Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Novicky

23. 02. 2001
2
0
2085
Autor
Naso

o spútaných láskach v hábitoch...

Novicky kráčajú na popravu vlastnej mladosti škoda ich krásnych tiel Aj ma ich sľub čistoty nazlostil veď kto by nechcel, keby tak smel? Ja som svoje kláštorné chúťky zrušil dáva mi poriadne zabrať telo ešte že sú tu budúce mníšky na spásu mojej aj vašich duší novicky, pre ktoré sa túžby stali celou
Print
23. 02. 2001
Dát tip
To je hrubý omyl... Ale to je na jinou debatu a jinde... V tom hábitu je jejich láska nespoutaná... Pravda, nevím, co máš na mysli pod slovem "láska"... Penis a vagínu? Pche...!

list
23. 02. 2001
Dát tip
chytrak -' :)

Naso
23. 02. 2001
Dát tip
Nešlo mi vôbec o definíciu pojmu láska, Printíku. Viem že to nie je len p... a v... A tiež, že to nie je len láska k Bohu... Chcel som povedať len to, že odchod do kláštora (aj keď je dobrovoľným rozhodnutím, hoci v minulosti to mnohé baby museli!)je akoby zapretie časti samého seba, autoexil zo sveta svetských citov, samouväznenie.

Print
23. 02. 2001
Dát tip
o))) Naso... Kdybych nebyl u toho, jak dívky odcházejí dnes do kláštera a kluci taky, asi bych ti přikýv... Ale nejsi u toho, což ti nezazlívám... A vypsat se z tvých privátních pocitů na tohle téma - inu proč ne... Jen to neber jako zjevenou a obecnou pravdu... Věř mi, že jejich rozhodnutí není zapřením časti sebe, ale potvrzením sebe ve svým celku... Není to autoexil, ale osvobození od jednotlivostí v sobě, není to uvěznění, ale přitakání svobodě! Až půjdeš do kláštera ty, pak si můžem popovídat!:-))) Pokud tam nehodláš jít, pak nešlapej po tom, kudy nechodíš!:-) Je to na dlouhý téma a jak říkám, asi jinde... Všechno dobrý!!!! *!

Carodej
23. 02. 2001
Dát tip
Já měl podobné pocity - často - když vidím krásnou mladou novicku - říkám si ach, proč je taková krása určená jen pro službu Bohu? Mohla by tolik potěšit nějaké mladého jinocha (třeba mne:-o))) Típ za ten pocit, cos mi připomněl.

Naso
23. 02. 2001
Dát tip
Jo, Čarodeji tiež mávam ten pocit pri "batmankách"

Nejen ze mas podobnou prezdivku,ale dokonce sdilime i stejne nazory.Akorat ze ja bych to tak poeticky nenapsal. Printe,ano pobyt v klastere muze poslouzit k potvrzeni sebe ve svem celku,ale nesmi se to prehanet,aby se ten "celek" nestal jen nahradou za jiny dogma...

Tak s tou podobnou prezdivkou jsem to prepisk,myslel jsem ze to napsal List,omlouvam se Naso,ale na tip se rekondice v zadnem pripade nevztahuje:))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru