Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

rande se smrtí

21. 02. 2001
2
0
1627
Autor
slavek

Jednoho rána ztratil jsem duši. Bezcílně bloudil jsem ulicemi. V mrazivém tichu, co nic neporuší, samoten, ztacený s lidmi všemi. Došel jsem ulicí k lavičce v parku. Znaveně usedl, zimou se třás, Vzpoměl si na papír a na obálku, vzpoměl si na oči, na jeho hlas. Vítr se proháněl ve větvích stromu, lístky se snážely - zvláštní to sen dopadly na zem jak s úderem hromu, básník své verše psal - nepochopen. Náhle jsem ucítil, že někdo tam sedí. Tichý byl, laskavý, a přitom zlý Mrtvýma očima skrze mě hledí, o mojí samotě, všechno už ví. Sedím na lavičce se svojí smrtí. Chvíli jen přemýšlím co bude dál zatím se srdce mé ve strachu vrtí, ačkoli dobře ví, prázdný je sál. Smrtka má milou tvář - stařenka krásná, bez vrásek bolesti, spravedlivá, bez zášti, bez lásky, úloha jasná, v každém znás jedna se stále skrývá. Chytila ruku mou, jemně jí hladí. Začínám cítit klid, všechno je pryč. jen stále nechápu co mi tu vadí? Možná ten ošklivý, laciný kýč. Tvář náhle zase až tak krásná není vše skryto make-upem, vředy a pach, tma vždycky nesnáší čas rozednění, hrdina také vždy pocítí strach. Ruka jen kostrou je, stiskla mě více chtěl bych se vyškubnout, nemám však sil. chtěl utýct pryč někam, pryč od lavice, ve svých bojích vždycky však slabý jsem byl. Pozvolna vzdávám boj - stejně je marný. Živote, odcházím, neznámo kam. Muziko, zahraj mi, poslední žalmy, život jen peklem byl, líp bude tam.
ALF
29. 03. 2001
Dát tip
Dobre.... A vystihujici.....

Saša
27. 02. 2001
Dát tip
co v srdci mám - nevěřím žes to vzdal, dobře tě znám věřím že žiješ dál ... vidíš, ani mi to nějak nechce rýmovat :c) Tvoje rýmy jsou místy krásné a táhnou, jinde jsou kostrbaté - vím dobře, že sám cítíš, kde ... :c) a že je téma dávno již nesčetněkrát zpracované? A co má být? O to míň snad člověk cítí beznaděj, tíhu, prázdnotu ? Kdepak, spíš o to víc, že sám touží o tom všem říct ... tak nechtějte umlčet nikoho z nás, co na tom, že ještě nepřišel čas ... Slávku, nedej se, piš, tak rád tě zas čtu, spřízněná duše uprostřed pustiny mas ... Saša :c)

Print
22. 02. 2001
Dát tip
Rastine - bravo! *!

Print
21. 02. 2001
Dát tip
Ale, Slávečku... :-( *!

Miroslawek
21. 02. 2001
Dát tip
Eh ... ano ... vlastně ne, určitě NE.

clovrdik
21. 02. 2001
Dát tip
No, teda, člověče, téma mě nedostalo, je poněkud omšele transparentně patetické s nádechem sebelítostivýho lámání hole. Co se týká zpracování, nenašel jsem tam příliš originálních přirovnání a ten veršík ... zatím se srdce mé ve strachu VRTÍ ... nevím proč, ale hnedle na první čtení mě to dloublo do oka, sorry

Dantte
21. 02. 2001
Dát tip
Fui fui fui..když umírat, tak raději vestoje a v o něco svižnějším tempu..

Katerina
21. 02. 2001
Dát tip
I jako naprosty amater mam dojem, ze je to nasilne zversovany, neplyne to, nekde to dloube do oci (viz Clovrdík)... Smrt sama o sobe je spis pozitivni, prirozeny a nezbytny úkaz, jake vredy a pach??

Rastin
21. 02. 2001
Dát tip
Jako popis toho lámání hole nad sebou samým se mi to zamlouvá. Jo, a na rozdíl od ostatních nemůžu napsat, že by se mi na rýmech něco nelíbilo. Podle mne jsou zpěvné, jestliže si je člověk zazpívá. Káťo: máš recht, smrt je přirozený úkaz. Ale je normální, že si ji lidé spojují s fyzičnem - tak jako si třeba pod pojmem ďábel představují rohatýho chlápka. tip pro slavka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru