Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Holky, máte svátek!

08. 03. 2006
5
10
3515
Autor
Barbar

Prohlásil jedem malý rezatý prezident, že oslavovat ženský, který nemají děti je zbytečný. NESOUHLASÍM ! ! !

Aspoň jednou v roce

třímám v ruce kytku

chci pogratulovat

tomu lidstva zbytku

který tady zbývá

když my páni spíme

to co navařily

když my zrovna jíme

když my na fotbale

z plna hrdla řveme

nebo když se pro ně

v práci třeba dřeme

Ať si kdo chce myslí

že jsou chlapi krásní

za sebe o dívkách

řekl bych to básní

Holky, ženy, dívky

bez vás by to nešlo

bez vás by pak po nás

neměl kdo vzít žezlo

pro vás všechno v světě

má svůj smysl stálý

a před vaší krásou

cítím se mít být malý

PROTO GRATULUJI VÁM VŠEM K TOMU SVÁTKU  :-)


10 názorů

avox
15. 09. 2007
Dát tip
nějak jste to zvrtli jinam, kluci nebo pánové, a my zatím máme tolik svátků... třeba "čarodějnic" a teď zrovna slavíme babí léto a rostou houby, heč! :-)) Nemohu diskutovat, k nastolenému tématu, mám málo informací, ale urážet hostitele v jeho vlastním domě, to se přece nedělá, že? ale to už jsem někde jednou řekla... to to ještě pořád neskončilo?

Milly
15. 09. 2007
Dát tip
..."a tyadyhle máte něco na památku..." by se slušelo na závěr..... ;-)

a2a2a
15. 09. 2007
Dát tip
barbare, souhlas, a samozřejmě, že mi neunikl tvůj korektní postoj k Velle. Celá ta diskuse pod mým poděkováním je zajímavá, např. i tím, kdo všechno jí četl, přitom mnozí z nich patřili k těm nejostřejším kritikům místních poměrů a sami o sobě mají tvůrčí kredit. Cením si jich už třeba za to, že neměli potřebu dále kopat, že prostě vycítili, podobně jako ty, že věci nejsou jen černobílé, a volili prostou neúčast jako kompromis nebo třeba jen výraz slušnosti.

Barbar
15. 09. 2007
Dát tip
Nesoudím nikoho, jenom vyjadřuju souhlas, či nesouhlas. Dokonce mnohá rozhodnutí chápu i když s nimi nesouhlasím. A je to v podstatě všude. Tedy i tady s Velou a Lyrikem. mnohá rozhodnutí, která tady padla jseou špatná a přitom pochopitelná. V podstatě naše stěstí je v tom, že převládá vůle být. Všechny ty bitvy mezi "neohroženými zastánci pravd" jsou potřebné pro uvědomění si naší existence . Vždy to, co nás "vytočí" nám ukáže naši slabinu a postupem doby si ty slabiny uvědomujeme a možná...... :-) Je zajímavý, kam dojde diskuze pod básničkou :-)

a2a2a
14. 09. 2007
Dát tip
myslím, že není třeba srovnávat, obě vykonaly mnoho užitečného, a s tím brzy mu velmi rozumím.není pokrytec, nechtěl něco skrývat při všetečnosti bulváru, a krom toho v té době byl natolik nemocný, že nemohl vyloučit i krátké trvání. A nevím, zda to víš, ale paní Olga v době jeho věznění rovněž hledala oporu jinde a oba to věděli a chápali.

Barbar
14. 09. 2007
Dát tip
Hmm, V tom prezidentským prohlášení bylo cosi o tom, že by pak slavila každá děvka... Stále s tím názorem nesouhlasím, možná měl svoje důvody, když se tak brzy po ovdovění z bezdětnýho manželství dobře oženil :-) Paní Olga je ale pro mne vzorem ženy i když neměla žádný děti. Mnohé se k ní nemohou přirovnávat, byť by měly oficiální postavení třeba třikrát posobě.

a2a2a
14. 09. 2007
Dát tip
ale k prologu, souhlasím s panem prezidentem, pokud měl na mysli svátek co by státní a oficiální, též si myslím, že žena matka je žena na druhou, ale žena jako součást života nabízí důvod k oslavě jistě mnohem častěji než jaksi ve stanovené datum. žena a matka dvojrole bez masek dvakrát milující dvakrát milována

a2a2a
14. 09. 2007
Dát tip
chtělo by se říct, něžný barbare

avox
31. 03. 2007
Dát tip
s prezidenty se nebavím, ani kdyby se nechali přebarvit */

Leontýna
28. 06. 2006
Dát tip
:-)

karmen
28. 05. 2006
Dát tip
teda chtel sis splhnout? Libi se mi to moc :D

Leontýna
24. 05. 2006
Dát tip
:-)

ha, robil si si očko? len my zeny vieme, ze spolocnost, v ktorej zijeme je hlboko matriarchalna, ale ked mate pocit, ze my preberame zeslo po vas....tak my vas v tom nechame.ved svet iluzii je nadherny:)a to, ze se citis mit maly, tak z toho si nic nerob...ved nejaky chlap vymyslel, ze na velkosti nazalezi:)))))blbost!!!!!!

Anyz
14. 04. 2006
Dát tip
ctu sice az ted ale che takhle po ranu povzbudi

Milly
09. 03. 2006
Dát tip
ha, díky! já si vzpomněla, jaks jednou rozesílal hromadný přání....... :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru