Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čekání

24. 02. 2001
3
0
2360
Autor
Špuntík

Myšlenky sněhobíle Poletují V křišťálové kouli světa Dopadají Na zapomenuté trávníky Odvátého vesmíru. Na stromech Z nebeských orlojů Odpočívají Všechny oči světa. A já? Sedím Na kilometrovníku času A čekám – na zázrak. Už tu dávno měl být. Sny zářivě Letí Do paměťové krychle Řežou Si žílové řeky Proklínané naděje. Na květech Ze slunečních hodin Vzdychají Všechny písně motýlů. A já? Ležím Na kolejích věčnosti A čekám – na zázrak. Už tu dávno měl být. Osudy zmateně Běží Do spirály života Berou Si dešťové pláště Prokládané štěstím. Na listech Z dívčích ňader Umírají Všechny dítka andělů. A já? Sním Na nástupišti beztíže A čekám – na zázrak. Už tu asi byl.
Šílená
28. 02. 2001
Dát tip
a teď je mi to blbý...a asi to bude znít všelijak...protože jsem sem šla s tím že ti tu básničku prostě pochválím tak jako tak aby si měl radost a...že si na ní něco najdu krásnýho...a ono se nemuselo ani hledat...stačilo číst... máš tam krásný obrázky. Tak třeba hned ten první... líbí se mi představa dítěte které drží svět - křišťálovou kouli...a občas s ní pro radost zatřepe...a sněží myšlenky, city, vůně...

Janis
28. 02. 2001
Dát tip
..no jo zase sněží a z obzoru táhne ta tlupa stěhovavých koní... :)

Bříza
28. 02. 2001
Dát tip
Je to ornamentální -s prvky surrealismu, významy se ztrácejí pod obrazením. Osobní, a současně jakoby odosobněné. Podobně jako třeba u "Prokletí" obraz nahodíš a nerozvíjíš, leč střídáš dalším. ..."paměťové krychle" ... "pršipláště prokládané štěstím" ...... to jsou obrazy ze kterých se motá hlava !!! když to čtu, připadám si jako primitiv...

Mab
28. 02. 2001
Dát tip
Na stromech Z nebeských orlojů Odpočívají Všechny oči světa. to by mohlo být i jako samostatná básnička:o)! víš co mě na tom tolik přitahuje? Mám strašně ráda když lidé pozvednou oči ke hvězdám...

Somnambul
28. 02. 2001
Dát tip
Falkýnko zázrak se nedá dohonit:o) byl tady a je tady každou fteřinu...stačí se zastavit a začít vnímat:-) ale proč ti to říkám...fšak ty to víš sama nejlíp. A ty si to "čekání" špuntíku krátíš hezky...tím že tvoříš malé zázraky:o)

Vítr
28. 02. 2001
Dát tip
Na listech Z dívčích ňader Umírají Všechny dítka andělů. já su trochu šťoura...tohle se mi moc nelíbí...nehodí se mi to dohromady k těm pasážím co zmiňuje Bříza. ale jinak...příjemný a citlivý vánek z toho na mě zavál:-)!

Jákob
28. 02. 2001
Dát tip
Špunťo taky stále čekám, nebo špatně vnímám či nedoceňuji, ale zázraky se dějí ..... Počkej rozhlídnu se jestli nečekáš někde opodál, že bychom si to čekání zkrátili ...... třeba veselou řečí :o)

Falka
25. 02. 2001
Dát tip
Co třeba nečekat a zkusit ho dohonit? :o)

tečna
24. 02. 2001
Dát tip
neco bylo az moc sentimentalni-umelecke, ale hodne zajimave

Mamba
24. 02. 2001
Dát tip
paráda, jako vždycky. TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru