí jeden veliký stříbrný nápis: NIKDY NEZAPOMENU!





Deltex
21. 09. 2005
Dát tip
Ano je, ale takovy obcas zivot byva... ne obcas.

Kaculka
17. 09. 2005
Dát tip
Tak jsem si zas u neceho pobrecela...smutný...hodně smutný...*

Deltex
19. 08. 2004
Dát tip
Dekuji.

vlastně to ani nemá základní atributy povídky kombinace výpovědi (dopis) a vyprávění ("vypravěč") to ještě nezaručují, ale dejme tomu nabízí se 3 základní otázky (literárně směřované): čím toto dílo mě nadchlo, čím je revoluční a co stylistická stránka? 1.) nesporná je upřímnost, ale upřímnost je málo na dílo 2.) revoluční bohužel není ničím 3.) stylisticky průměrné (napětí je dáno jednoznačně koncem, který je, jak už zde bylo kolikrát zmíněno, lehce vytušitelný (buď se zabije on, nebo bude mrtvá ona), obrazy dost chabé ("Sluníčko svítí a počasí se chová jako by ani nebyl únor, ale červen. Ptáci zpívají svou nebesky čistou píseň...") - to je málo chybí tu nějaká esence života - např. dialog, či odbočení od prvoplánované linie - takový, věř mi, život není, tragické mísí se s ironickým, směšným. je to odříznuto od života, ačkoliv je to dobře srozumitelné, z toho čiší základní paradox, pokud budeme Den sv.Valentýna posuzovat dle literárních kritérií každopádně si cením té upřímnosti, neboť ta mi umožnila nahlédnout na tebou vytvořenou situaci, tvým zrakem

Deltex
17. 07. 2003
Dát tip
Nicollette moc ti děkuji:o).

Nicollette
16. 07. 2003
Dát tip
když sem si četla tuhle povídku,cítila sem nějakou voňavku ......nějakou pánskou vůni.......nevim jak to vysvětlit,ale bylo to tak krásné,že si to ani vysvětlovat nechci.......povídka je krásná.....já osobně sem ten konec nečekala ani za boha, i když to bylo asi zřejmý ..........a pokud byla až moc sladká (Ruth:) tak ať....něco je sladké,něco je kyselé......*

Deltex
11. 07. 2003
Dát tip
Diky:o)

Pivicko
10. 07. 2003
Dát tip
Teda, ten konec jsem nečekal.... Prostě skvělý, zacloumalo to se mnou.. **

Deltex
28. 04. 2003
Dát tip
?

Ruth!

Ruth
25. 04. 2003
Dát tip
Nig:???

Ruth
07. 11. 2002
Dát tip
Ach jo, já asi nejsem ten správnej člověk na posuzování tohodle druhu prózy, ale vážně ti ta ručka s cukrem trošku ujela. Dalo se to zachránit koncem (jak už někdo přede mnou navrhoval), ale takhle je to stále průměr. Víš co, podle mě Shakespeare byl King a uměl s jazykem to, co nikdo, takže si moh dovolit jednoduchý příběh, ale my průměrní pisálci se aspoň musíme snažit být originální.

Witch
29. 10. 2002
Dát tip
ach jo... to bolí ***

Deltex
29. 10. 2002
Dát tip
Witch, ano, život opravdu dokáže bolet... a nejen to. Díky

Seregil
19. 09. 2002
Dát tip
Je to nádherný, napsaný životem, to je znát. Konec je tou nejsmutnější pointou, kterou jsem prostě nečekal - snad cokoliv, tohle mě ale nenapadlo. Pohnulo to se mnou.. a doufám, že mě to i posunulo vpřed ... přenést se přes nástrahy, které nám život klade, ať už se týkají lásky nebo něčeho jiného (ale především lásky, protože co bychom byli bez lásky? - a samozřejmě bez vzpomínek) Buď zdráv...

Deltex
19. 09. 2002
Dát tip
Seregil: Díky a moc mě těší, že jsi v té povídce našel co je v ní skryto, pro každého z nás to může být něco jiného. Ano, život přináší nástrahy... bohužel. Díky. Měj se fajn.

Seregil
19. 09. 2002
Dát tip
avi ..

Deltex
24. 08. 2002
Dát tip
Nejak jsem nepostihl tvou myslenku... prosim vysvetli.

Sadaf
23. 08. 2002
Dát tip
pouze o lásce....

IVANOL
19. 07. 2002
Dát tip
:-)

Deltex
19. 07. 2002
Dát tip
Ivanol :o)

Deltex
21. 06. 2002
Dát tip
Moonlight: Děkuji:o)

Moonlight
20. 06. 2002
Dát tip
Musim priznat, ze me to uplne dostalo!!NECEKALA JSEM takovy konec!!Moc se Ti to povedlo!!!Uzasny!!

Narvah
24. 05. 2002
Dát tip
Je to pusobive a to je dobre. Nenechalo me to chladnym, naopak mnou projela vlna. Romanticky, pokud jste dva, hm. TIP

Deltex
24. 05. 2002
Dát tip
Narvah: Děkuji...

Deltex
05. 05. 2002
Dát tip
matarej... a nebo trosky...

matarej
05. 05. 2002
Dát tip
Deltex ... a nebo taky treba ztroskotane basniky... :-)

Deltex
05. 05. 2002
Dát tip
matarej pravdu díš!

matarej
04. 05. 2002
Dát tip
hmmm, konec opravdu ve stejne smyslu jako muj Melancholicky pribeh... zajimavy..... Láska děla z lidí básníky

Sama
26. 04. 2002
Dát tip
Ahoj, ohlasů máš dost, navíc nepřijdu s ničím novým - vlastně to za mne napsal Miroslawek, ale chtěla jsem napsat, že je na tom textu znát, že je to prožité, ale přesto (a narozdíl od některých jiných) bych - být Tebou - ještě zkusila úpravu, trošku bych to asi zkrátila, aby se neopakovalo... vím, jak je těžké vyjádřit slovy tu bolest k neunesení... navíc aby to bylo stravitelné pro pokud možno všechny čtenáře. Jsi odvážnej, a to se cení!

Deltex
26. 04. 2002
Dát tip
Sama: Děkuji za radu... pokusím se to nějak upravit - ono totiž - tato verze je hodně stará a povídka vyšla v malé knize a tam už je upravená a zkrácená zhruba na polovinu... zatím nemám moc času na úpravu, ale vynasnažím se. Děkuji. Měj se krásně!

Deltex
26. 04. 2002
Dát tip
Adletka: Nikoliv, příběh je komponován přesně v závislosti na tom konci...

Deltex
26. 04. 2002
Dát tip
Trochu upraveno...

Deltex
22. 04. 2002
Dát tip
Lidičky, moc vám děkuji!

Deltex
22. 04. 2002
Dát tip
Lidičky, moc vám děkuji!

Jeanette
15. 04. 2002
Dát tip
**...já taky neodhadla konec... .......ten prolog a potom ten zbytek dílka mi nějak nejdou dohromady....?? A co se týče celkového zpracování a trošku mozaikovité kompozice, dá se říct jen: KRÁSNÉ !!

Blaznivkaaa
06. 04. 2002
Dát tip
Ten konec jsem opravdu nečekala, šokující, smutné, snad pravdivé, až moc osobní...bolí to a moc...::(!*

Vole
18. 03. 2002
Dát tip
smrk smrk... to je tak nadherne a smutne*! a asi som naivny, ze sa mi konec nezdal odhadnutelny...

Adletka
09. 03. 2002
Dát tip
Je to hezke,ale vadi mi tam trosku konec - zda se mi,ze obraz je vykresleny trohu nasilne ve snaze ukoncit pribeh.Adletka

Deltex
15. 02. 2002
Dát tip
Drakkane, dekuji mockrat - potesi,. kdyz dilo nekoho zaujme! Dekuji

Deltex
15. 02. 2002
Dát tip
Wopi, dekuji - a ano, mas pravdu, je to dojemne a smutne, ale zivot velmi casto byva takto nekompromisni a nepta se nas, jak moc boli laska. Dekuji

Drakkan
11. 02. 2002
Dát tip
5/5+T+V+O+K jsi první kdo ode mě tohle hodnocení dostal...Tip, výběr,moje oblíbené a navíc klub...blahopřeji...

Wopi
11. 02. 2002
Dát tip
přeslazený ani ne... spíš DOST dojemný

Deltex
22. 01. 2002
Dát tip
Ano, možná je to kýč, ale mě se to líbí. Sentimentální - jak se to vezme, každé dílo je něčím sentimentální. Laciný? Možná! Přesto díky.

dimitrij
20. 01. 2002
Dát tip
jen to poměrně laciný, no smutný, ale vykalkulovaný sentimentální kýč.

Deltex
15. 09. 2001
Dát tip
Me sere, ze me boli hlava... dik!

Drui
14. 09. 2001
Dát tip
Sere mi to, ale nakonec ti ten tip přece jenom dam... Pic.

Deltex
01. 09. 2001
Dát tip
Ano, smrt je v jisté formě velmi sladká...

Dalmatika
31. 08. 2001
Dát tip
Bylo to sice sladké ale přesto pěkné. *

Adanedhel
21. 08. 2001
Dát tip
Ty se měj taky fajn a hlavu vzhůru...není všem dnům konec....(hm zas to tak nevyznělo co?)..ale to je dobrý..ber to tak, že ač já sám mám v tomhle ohledu nejméně co radit a povzbuzovat ( cítím se stejně jako ty)..stejně tak činím...hmmm možná se tak utěšuju taky...:-))))..ale co..je to pravda..hlavu vzhůru! A měj se prima.

Deltex
30. 07. 2001
Dát tip
Adanedheli děkuji Ti přemnoho a máš jednoduše pravdu... co by byl život bez vzpomínek... neustálá ubíhající mašinerie ve které nelze se zastavit a ohlédnout. Kolikrát to moc bolí - hlavně když si člověk vzpomene, že všechno to krásné je nenávratně pryč. Ještě jednou díky a měj se nádherně!

Adanedhel
29. 07. 2001
Dát tip
Ahojda Dexi. Tak jsem se konečně dokopal napdat kritiku...:-) No kdo ten konec odhadl..gratuluji mu...i když jsem také ledacos tušil, ale ne tohle...je to fakt smutný, ale takovej ten život prostě je. Leč na druhou sranu..ne jen smutnej..jak už jsem psal jinde...život má dvě stránky a ty se střídají. Tvoje dílko je fakt smutnokrásné..řekl bych nemysli na ztracené lásky, ale tohle já dělám pořád ( hlavně na tu jednu), takže by to asi tak nevyznělo. A na druhou stranu....zapomenout na lidi se kterými nám bylo krásně by i přes bolest, kterou si tak způsobujem špatné....co víc psát...asi jen TIP..:-) Ahojda

dimitrij
25. 07. 2001
Dát tip
Ale je to celkem dobrý, líbilo se mně to, ikdyž je to možná trošičkuu na efekt. Nedokážu si ale představit, co bych dělal, když by se to stalo mě. Deltexi, minule si mě vyčítal , že u povídky nemám pointu, zkus se podívat, jaký tam mám ty novější fejetony a řekni mně co Ty na to. Dík.

Deltex
16. 07. 2001
Dát tip
Lúthien: Děkuji... ano, máš pravdu je to asi smutné... Měj se nádherně. DeX

Lúthien
14. 07. 2001
Dát tip
smutny ale krasne *

Deltex
25. 06. 2001
Dát tip
Diky... budu se snazit! Mej se nadherne! DeX

Krel
25. 06. 2001
Dát tip
tak to mě dostalo...je to hodně smutný...hrozně moc smutný...!* a zařazuju do klubu.

Deltex
25. 06. 2001
Dát tip
Hih, díky ...on život je sám o sobě moc smutnej!

Katerina
24. 06. 2001
Dát tip
Deltexi: no, mne se to rika, ze, mne se jeste nic opravdu hrozneho nestalo, to jeste uvidim, jak se sezbiram a budu pokracovat se zivotem... Kazdopadne ti drzim palce, psat urcite umis, tak jen do toho!!

Deltex
23. 06. 2001
Dát tip
Ne, nestaci mi povidka - vetsinou to je nocni mura, ktera trva 24 hodin denne... neusínající temnota, smutek a bolest - na to bohuzel nstaci jedna povidka, ale kez by... no, nektery lidi se s tim proste vyrovnavaji lepe, jini hure! NEvim, ale pro me to neni "proste se seberu a zivot jde dal", protoze ten zivot pak uz neni takovy jako pred tim, protoze pokazde kus ttoho zivota ztratim...

Deltex
22. 06. 2001
Dát tip
Ted te tak docela nechapu - co delam? Myslis s cim? S tim, kdyz se s nekym rozejdu. NEvim - obvykle napisu povidku, abych na chvilku unikl z tohodle sveta. Vetsinou se, ale za par mesicu vzpamatuju. Nevim na co presne se ptas! Vysvetli prosim!

Katerina
22. 06. 2001
Dát tip
Myslela jsem, co delas misto toho 'tvrdackyho povzdechnuti typu "nocotakmichcipnulakocka"' :-))) ... tak vidis, taky se z toho nakonec seberes a zivot jde dal.... tobe staci povidka?? Ja pisu knihu!!!

Katerina
21. 06. 2001
Dát tip
jooo to az mi chcipne kocka, budu zrala na Prozac.... Ale vazne, Deltexi, co tedy delas a jak to je / bude dal?

Miroslawek
20. 06. 2001
Dát tip
já vím ... ale nemohu přece (o)hodnotit ničí zlomené srdce ... to by bylo ode mne pyšné ... a nespravedlivé. Mluvil jsem o literární stránce.

Deltex
20. 06. 2001
Dát tip
Miroslawek: A ja Ti za to dekuji! Mej se nadherne! DeX

Katerina
20. 06. 2001
Dát tip
Tohle je na me proste moc smutny, az se mi to stane bude to tezky uder, ale potom se seberu a zivot pujde dal....

Deltex
20. 06. 2001
Dát tip
Hm, tak to te docela obdivuju...

Katerina
20. 06. 2001
Dát tip
A co jinyho budu moct delat?

Deltex
20. 06. 2001
Dát tip
Hm, nevim, ale pro me to neznamena jen tak tvrdacky povzdechnout typu "nocotakmichcipnulakocka".

Miroslawek
19. 06. 2001
Dát tip
škoda toho konce ... chtěl jsem napsat, že to znám ... tohle neznám ... nebo i tohle znám ... ale zase jinak ... je to moc dobře popsané ... možná je trochu škoda, že jen to ... zkusil jsi tomu dát náboj a nápad alespoň pointou ... u některých čtenářů jsi s tím měl úspěch ... u jiných ne ... jako třeba u mne ... i když mne to v první moment trochu překvapilo, na ten druhý z toho onen autorský záměr až příliš čišel. Ovšem stylisticky Ti to jde ... to umíš. Váhám nad TIPem ... doporučit ke čtení bych to měl ... ale jako subjektivní známku literární kvality ... to ještě nevím ..(po)city známkovat totiž neumím a nechci ... zkouším to jen s tím literárním zpracováním. Do klubu to však rozhodně zařadím.

Deltex
19. 06. 2001
Dát tip
Miroslawek, víš ono to je tak docela o tom zlomenym srdíčku... a to to tenkrát hodně odneslo!...

Deltex
02. 05. 2001
Dát tip
A proč je tedy nedáváš?

Open
27. 04. 2001
Dát tip
tim koncem si me prekvapil, uz sem ti chtela davat rady, sladkosti preslazena..

Deltex
12. 04. 2001
Dát tip
Hm, bolí - moc bolí ten život!

Danny
11. 04. 2001
Dát tip
au! ten konec! tip

Deltex
05. 04. 2001
Dát tip
Děkuji moc! Ne, tohle ani tak není o tom kdo je jak morbidní - to je o životě a každý z nás si zažil svou bolost a tohle mu možná část připomene... dík!

to je dost dost dobrý. upřímně se mi to nechtělo číst a pár řádek jsem i přeskočila, ale ten konec. ... asi jsem tak trochu morbidní, snad..... ale líbí se mi to..... t.i.p.

Deltex
21. 03. 2001
Dát tip
Dík Mikey!

Kate
20. 03. 2001
Dát tip
Mikey: víš co znamená "zabít" svůj sen???? Egypt je ve mě zakotvenej, jako loď v přístavu, prostě budu spokojená až tam pojedu a budu šíleně smutná, jak málo toho po dávné civilizaci zůstalo a jak hodně to lidstvo ničí!!!!!! Egypt je možná jako každé město, stamilionové, špinavé, hlučné, ale pořád to je pro mne Egypt, ten pravý, bez Arabů. Ale pokud bych tě mohla poprosit o pár otázek týkajících se Egypta, doufam, že mne neodmítneš. Udělal by si mi velikou radost Kate

Deltex
16. 03. 2001
Dát tip
Kluci-snílci - ano moc jich není a ti, kteří jsou, se za svoji slabost, stydí a to já nedělám, není proč se stydět:-)

Kate
16. 03. 2001
Dát tip
to já vidím, že se nestydíš za to, že jsi snílek :-))) a to je moccccccccccccccccccc dobře mě se zase nechce pracovat (teda dneska) mám toho už dost,pořád mě někdo otravuje, zrovna včera jsem byla v práci skoro do deseti večer a dneska od osmi zase do práce. Bud rád, že jsi student!!!!!!!!!!!! Kate

Deltex
16. 03. 2001
Dát tip
Hm, ...možná...

Deltex
15. 03. 2001
Dát tip
Kate, velmi ti děkuji a ani netušíš jaks mě potěšila! Co mě k tomu vedlo? Inu, možná, že sem jinej a všechny události mýho života moc prožívam a moc si je beru, je to špatně, protože pak každá zdánlivě bezvýznamná událost moc bolí. Ano máš pravdu, je v tom kus života, kus života, takového mladého snílka... A samozřejmě vím, že tvoje dílko obsahuje zas kus toho tvého, proto se mi tak líbilo (doslova mě nadchlo a bylo hodně sugestivní - ne, nepřemýšlel jsem, co tě k napsání vedlo, protože vím, jaký je život, ale jen jsem tak seděl a nechal proudit myslí a tělem nádherný pocit). Zatím se měj moooc krásně, přečtu si ještě tvé ostatní kritiky! Dex

Kate
15. 03. 2001
Dát tip
Já mám ráda snílky, a řeknu ti to hned narovinu, v dnešní době zrovna neletí snílci a už vůbec ne kluci-snílci. Pár takových jsem znala a bylo to dost příjemné se snima bavit o kosmu, i když nám to nepomohlo od našich problémů, jen nás to sblížilo (jako přítel k příteli) moc mne jen mrzí, že se mi nikdo neozval, poslala jsem totiž svoje dílo, jak už jsem napsala do soutěže, vítěz pojede do Egypta (možná tušíš, proč jsem ho napsala za měsíc a zaslala, hodně jsem si přála vyhrát tenhle zájezd, Egypt totiž miluji nejvíc, tisícileté pamatky, které tu preckaly tuny pisku, historii a lidstvo:-)) a skutek utekl, myslim si, ze si ten zajezd budu muset koupit ze svy kapsy:-))))) Kate

Kate
14. 03. 2001
Dát tip
Deltex, podle mne bys to dílo neměl postupem času upravovat. Nikdy to už nebude to pravé, jako bylo to první dílo. Už jsem to také zažila. Ani já bych to nenazvala sladákem, ale ZIVOT. Ted tu sedím a dívám se z okna, nechávám odplouvat práci, která se mi tu hromadí na stole a přemýšlím, co tak mladého kluka vedlo k napsání takového díla??? Já totiž věřím, že dílo je taková minulost autora, prostě se v tom odráží sny, realita, osobnost autora (pokud si četl moje dílo pozorně "Blazen", je v tom kus mého života) Tvůj styl se mi líbí, a to neříkám jen tak,připomínáš mi sebe, můj styl. Dávám ti tip!! KATE už se těším na další tvoje povídky (ty teď milují víc, než poezii)

Deltex
05. 03. 2001
Dát tip
Díky, ale styl promlouvání k jeho milé je takový, jak bych asi promlouval já, takže... ale díky!

StvN
04. 03. 2001
Dát tip
Asi budu zase za někoho jinýho, ale tohle: konec jsem neodhadnul jako spousta z nadlidí výše, přeslazený to neni ani náhodou, hovorová slova a styl promlouvání k jeho milé mi nesedí, poněvadž je to jako rozhovor s kamarádem, proto se mi to nezdá přeslazený, konec mě dojal a jako správného romantika taky svým způsobem potěšil, celkově to chválim a odplouvám do pozadí)))

Crain
22. 02. 2001
Dát tip
Hodně smutný....

Prokletí
22. 02. 2001
Dát tip
na mě příliš sladké.... trochus to přestřelil... no nic, a já navíc a Valentýni, grrrrr 8c) m.

(*)

Deltex
20. 02. 2001
Dát tip
Vsem vám děkuji za kritiky a Tipy(za ty víc:-))) a máte pravdu - je to hooodně sladký, ale prostě to tak má být... taková utopie, ale proč, ne - jo je to smutný, ale to život taky...! Zkusim to trochu přepsat - časem! Mějte se krásně!

Deltex
20. 02. 2001
Dát tip
Máte pravdu - pro nás od fochu ten konec je více než odhadnutelný! Dex

fnuk :( trochu moc sladký...přesto zapůsobils svým uměním hrát si se slovy...mash za to TIP

CZlovek
16. 02. 2001
Dát tip
*

clovrdik
16. 02. 2001
Dát tip
konec se dal uhádnout; je to velmi smutný

FLO
16. 02. 2001
Dát tip
Dobře napsaný,ale moc velkej slaďák. Třeba se mohl na konci zabít,ne? Nebo se uchlastat k smrti...

Verita
16. 02. 2001
Dát tip
FLO: nebo mohl zacit rdousit ty zamilovany parecky, co byly vsude kolem... :-)) Deltex: je pravda, ze ten konec byl ponekud odhadnutelny

ruby
16. 02. 2001
Dát tip
jo konec byl odhadnutelny, ale me jsi zmatl prologem, ktery naopak naznacuje, ze odhadnutelne nenastane (zamotavam se) jinak je to spis smutny nez sladky takze sladak to nenazvu a dam ti tip, pac mas dobry styl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru