Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Absurdní povídka

03. 03. 2006
3
4
3756
Autor
cherubinka

Pozdě večer přišel domů a spatřil tam podivnou ženu, seděla na parapetu a poslouchala zpěv ptáků. Kolem projela dodávka, měla červený majáček. Žena skočila z parapetu na střechu dodávky, vítr jí hrál ve vlasech.

Drozd se uhnízdil v lednici.

Muž umyl okno a podíval se skrz něj.

Drozd nakladl vejce přímo do lednice, zkazilo se mléko.

Žena na dodávce psala básně morseovkou. Slyšel to a nezbylo mu nic, než si zacpat uši. Drozd vylezl z lednice a poprskal si svetr. Musí mu koupit nový.

Žena na dodávce urazila hlavou semafor, už nebude zelená. Cyklista si pčíknul a narazil na obrubník. Musí koupit nové mléko.

 

 

 

Drozd vyvedl mladé z lednice a zůstaly tam jen skořápky. Cyklista se pochechtává na chodníku, kde se vyčůral pochybný bezdomovec - měl bílou halenku a červenou proužku na teplácích. Měl rád drozdy, krásně zpívali, měl jednoho v lednici. Žena seskočila z dodávky na čerstvě uhrabanou hlínu před poštou. Pošle mu dopis, napadlo ji, ale co když mu nedojde? Vešla dovnitř a zeptala se pošťačky, jestli mají osmikorunové známky. Pošťačka přestala jíst svačinu a vytáhla zpod stolku pytlík se skleněnými kuličkami.

Chcete jednu?

Musím mu poslat dopis, co když mu nedojde?

Vemte si, nabídla jí žlutou kuličku, která měla uprostřed tmavě modrého drozda. Máte ráda drozdy? zeptala se pošťačka.

Ne! řekla žena a odletěla. Muž zavřel okno a sedl si do křesla, bolely ho záda. Chtěl jít do lednice, ale nemohl se zvednout, zapískal na drozda, ale ten už dávno uletěl. Cyklista nasedl zase na kolo a rozjel se pozadu z kopce.

...a v pondělí se všichni sešli u večeře.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4 názory

G.J.SEGE
18. 06. 2009
Dát tip
Abych pravdu řekl: Je to tak blbý AŽ JE TO KRÁSNÝ!

Svěží dílko, proč ne, každopádně neurazí:-)

možno je tam toho absurdného až príliš, stačilo by menej. ale klub dám.

cherubinka
10. 06. 2007
Dát tip
http://www.photopost.cz/pp5free/foto.php?id=260213&ord=1&kat=0&aut=12114 ilustrace k absurdní povídce od jedný skvělý fotografky mrkněte se

cherubinka
29. 04. 2006
Dát tip
ne, to tam neni schválně, dík za upozornění

Anyz
22. 04. 2006
Dát tip
libvi ne vazne fakt jo je to zmatek zmaaaatek ale jo ale asi tam nemas schvalne nedoje ne?

Já bych to spíš nazval psychický automatismu, nebo tak nějak. Takový fredudovsko surealistický cosi to je. Brainstorming slouží k vymýšlení nápadů. Dílčích prvků na základě asociace, ze kterých se pak vybírá pár nejlepších... aspoň tak to znám já. Každopádně ať už pod jakýmkoliv jménem - není to můj šálek kávy. Když už používat něco podobného, tak pro vymyšlení kostry. Ale formu a styl bych už tvořil promyšleně a čtivě... Tož tak, dobrou noc.

cherubinka
03. 03. 2006
Dát tip
nehledejte v tom žádnej smysl, jen možná trochu...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru