Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zimní návrat

23. 02. 2001
1
1
4473
Autor
Amanda

Byla to fantazie nebo skutčnost...?

Zimní návrat Je něco kolem šesté hodiny odpoledne, venku je tma a hustě sněží. Loudavým krokem se vracím domů a s úžasem, až požitkářsky vychutnávám každý dopad těch krásných velkých až neuvěřitelně pravidelných vloček na mou bundu. Jakoby mě každá z nich vzdalovala od všednosti tohoto světa, dávala mi pocit lehkosti, uvolnění, chuť psát další stránky do čítanky duše… Najednou si uvědomím zkřehlé ruce a obličej a strašně se těším domů, ne nemám nějaký zvláštní důvod, vlastně ani nevím, jestli mě tam někdo čeká. Někde uvnitř se ve mně něco směje a já mám strašnou chuť podělit se o to se všemi kolem, vyběhnu čtyři schody vedoucí do našeho paneláku, pozdravím se s kočkou krčící se přede dveřmi do vchodu, a poté co vejdu do našeho bytečku pocítím zvláštní krásnou únavu. S úlevou doslova padnu na botník a mátožně z posledních sil si sundám boty a pomalu se vysvlékám. Vejdu mlčky do kuchyně posadím se na židli a s lehkým mravenčením rukou nohou a tváří nechám dorovnat svou teplotu s teplotou bytu. Náhle uslyším kroky, tiše ke mně přicházíš, ze zadu mě obejmeš, něžně líbneš do vlasů a podáš mi hrníček s mátovým čajem. Nezmůžu se na víc než překvapený usměv, připadám si jako v pohádce. Při nadechnutí té nádherné pronikavé vůně, s každým douškem se opět vracím do dětství, do časů, babiččiných perníčků a pohádek. Sedneš si ke mne, držíš mě za ruku a vzájemně si užíváme ten kouzelný okamžik a jeden druhého. Nemluvíme, ale přitom si toho tolik povíme… Opět se ve mně probouzí ten usměvavý čertík a zatoužím po horké sprše. Pouštím tvou ruku, věnuju ti jeden z těch super provokatérských úsměvů, vzdušnou pusinku, prudce vstanu a jednám. Oblečená vejdu do sprchy a pustím vodu, zavřu oči a v tu chvíli se ocitám uprostřed horského vodopádu, cítím jak se mi pomalu vrací energie. Podvědomě ucítím tvůj pohled, otevřu oči a doslova se utopím v těch tvých. Vejdeš za mnou, obejmeš mě a dlouze horečnatě mě políbíš. Vzájemně se zbavujeme oblečení, které pomocí vody značně nabylo na hmotnosti, a vzájemnými polibky mapujeme cestičky dopadajících kapek. Vzdálenost mezi námi dvěma padne docela, tvá ruka hřejivé hladí má záda a vzrušivě vklouzne pod moje jeansy. S podivnou ostýchavostí a zvědavostí pohladím bouli tvého mužství a vysvobodím ji z jeansů. Zbývá poslední část oblečení. Zastavíš vodu vezmeš mě do náručí a položíš do peřin. Hřejivě sotva citelně hladíš každou sebemenší částečku mého těla zbavíme se i spodního prádla a dáme průchod všem touhám a fantaziím. Usínáme v obětí krásným pocitem naplnění vstříc dalším zítřkům prožitým s úsměvem na rtech…

1 názor

Eva_S
05. 01. 2006
Dát tip
mapovat cestičky vody polibky....už tu někdy bylo.... začátek se mi líbil, konec fakt působí poněkud vulgárně....a to nejsem zrovna frigidní....

johanne
26. 03. 2004
Dát tip
"si uvědomím zkřehlé ruce" zní to trošku nepřirozeně, možná by bylo lepší nahradit vazbu celou větou "mravenčením rukou nohou" myslím, že sem nějaká ta spojka patří :) "dorovnat svou teplotu s teplotou bytu" dorovnává se ve hře, ne :)? "ze zadu" dohromady "obětí" objetí :o) jinak - je to hezký, jemný, docela fajn... vločka se mi líbila víc :o) a pak souhlasím s horákem, tohle určitě není povídka :))

aRmida
14. 09. 2002
Dát tip
:-)

Choba
19. 05. 2002
Dát tip
co mas porad s tema vlockama? :-) Ta predchozi byla ale lepsi

bufina
30. 04. 2002
Dát tip
škoda....mám pocit, že zažít tohle je jen krásný povídkový sen. ale jako představa :o) prima

Kakabus
27. 03. 2002
Dát tip
Pohodovka pro všechny romantiky...vůbec to na mě nepůsobí sprostě...spíš to na mě působí jako touha mít někoho vedle sebe, někoho kdo tě podrží, konečně najít toho pravýho nebo pravou. A koneckonců milování k lásce přeci patří a navíc je to všechno moc hezky napsaný.

horák
28. 02. 2002
Dát tip
Asi to ani není povídka, jen takový pocit, taková obrana proti vulgaritě okolo. Je to napsané tak, že i slovo jeansy a spodní prádlo zazní sprostě.

Krel
11. 07. 2001
Dát tip
možná chápu...

Amanda
12. 04. 2001
Dát tip
Kdyz budes mit dobrou dusi vedle sebe, nebo treba jen dobrou fantazii... urcite to vyjde aspon ve snu :))) Diky i za vlocku :)

šalamounek
11. 04. 2001
Dát tip
jen tu meditaci zažít :)

tahle meditace je lepší než předešlá

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru