Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

o vločkách,smrti a andělech

14. 01. 2006
8
5
3968
Autor
Magdusha

 

Sedím u počítače a přemýšlím o smrti.Proč?Celý život mám před sebou, jak mi s oblibou říká moje mamka.Ale stejně…Venku je krásně.Nadcházející noc se stále schovává pod velkým sněhovým mrakem,z kterého sníh padá jako malá peříčka.Vločky poletují a poletují,jako by si naplno chtěly užít svůj první a zároveň poslední let.Jako by věděly,že s dopadem na zem jejich úkol končí a ony už nikdy nepoletí.

    Obloha není šedá,nebo černá,ale od světla celá dooranžova jako kdyby chtěla vločkám co nejvíce zpříjemnit jejich let.Do toho hraje krásná a tklivá píseň,která nádherně dokresluje atmosféru.A já?Já místo abych se nějak bavila s přáteli přemýšlím o tom,jak se člověk cítí při posledním vydechnutí.Ležíte a říkáte si,jak jste prožili svůj život a zároveň se snažíte,aby váš výdech nebyl ten poslední.Pak ale náhle uslyšíte nebeskou píseň,která je tak krásná a neskutečná,že ani nevíte,jestli ještě žijete,protože takhle krásně vám nikdy nebylo a na zemi plné válek zla a nenávisti snad ani být nemohlo.Hlavou vám bleskne myšlenka,že smrt je vlastně krásná a že nevíte,proč jste se jí tolik báli.Všechno má své pro i proti a vy si stejně rychle uvědomíte,že stejně jako je smrt krásná,je i strašná.Nikdy víc se od srdce nezasmějete se svými blízkými.Avšak ta hudba…je opravdu krásná.A najednou se před vámi zjeví bytost.Ne,nikdo tu není,nikoho nevidíte,ale přesto víte,že tam něco je a že to něco vás má ve své moci a táhne vás dál a dál a tak to něco poslechnete a….Naposledy si uvědomíte,že se stáváte také tím něčím a pak přestanete vnímat okolí i rajskou hudbu.Pak nevnímáte nic.Tak přesně takhle si já představuju smrt.Krásnou paní oblečenou do elegantního šatu,za kterou slepě jdete,aniž byste věděli,kam.

      Vlastně nemám důvod přemýšlet o jiných věcech.Připadám si sama.Tak zoufale sama,že bych klidně svůj život vyměnila za jeden let jako vločka.Nemám přátele.Ne skutečné.Všichni,kterých jsem si vážila mě zradili a já nemám důvod jim teď věřit.. a tak tu sedím a přemýšlím o vločkách,o smrti a o andělech.


5 názorů

Edenfoot
30. 10. 2010
Dát tip
celkom dobre...len len len...k Tvojmu veku sa nehodí táto téma...určite nie

BBarkku
29. 06. 2010
Dát tip
"jediný způsob jak přemoci samotu, je kontakt."


Kandelabr
16. 08. 2008
Dát tip
poněkud romantická představa, obávám se. a naivní. smutek a vločky občas padnou na každého. tak se v tom moc netop :)

Děvka
05. 06. 2007
Dát tip
*** mas tam mnohokrat 'krasne' *** hezke,ale trochu moc to pripomina me... akorat si tolik nelzes... hezke. ***

Renas
25. 08. 2006
Dát tip
oneee... v zrkadle v zahade

Eva_S
15. 01. 2006
Dát tip
tímto si mé srdce nezískáš....:)

nimby
14. 01. 2006
Dát tip
clovek nikdy neni sam ma prece sebe premyslej

vlad03
14. 01. 2006
Dát tip
dobré, len nesúhlasím s tým, že smrťou prestaneme žiť, niečo existuje, len pochybujem či je to nejaký boh, ktorého si niekto vymyslel a teraz tomu verí skoro celý svet. ale kolobeh života a posmrtný "oddych" je fajn vec ;))

zefan
14. 01. 2006
Dát tip
O přemýšlení nad smrtí máš ještě moře času, raději přemýšlej o něčím vitálnějším:-))

tristes
14. 01. 2006
Dát tip
bacha na interpunkci - to jen na okraj má představa smrti je jiná, ale takovéhle pocity samoty zná asi každý. není to špatně napsáno. jo a hlavu vzhůru!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru