Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Baroko

21. 02. 2001
3
0
2193
Autor
zolli

Před rokem jsem napsala basničku. Dnes jsem se rozhodla ji přepsat, protože se domnívám, že dnes již bych téma zvládla přeci jen lépe. Kritiky uvítám. Toto je ta starší: Baroko V zahradě hraje mandolína krajkována krinolína přezka na podvazku psíček na provázku Slavnost už je v plném proudu Svitořeního pro ostudu Rozezvučí se kyprý smích flirt prý není žádný hřích! Mozart honí svoji dámu do živůtku dává slámu, jen co uchopí ji blíže, tohle hudební kníže Líba ji prudce, divoce jak chutná tohle ovoce? U rozlitého vína, Padne ne jedna vina! Kdo že padne? Koketa? Jedna sladká Žaneta! Při zvuku jeho čembala, Proč by se mu nevzdala! V neděli varhany hrají, do kostela pospíchají, kde pastorely budou hrát, jako už před tím tolikrát. Buclatý anděl na ambite, díva se značně roztržitě. Stěží supí, těžce dýše Páter co zvedá číše, pak zahuhlá Patri Deo komu psát dal by se chtělo…..

Baroko Zahradu skrápí tóny mandolína. Z ní v poblouznění krinolína létá. Motýl utrhlý od podvazku usedne do flirtu. Vyzná lásku Večer v plném proudu teče Frivolita vzala si na zteče zdobnou frivolitku, nad loktíkem ten souboj s ní svádí rtíkem Po schodech běží kyprý smích. Za ním střevíce. V přezce hřích. Její paruka voní koketními dechy Z pod nebes slyšet už jen vzdechy. V neděli z varhan melodie hraje kostelními dveřmi do širého kraje Buclatý naháček stojí na ambitě, Z té výše vidí i to, co je v skrytě. Pátera s monstrancí u kříže. Nečistotu, jak v podolku mu hryže. Ve vlnách pohybu uvolněný řád. Zdali bude to tak napořád?
zolli
26. 02. 2001
Dát tip
Máš pravdu Steve jsem děsně netaktní, ale in natura ti to rada prerikam.

Albireo
22. 02. 2001
Dát tip
Zollinko, úplně mě fascinuje, jaký kus jsi za ten rok urazila. K nové verzi jen malé poznámečky: snad "na zteče" a "napořád". Samozřejmě TIP -velkými písmeny!

Merle
22. 02. 2001
Dát tip
nejsem spokojený ani s jednou básní, ale dost je to neblízkostí baroka - mi

zolli
22. 02. 2001
Dát tip
Albi,dík už jsem to opravila :o) Merlíčku ...ne každému vždy vše sedne, chápu. Mike :o)) Matyáš? Tak to taky můžu, V Praze i v Kuksu i jinde..

racek
22. 02. 2001
Dát tip
Jo, téma stejné, ale v podání stoprocentní rozdíl. Dávám Ti TIP.

Stevenson
22. 02. 2001
Dát tip
.. Libi se mi obsahove.. obe.. a mozna, jsem sorry, ale ta prvni hnedle vic.. S tim taktem se ale nejak porad nemohu smirit.. musis mi to jednou predvest "live"..) sorry..((

Hackman
21. 02. 2001
Dát tip
Nemam prilis rad baroko, ale obdivuji Braunovy sochy, vlastne ano, baroko ma neco do sebe, tak jako tvoje verse..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru