Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč se toho všichni tak bojí?

06. 03. 2006
1
0
849
Autor
froxx

Viděl jsem ho tam vejít. Vešel jako by nic. Copak se nebál? Nevypadalo to tak. Pravou ruku měl ležérně strčenou v kapse kalhot, levou si zručně pohrával s tužkou (nebo se stužkou?). Delší, hnědé, husté vlasy mu při rytmické chůzi spadávaly do očí. Cosi z něj vyzařovalo. Něco.. Jo, kamaráde, tak na tebe slečny asi letí. Dej si ty vlasy z očí. ..slyším babičku. Jak to, že je tak klidnej?

Sakra.. je to tady. Vypadám klidnej? No, rozhodně se tak necejtim. Moh sem se na to přece jenom v tom metru kouknout. Ne,
nemoh.. měl sem voči jen pro ní. Ta hezká blondýnka. Fí, ta měla voči. Fakt krásná. Jako víla.
 

Co se tam teď děje? Docela by mě zajímalo, co se tam teď děje.. Čim je lepší, tim hůř pro mě. Na druhou stranu mu to docela přeju. Vypadal fakt klidně. Klobouk dolů. Sympatickej kluk. Myslim, že je to ten, co přišel teprv loni. Moc se neprojevoval. Vypadal fakt klidně..

Víla. Jako víla. Voni už se mě na něco ptaj.. Ne, ukazujou ať si támhle sednu. Jo jasně, atlas, votázky. Tak a teď se soustředit. Slečno, je mi líto, z hlavy ven. Průmysl, těžba, fajn, to dám..
 

Tak kolik? Pohoda, dvacet minut. Sem si moh eště koupit ty rohlíky. Sem zmatkář. Vždycky prej, že nestíhám, nestíhám.. a teď mi kručí v břiše. Měl sem si vzít tu druhou košili.

Proč se toho všichni tak bojí? Dyť voni sou docela i milí. Ouvej, neříkej hop kamaráde dokud nepřeskočíš. Tak teď ste mě dostala, paní profesorko. Jak na vás?
 

 ..dyž toho nebude moc vědět, mám to v kapse. Zdál se jistej. Sakra, na tu chatu sem jezdit neměl. Doma byl klid, moh sem se biflovat. Sakra.. 

Mám to za sebou. Teď už jen čekat. Zkouška dospělosti? Tak fajn, třeba ta dospělost nebude tak zlá..

Jde ven! Jak se tváří? Kámo,jak? Zase tak klidnej..


Chápu to, ale podle mě by to chtělo gradující konec....jako nápad je skvělý-to jo, ale celkově to na mě působí tak trochu neuceleně.... Snad příště :))

froxx
07. 03. 2006
Dát tip
víš.. na tohle jsem věru čekala s napětím (na tvoji kritiku;). dala jsem to přečíst mámě a absolutně to nepochopila:( nebo spíš né, dle mýho úmyslu.. řikala sem si, že je to možná matoucí/zavádějící/mystifikující/nejasné.. nu a hle:)) dík;)

warman
07. 03. 2006
Dát tip
jako dycinky prima a trefně...se nezapřeš :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru