Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spravodlivá

07. 02. 2006
11
0
2933
Autor
Amanita

Ahojte, ľúbim Vás a chcem Vás pozdraviť.. menovite takých, ktorých posielajú do plynu a tak.. ale aj tých, čo ich posielajú.. tí majú oveľa ťažšiu patológiu :-))

Odnáša rieka

lupene mladých ruží

aj staré listy


Háber
16. 02. 2006
Dát tip
...hej, odchádzajú mladí aj starí - Hugolín Gavlovič o tom napísal: Jednako sa ľudia rodia, nejednako k smrti chodia...

waldekke
08. 02. 2006
Dát tip
Nege, :o) To s tými klincami je na Slovensku aktuálne, KDH by najradšej zaklincovala Dzurindu. Jinak, o panu Kohnovi jich znám ještě pár--mám šéfa, takovej starej moravskej Žid, a ten v ničem jiném než v příbězích nekomunikuje. Je mi líto, že se ti toto haiku nelíbilo, ale když ty Tvoje požadavky na haiku jsou tak extrémně esoterické. :o) Takže, Ty, negeve a kvalitní haiku, to je jako pan Kohn a jeho králíci. Jede pan Kohn přes hranice a veze dva kufry arabské kávy. Celník se ptá, co veze. On že krmení pro králíky. Celník si nechá kufry otevřít, "ale Kohn, to je přece arabská káva, to králíci nežerou." A Kohn: "Nežerou? Nedostanou!" Wal.

waldekke
07. 02. 2006
Dát tip
Amanito. Máš můj *. Ale musíme se umět smát sami sobě. Proto Ti posílám tento vtip, který mi včera vyprávěl kolega prostředí pražské židovské obce za Světové války a shoa. Na holocaustu bylo prý nejhorší to, že část židovské komunity s nacisty kolaborovala a celkem dobrovolně plnila různé úkoly s tím spojené. Organizovali deportace a shromažďovali konfiskovaný majetek. To takhle pan Kohn někdy po desáté večer leží potmě v posteli--Židé nesměli v noci svítit. Najednou se ozve zabouchání na dveře. "Kohne, jdi otevřít," říká Sarah. "Kdo je," ptá se Kohn. "Tady gestapo." Kohn: "To jsem si oddech', já myslel, že to je někdo z Židovské obce."

waldekke
07. 02. 2006
Dát tip
Je to naše milá divoška. Velmi usměvavá. Děkuji za optání.

Eidam
07. 02. 2006
Dát tip
mě líbí...*

Placidus
07. 02. 2006
Dát tip
Zajímavé * .. Kdo růže sází do prostřed vod, kdo věje věnce beze škod? prsty se chvějí trny krví posvětí věnec růžový

Bardem
07. 02. 2006
Dát tip
jo. típ.

Markéta
07. 02. 2006
Dát tip
pěkně plyne. jako ta řeka*

(závorka)
07. 02. 2006
Dát tip
jo, ale jo (líbí) T

Budlix
07. 02. 2006
Dát tip
tak jde čas... **

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru