Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Beata

24. 01. 2006
6
0
1809
Autor
Beata

dokončuji kapitolu, tu černou

Jsem mimořádně unavená...pracuji 12hodin v noci, každý den, již 4.měsíc, 3.rok...bez přestávky... žádný Šabat, žádná neděle...pracuji v továrně na zpracování ryb, kde je kolem 3stupňů na nulou. Přebírám ryby, vyřazuju poškozené, bolí mě klouby a záda...Dnes jsem "za školou", prostě jsem nepřišla...zítra půjdu.

Svět se mi změnil. Umím pracovat. Rukama. Obrovská škola. Nejdříve byla základní, pak střední, pak vysoká...to abych nemusela nikdy dělat uklízečnku, jak jsme si v dětství říkali...a teď dokončuji školu Nejvyšší. A přitom o přestávkách, které jsou 4  a trvají 15min čtu (Dějiny Ruska, Spisy o Rusku - T.G.M, Dějiny Židovského národa, Harry Potter 6.díl...) a o ve zbylých vteřinách volného dne píšu...pohledem černého kocoura a draků co tu na severu Skotska vylézají v noci z moře, o divokých bouřích a nás ženách v nejstudenějším pracovním prostředí, jaké si umí vaječníky jen představit....již třetí rok...poslední...

Jsem smutný poutník, básník přetvořený, co o moři má nárok psát, protože k němu 2x denně chodí venčit psy, vždy když už je tma...Jedu tunelem.



nimby
24. 01. 2006
Dát tip
konečně něco ze života... manchester zdraví skotskou lady

Marthin
24. 01. 2006
Dát tip
To je změna..

Sarrah
24. 01. 2006
Dát tip
***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru